• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2021

22:59 >> 23:05

ITALIJA ZAKAZALA POLUFINALE SA ŠPANIJOM! Belgija PROPUSTILA svoje PRILIKE!

Tanjug

Fudbal

ITALIJA ZAKAZALA POLUFINALE SA ŠPANIJOM! Belgija PROPUSTILA svoje PRILIKE!

Podeli vest

Fudbaleri Italije pobedili su Belgiju rezultatom 2:1 (2:1) i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva gde će igrati protiv Španije.

Od prvog minuta, gledali smo atomski fudbal sa konkretnim napadima na obe strane.

Italija je bolje iskoristila svoje prilike i zasluženo slavila golovima Barele i Insinjea. Jedini gol za Belgiju, postigao je Romelu Lukaku.

Mreža se prvi put zatresla u 13. minutu kada je gol Bonućija poništen zbog ofsajda.

Italija je povela u 31. minutu nakon greške Aldervejleda. Lopta je stigla do Barele koji je precizno šutirao iskosa sa desne strane i savladao Kurtou.

U 44. minutu, Insinje je postigao fenomelan gol dupliravši prednost Belgije. Sjajno se namestio i preciznim udarcem sa dvadesetak metara pogodio desne rašlje gola Belgije.

Foto: Tanjug

 

Već u sledećem napadu, Doku je prošao po levoj strani, a odgurnuo ga je Di Lorenco. Nakon gledanja VARA, sudija Vinčić je pokazao na belu tačku, a precizan je bio Luaku.

Rezultatom 2:1, završeno je prvo poluvreme.

U nastavku je Italija imala posed, a prvu veliku šansu je Belgija propustila u 61. minutu. De Brujne je sjajno uočio Lukakua u petercu, a Spinacola je sprečio da lopta završi u mreži.

Foto: Tanjug

 

U 76. minutu, fantastični italijanski bek, Spinacola se povredio. Napustio je teren u suzama, a stepen povrede još uvek nije poznat.

Do kraja je Belgija pokušavala da izjednači, ali nije uspela. Ostalo je 2:1 za Belgiju.

Foto: Tanjug

 

Italija će se u polfuinalu sastati sa reprezentacijom Španije.

ITALIJA - BELGIJA 2:1 (2:1)

Stadion: Alijanc Arena, Minhen    Sudija: Slavko Vinčić, Slovenija

Strelci: Barela 31, Insinje 44 - Lukaku (p) 45+2

ITALIJA (4-3-3) - Donaruma - Spinacola, Kjelini, Bonući, Di Lorenco - Barela, Žoržinjo, Verati (od 74. Kristante) - Kijeza (od 91. Toloi), Insinje, Imobile (od 74. Beloti)
Selektor: Roberto Mančini

BELGIJA (3-5-2) - Kurtoa - Aldervejld, Vertongen, Vermalen - Menije (od 69. Šadli, od 74. Praet), Tielemans (od 69. Mertens), Vitsel, T. Azar - De Brujne - Lukaku - Doku
Selektor: Roberto Martinez

TOK MEČA:

KRAJ! Italija je u polufinalu! Pobeda nad Belgijom rezultatom 2:1 (2:1)

Drugo poluvreme:

91. minut - Toloi je ušao umesto Kijeze.

90. minut - Vinčić je produžio utakmicu pet minuta.

89. minut - Berardi je dobio žuti karton pošto je izleteo iz živog zida pre udarca De Brujnea.

82. minut - Doku je tražio poziciju za šut. Uputio je udarac, ali je lopta završila iznad prečke.

79. minut - Spinacola je iznet na nosilima. Manćini je umesto njega u igru uveo Emersona, a u igru je takođe ušao Berardi umesto Insinjea.

Foto: Tanjug

 

76. minut - Problem za Italiju. Spinacola se povredio i sam zatražio izmenu. 

74. minut - Šadli se povredio nakon samo pet minuta igre. U igru je ušao Praet. Na drugoj strani, iz igre su izašli Verati i Imobile, a ušli su Kristante i Beloti.

70. minut - Mnogo sreće za Italijane. Šadli je centrirao, Lukaku propustio priliku da glavom zatrese mrežu, a Mertens je bio korak ispred lopte.

69. minut - Martinez je napravio dvostruku izmenu. Iz igre su izašli Tilemans i Menije, a ušli su Mertens i Šadli.

Foto: Tanjug

 

66. minut - Velika prilika za Belgiju! Spinacola je sjajno prošao po levoj strani, šutirao je, a lopta je otišla pored gola.

61. minut - Kakva prilika za Belgiju! Lukaku je dobio sjajan pas od Kevina De Brujena, a Spinacola je fantastično odreagovao i sprečio da lopta završi u mreži Italijie!

56. minut - Žeremi Doku je pokušao da uposli Lukakua koji je bio u srcu peterca, ali je Donaruma sjajno reagovao.

Foto: Tanjug

 

50. minut - Italija ima terensku inicijativu. Visoki presing daje rezultate.

45. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme:

Odlično prvo poluvreme na Alijanc Areni koje je završeno rezultatom 2:1 u korist Italije.

45+2 - GOOOL!!!! Belgija je smanjila prednost. Siguran je bio Lukaku sa jedanaesterca!

45. minut - Penal za Belgiju. Doku je sjajnim prodorom sa desne strane naterao Di Lorenca da startuje, a sudija Vinčić je posle gledanja VARA pokazao na belu tačku.

44. minut - GOOOOL!!! Italija je duplirala prednost! Lorenco Insinje je sjajno šutirao sa dvadesetak metara i postigao jedan od najlepših golova turnira.

40. minut - Kijeza je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je prošla pored desne stative.

31. minut - GOOOOL! Nakon loše intervencije odbrane Belgije, lopta je stigla do Barele koji je šutirao precizno iskosa sa desne strane i doveo Italijane do prednosti.

27. minut - Fantastičan šut Lorenca Insinjea. Lopta odlazi malo preko prečke. Sjajan tempo u Minhenu.

26. minut - Lukaku je odlično šutirao po zemlji, ali je Donaruma ponovo sjajno intervenisao.

22. minut - Kakva šansa za Belgiju. Kevin De Brujne se namestio i šutirao levom nogom, a Donaruma je sjajno intervenisao.

20. minut - Marko Verati je dobio prvi žuti karton zbog prekršaja nad Tilemansom, a i belgijski igrač je zbog prigovora dobio žuti karton.

13. minut - Nakon centaršuta Lorenca Insinjea, gol je postigao Bonući, ali je VAR procenio da je italijanski štoper bio u opravdanom ofsajdu.

Foto: Tanjug

 

4. minut - Otvoren meč od samog starta.

1. minut - Reprezentacija Belgije ima početni udarac.

Foto: Tanjug

 

20:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u fudbali između reprezentacija Belgije i Italije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija