• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2021

13:52

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Hrvati na EURU SVE MEČEVE igrali sa USTAŠKIM grbom na dresu! OVAJ DETALJ JE SVIMA PROMAKAO I PROŠAO NEKAŽNJENO! /FOTO/

Reuters

Fudbal

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Hrvati na EURU SVE MEČEVE igrali sa USTAŠKIM grbom na dresu! OVAJ DETALJ JE SVIMA PROMAKAO I PROŠAO NEKAŽNJENO! /FOTO/

Podeli vest

Neverovatno, ali istinito! Čak četiri utakmice igrali su reprezentativci Hrvatske sa ustaškim grbom i niko nije reagovao

Neverovatno šta se Hrvatskoj desilo na ovom EURU i to ne samo kada je igra u pitanju!

Ovo skandalozno otkriće isplivalo je na svetlost dana nakon što se hrvatska delegacija vratila u Rovinj! Na dresu Modrića, Perišića i ostalih igrača je na sve četiri utakmice bila zastavica s ustaškim grbom, na čijoj je šahovnici prvo polje belo!

Foto: reuters

 

Jedino ispravno i onako kako bi zaista trebalo da izgleda grb kockastih je da redosled boja  počinje crvenom!

Na dresu svih reprezentacija obvezno stoji grb fudbalskog saveza (u njihovom slučaju HNS-a), a malo ko ima grb države! Ipak, na velikim takmičenjima poput Evropskog prvenstva praksa je da tu budu još i zastavice država ili barem nazivi država i da grad i datum odigravanja utakmice  te dresove čini jedinstvenima, baš za taj susret! 

Foto: Tanjug

 

Inače, grb Hrvatske je zvanični heraldički simbol Republike Hrvatske. Grb se temelji na istorijskoj hrvatskoj šahovnici 5 x5 crveno-belih polja, od čega je prvo početno (gornje-levo) obavezno crvene boje! Na EURU je grb ima prvu boju - belu, a dobro je poznato da je to ustaški simbol! Grb se nalazi i na zastavi Hrvatske i sadrži sve boje kao i zastava.

Foto: Tanjug/AP

 

Hrvati su sve četiri utakmice igrali sa pogrešnim državnom grbom, i niko to nije primietio! Grbove na dresove stavljaju ekonomi HNS-a, a ostaje pitanje ko im ih je napravio i isporučio? Niko do samog kraja prvenstva nije primetio grešku ili bolje reći skandal! Interesantno je da su Česi i Škoti  na svojim dresovima imali ispravan hrvatski grb, dok ga Englezi i Španci nisu ni imali! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nada

pre 2 godine

Jeste. Prvo polje belo. Ali gore je 'kruna' nove Hrvatske. Usput rečeno, pogledajte historijsku zastavu i grb Habsburške monarhije i tamo hrvatski grb ima prvo belo polje. Nisu ustaše izmislile prvo belo polje...Ali...Kao Nemačka što se odrekla gotičkog pisma...

frano franic

pre 2 godine

Slijedeci put ce pustiti brade i igrati pod cetnickim grbom. Pod kojim grbom igraju cetnici?

Tomas gustafsson

pre 2 godine

Скандал? НЕ, НИКАКО! МОЖДА ЗА ОНЕ КОЈИ СУ ПАЛИ СА МАРСА, СВИ ОСТАЛИ ДОБРО ЗНАЈУ ДА СЕ ОНИ ПОНОСЕ УСТАШТВОМ! ДОКЛЕ ВИШЕ УВИЈАТИ И НЕ РЕЋИ ОТВОРЕНО О ТОЈ НАЦИЈИ ДЕГЕНЕРИКА И ЗЛОЧИНАЦА?!?!

Milutin Vranjski

pre 2 godine

... па и прошли су као код Стаљинграда... три метра под земљом...

DraGan

pre 2 godine

https://mapio.net/pic/p-58760153/ Verovatno se i ovde neko malo zaigrao, Breznicki Hum ca 60 km od Zagreba

Zokki

pre 2 godine

Strašno je što neki Srbi navijaju za ustašku reprezentaciju. Nije moguće da nisu znali.

Pera

pre 2 godine

Sta je tu skandal. Oni se dice zlocinima .. problem je u onim srbima koji vode Srbiju u EU koja je ocigledno 4rajh ..

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

ZAPAMTITE DOBRO BEOGRADSKA GOSPODO !!! Nova stambena zgrada ''Beograd na vodi'' iz jednog velikog ugla lici - ocrtava veliko USTASKO slovo -U- ,. Osobito se istice u nocnim satima kada je zgrada osvjetljena. Tako veliko slovo -U- ni hrvati-ustase nisu sebi napravili. Osim toga ovi dresovi kombinacija crna - tamno plava slova su smisljena , jer podsjecaju na crne ustaske kosulje-uniforme koje su nosili hrvati a vrjeme NDH 41-45 GODINE , kao i u zadnjem ratu. Ovo nije slucajno ovo je sve smisljeno. Svoj prvi nastup u ovim dresovima su odigrali protiv Argentine na SP u Rusiji koju je pobjeglo navise ustasa. 1945. godine . I bez obzira na sve to 'gospoda' iz Beograda jos uvjek navijaju za danasnje ustase. Cak i mnogi izbjegli Krajisnici. AMIN. KRAJ.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija