• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

05.07.2021

13:11

ENGLESKI FUDBALERI SVESNI OGROMNE PRILIKE KOJA IM SE UKAZALA! Bićemo šampioni SAD ILI NIKAD!

reuters

Fudbal

ENGLESKI FUDBALERI SVESNI OGROMNE PRILIKE KOJA IM SE UKAZALA! Bićemo šampioni SAD ILI NIKAD!

Podeli vest

Možemo da ispišemo istoriju, verujem u svoj tim, poručuje selektor Ostrvljana Garet Sautgejt pred polufinale sa Danskom na "Vembliju" * Ovo za nas neće biti kraj, kaže strateg Skandinavaca Kasper Hjulmand

Možemo da osvojimo Evropsko prvenstvo na svom terenu, to je šansa kakva vam se ukazuje jednom u životu i moramo da je iskoristimo, poručuju iz engleske fudbalske reprezentacije!

Ostrvljani će u sredu (Nova S, 21.00) na londonskom "Vembliju" odmeriti snage sa Danskom u polufinalu, a ako trijumfuju, igraće finale na istom stadionu protiv Italije ili Španije!

Englezi nikad nisu stigli do finala EP, a utisak je da su ovoga puta apsolutno zaslužili da se nađu tamo.

U subotu su u četvrtfinalu razneli Ukrajinu 4:0, a pre toga su u osmini finala savladali Nemačku (2:0).

Foto: reuters

 



Posebna utakmica

Selektor Engleske Garet Sautgejt prezadovoljan je igrom svojih izabranika, ali napominje da je neophodno da nastave u istom ritmu.

- Na "Vembliju" je svaki meč poseban, a polufinale Evropskog prvenstva pogotovo. Međutim, moramo da budemo svesni da nam to što smo domaćini ne garantuje da ćemo pobediti. Moramo da igramo dobro. Da budemo dobro pripremljeni, kao što je bio slučaj u svim prethodnim utakmicama. Imamo sjajnu priliku da ispišemo istoriju. Nikada nismo bili u finalu Evropskog prvenstva. To je još jedan izazov za nas. Verujem da smo na visini zadatka - ocenjuje Sautgejt.

ENGLESKA NA EP

Grupa
Engleska - Hrvatska 1:0 (0:0)
Engleska - škotska 0:0
Češka - Engleska 0:1 (0:1)
Osmina finala
Engleska - Nemačka 2:0 (0:0)
Četvrtina finala
Ukrajina - Engleska 0:4 (0:1)


Velika očekivanja ima i kapiten "Gordog Albiona" Hari Kejn.

- Biće neverovatno, u pravo vreme dostižemo vrhunac. Kakav je ovo trenutak za naš tim i za celu naciju... Mnogi od nas koji sada igramo fudbal možda nikad više nećemo imati priliku da tako važnu utakmicu na važnom takmičenju igramo kod kuće. To je prilika koja se pruža jednom u životu i moramo je zgrabiti obema rukama - poručuje Kejn.

Sa druge strane, Danci takođe veruju da im je ovo prilika da ponove uspeh iz 1992. godine, kada su napravili senzaciju i osvojili Evropsko prvenstvo. Poslednji susret sa Englezima imali su u oktobru prošle godine baš na "Vembliju" u meču Lige nacija i pobedili su (1:0).

Foto: reuters

 



Selektor Skandinavaca Kasper Hjulmand otkriva da je na početku šampionata motivisao je igrače fotografijom sa te utakmice.

- Prvo što sam uradio kada smo se okupili bilo je pokazivanje slike sa "Vemblija" i one pobede protiv Engleske prošle jeseni. Rekao sam tada igračima da ćemo se ponovo vratiti na taj stadion i evo vraćamo se i ponovo ćemo igrati protiv Engleza. Znamo koliko možemo i ovo nije kraj - kaže Hjulmand.

Foto: reuters

 



Malo im polufinale

Kapiten Simon Kjer takođe veruje da saigrači i on imaju kvalitet da se suprotstave Englezima.

DANSKA NA EP


Danska - Finska 0:1 (0:0)
Danska - Belgija 1:2 (1:0)
Rusija - Danska 1:4 (0:1)
Osmina finala
Vels - Danska 0:4 (0:1)
Četvrtina finala
Češka - Danska 1:2 (0:2)

- Imali smo cilj pre nego što smo došli na ovaj turnir, a to je bilo da dođemo do "Vemblija". Lagao bih kada bih rekao da ćemo se zadovoljiti samim plasmanom u polufinale. Neće nam biti lako sa Englezima, ali imamo dovoljno vremena da se spremimo - ističe Kjer.


Eriksen se pojavio u javnosti

Kapiten Danske Kristijan Eriksen pojavio se u javnosti prvi put otkako je doživeo srčani udar na prvoj utakmici EP protiv Finske. Eriksen je posle infarkta prebačen u bolnicu, gde mu je ugrađen defibrilator, a zatim je pušten na kućno lečenje. U subotu se slikao sa obožavaocem na jednoj plaži u blizini Kopenhagena. Selektor Danske Kasper Hjulmand ističe da je mislima stalno uz svog igrača.

- Mislim na Kristijana i tokom utakmica i posle utakmica. Stalno razmišljam o tome kako bi bilo sjajno videti ga kako igra u sledećem meču. On je i dalje značajan član našeg tima i njegova uloga u našim uspesima na ovom turnira je ogromna - objašnjava Hjulmand.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija