• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2021

19:51 >> 19:56

ENGLESKA JE U ČETVRTFINALU PRVENSTVA EVROPE! Sterling i Kejn ispratili Nemce kući! Navijači u Londonu u TRANSU! /FOTO/

Tanjug

Fudbal

ENGLESKA JE U ČETVRTFINALU PRVENSTVA EVROPE! Sterling i Kejn ispratili Nemce kući! Navijači u Londonu u TRANSU! /FOTO/

Podeli vest

Poslednji dan osmine finala prvenstva Evrope doneo nam je derbi starih rivala Engleske i Nemačke, nakon kojeg su Englezi prošli dalje pobedivši sa 2:0 golovima Sterlinga i Kejna

Engleska je zasluženo prekočila Nemce posle lavovske borbe! 

Engleska i Nemačka su odigrali odlično prvo poluvreme u kojem je bilo svega! Velike borbe, želje, volje, ali ne i onog najbitnijeg - golova!

Nemci su bolje ušli u meč, bili znatno opasniji i agresivniji, ali nije dugo trebalo Englezima da se probude! 
U 16. minutu viđen je prvi šut u okvir gola Engleske kada je Sterling raspalio po lopti, ali je sjajno intervenisao Nojer! 

U 31. minutu u stopostotnoj šansi je bio Verner posle dodavanja Haverca, ali odbranio je sigurni Pikford.

Foto: Tanjug

 

U 45. minutu bio je u neverovatnom prodoru Sterling, lopta se nakon intervencije Nemaca odbila do Kejna, a napadač je propustio najbolju šansu na meču. Uspeo je čak i da zalomi Manuela Nojera, ali je Mats Humels uklizao u poslednjem trenutku i loptu izbacio skoro sa gol-linije.


Nije bilo mnogo šansi, ali je bilo dosta uzbudljivo. Tragičari su tada bili Verner i Kejn, koji su nastavili sa slabom realizacijom...

U drugom delu su oba tima izašla znatno opreznije! U 48. minutu viđena je sjajna šansa za Nemce! Odličan šut Haverca, ali je Pikford krajnjim naporom sačuvao mrežu! Odlična intervencija golmana Engleske nakon fenomenalnog udarca!

A onda erupcija oduševljenja u 76. minutu U Londonu! Sjajni Sterling je zlato Engleske! 17. gol za reprezentaciju je postigao!Sve je krenulo od Kejna, koji je dodao za Griliša, ovaj spazio Šoa, koji je poslao loptu na vrh peterca, a tamo je bio sjajni Rahim Sterling! Sva tri gola za Engleze na turniru dao je as Mančester Sitija. Eksplozija na Vembliju! 

Bilo je napeto, ali Hari Kejn je napokon proradio u 86. minutu! Nije ga išlo celo prvenstvo, ali jeste sada kada je bilo najvažnije!Sve je krenulo od Gnabrijeve greške na sredini terena, Šo je poslao loptu napred ka Grilišu, koji je odlično centrirao, a Kejn glavom duplirao prednost svog tima. 


Engleska je u četvrtfinalu prvenstva Evrope!

 

 

 

ENGLESKA - NEMAČKA 2:0 (0:0)

Stadion: Vembli      Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Strelci: Sterling 76, Kejn 86

ENGLESKA (3-4-3): Pikford - Voker Megvajer, Stons - Tripije, Filips, Rajs, Šo - Saka, Kejn, Sterling.

NEMAČKA (3-4-2-1): Nojer - Ginter, Humels, Ridiger - Kimih, Kros, Gorecka, Gosens - Haverc, Miler - Verner.

 

90. minut - Još četiri minuta igraće se u Londonu!

86. minut - GOOOOOL! Napokon je proradio Hari Kejn! I to u kakvom momentu! Sve je krenulo od Gnabrijeve greške na sredini terena, Šo je poslao loptu napred ka Grilišu, koji je odlično centrirao, a Kejn glavom duplirao prednost svog tima. Čini se da je sve gotovo!

 

 

81. minut - Ovo su i engleski napadači videli u mreži! Tomas Miler je promašio neverovatnu šansu!

76. minut - GOOOOL! Sjajni Sterling je zlato Engleske! 17 gol za reprezentaciju!Sve je krenulo od Kejna, koji je dodao za Griliša, ovaj spazio Šoa, koji je poslao loptu na vrh peterca, a tamo je bio sjajni Rahim Sterling! Sva tri gola za Engleze na turniru dao je as Mančester Sitija. Eksplozija na Vembliju!

 

69. minut - Kao da su nas čuli selektori... Kod Nemaca Serž Gnabri menja Vernera, dok kod Engleza Griliš ulazi umesto Sake!

 

 

66. minut -  Selektori Lev i Sautgejt čekaju i još ništa ne menjaju! 

Foto: Tanjug

 

65. minut - Gotovo 10 minuta se igra između dva šesnaesterca!  I dalje su oba tima oprezna... 

Foto: Tanjug

 

 

59. minut - Samo golovi fale! Sve ostalo je tu! Želja, volja, htenje, borba...

57. minut - Povukao je napad Rahim Sterling, ali je mnogo hteo u toj akciji, pa je sevnula kontra. Kai Haverc preko pola terena, pa pas u noge Tima vernera i samo korner za Nemce!  Hari Kejn je ipak ostao na terenu, ali ne deluje baš kao da ga ne boli...

54. minut - Nakon duela sa Matsom Humelsom, kapiten Engleza Hari Kejn je ostao da leži na centru terena, a vervoatno napadač Totenhema neće moći da nastavi susret... Trenutno mu medicinski tim Engleske ukazuje pomoć.

Foto: Tanjug

 

48. minut - Sjajna šansa za Nemce! Odličan šut Haverca, ali je Pikford krajnjim naporom sačuvao mrežu! Odlična intervencija golmana Engleske!

46. minut - Počeo je drugi deo susreta! Nije bilo golova, a moglo je da ih bude da su Kejn i Verner iskoristili sjajne šanse...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

 

45. minut - KAKVU ŠANSU NIJE ISKORISTIO KEJN! Pogrešio je Miler u predaji lopte,  Sterling je prošao kroz četvoricu igrača, a sam je pred golom bio Kejn! Gurnuo je loptu u prazan prostor, ali je zakasnio, pa je uklizao Humels i otklonio opasnost.

 

 

44. minut -  Žutog karton! Filips je bio oštar u duelu sa Tonijem Krosom. 

43. minut - Iznudio je Kejn faul na 23-24. metra iskosa sa leve strane! Leon Gorecka ga je zaustavio u poslednjem trenutku, inače bi bilo opasno! 

Foto: Tanjug

T

39. minut - Pokušali su ponovo Nemci, Gorecka je uposlio Haverca, ali nije bilo problema za Pikforda.

31. minut - Dobar napad Nemaca, ali nisu uspeli da zatresu mrežu domaćina! Gosti su se konsolidovali, vezali dva odlična napada, u stopostotnoj šansi je bio Verner, posle dodavanja Haverca, ali brani danas sigurni Pikford.

27. minut - Odlično je centrirao Tripije, Megvajer je pokušao glavom, ali ga je omeo Gosens. I

25. minut - Ginter je dobio žuti karton i ukoliko prođu Nemci, neće igrati naredni meč! Nije uspeo da zaustavi Luka Šoa, pa ga je faulirao...

Foto: Tanjug

 

22. minut - Izuzrtno je dobar Bukajo Saka! Prvi dar-mar! Iznudio je faul Gorecke, bila je to prilika da se uputi opasan centaršut, ali su se odbranili Nemci. 

20. minut - Period bez ozbiljnih situacija pred golovima, ali velika bitka na terenu. Sjajan meč!

16. minut - Prvi šut u okvir gola Engleske! Sterling je raspalio po lopti, ali je sjajno intervenisao Nojer! Englezi nisu uspeli ništa ni posle kornera...

14. minut -  Prilika za Engleze, izborili su slobodnog udarac ne tako daleko od gola, ali nisu uspeli da ga iskoriste kako su želeli...

9. minut - Haverc je šutirao po zemlji, ali odlično ga je izblokirao Kajl Voker.

Foto: Tanjug

 

7. minut - Žuti karton za Rajsa! Napravio je prekršaj na ivici šesnaesterca! Dobra šansa za slodan udarac!

4. minut - Bolji Nemci u uvodnim minutima! Pokušao je Gorecka sa nekih 18-19 metara, lopta je išla u okvir gola, ali Pikford rešava bez problema

Foto: Tanjug/AP

 

3. minut - Napadaju Nemci! Otvorio se prostor za Kimiha na desnoj strani, centrirao je na drugu stativu, ali Pikford izbacuje loptu u korner!

2. minut- Sjajna podrška sa tribina! Englezi će imati mnogo veću podršku među 65.000 gledalaca na Vembliju, ali i Nemci imaju svoje navijače, naravno.

1. minut - Počeo je meč!

Foto: Tanjug

 

18:00 - Englezi su izviđdali himnu Nemačke...

17:51 - Nemci su primili gol na svakom od poslednjih osam mečeva na velikim takmičenjima. Poslednji put se to nije dogodilo protiv Slovačke na Evropskom prvenstvu 2016. godine, a  na ovom turniru su primili već pet golova!

17:49 - Mnogo navijača, još više piva i pesma navijača u Londonu! Sve je spremno za spektakl!

 

 

17:33 - Englezi i dalje čekaju da proradi Hari Kejn! On još nije postigao gol na Evropskom prvenstvu, a to je poslednji put učinio u martu na meču kvalifikacija za SP sa Poljskom!

 

Foto: Tanjug

 

17:27- Utakmicu će suditI dobro poznato ime srpskim navijačima - Dani Makeli iz Holandije, koji je vodio meč između Srbije i Portugala, kada je Ronaldu poništen gol u Beogradu! Pomagaće mu Hesel Stegstra i Jan de Vrajs, takođe iz Holandije, dok je četvrti sudija Srđan Jovanović iz Srbije!

17:11 - Podsetimo, selekcija Engleske  je bila bolja od Hrvatske (1:0), remizirala je sa Škotskom (0:0) i pobedila je Češku (1:0), dok su Nemci izgubili od Francuske (0:1), potom pobedili Portugaliju rezultatom (4:2) i na kraju remizirali protiv Mađarske (2:2) gde su dva puta stizali zaostatak i branili se za prolaz! 

Foto: Tanjug

 

17:06 - Sautgejt je mnoge iznenadio... Foden, Grilič, Maunt, Sančo nisu u timu, a nije da se nisu očekivali u startnih 11.

 

 

 

 

17:00 - Dobar dan i dobrodošli na lajv tekstualnog prenosa meča osmine finala EP izmađu Engleske i Nemačke! Dešavanja iz minuta u minut možete pratiti na portalu Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 2 godine

Loše igraju...nikakva utakmica...glup vam je podnaslov ili nemate pojma o fudbalu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija