• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2021

07:13

KO ĆE NA MEGDAN ITALIJANIMA! Sve oči uprte u KAPITENE Kjaera i Kejna!

Tanjug/AP

Fudbal

KO ĆE NA MEGDAN ITALIJANIMA! Sve oči uprte u KAPITENE Kjaera i Kejna!

Podeli vest

Fudbaleri Engleske i Danske večeras od 21 čas odlučuju o drugom finalisti Evropskog prvenstva

Iako Engleska slovi za velikog favorita pred sutrašnji duel, reprezentacija Danske se neće predavati na Vembliju. Imaju Skandinavci svoje šanse, a Kapser Hjulman "kečeve u rukavu". Nema sumnje da će se najveća borba voditi u kaznenom prostoru Danske gde će "ratovati" kapiteni Hari Kejn i Simon Kjaer. 

Golgeter Engleske je najvažniji igrač u timu Gereta Sautgejta, a i kada nije efikasan odvlači pažnju protivničke odbrane što otvara prostor za ostatak tima. Ipak, protiv Ukrajine je pokazao da se vraća u formu i sa dva gola vodio je Gordon Albione do velike pobede. 

Foto: Tanjug/AP

Ruku na srce, imali su Englezi mnogo sreće sa žrebom u dosadašnjem delu prvenstva pa je najbolji štoper koji je čuvao Kejna bio Mats Humels, Nemac koji nije u sjajnom ritmu kao i cela reprezentacija Pancera. 

Sada na megdan Kejnu istrčava Simon Kjer koji je već "pobedio" na ovom prvenstvu kada je spasio život najboljem drugu Kristijanu Eriksenu, a sve što se desilo kasnije samo je nagrada za heroja Danske. Progutao je štoper Milana sve rivale, Patrik Šik je delovao nezaustavljivo do susreta sa Dancima, ali ga je Kjaer "strpao u džep", te ne čudi što Britanci najviše brinu oko kapitena Danske. 

Uz to, mnogo posla očekuje Džordana Pikforda. Danci su tim koji igra jako direktno, nema tu mnogo "davljenja" na sredini terena, lopta uvek ide napred i kada god imaju šasnu šutiraju. 

Kao i Kejn, Dolberg je postigao tri gola na prethodna dva meča i predvodio je Dance do pobeda protiv Velsa i Češke. Uz njega, tu su još i Martin Brejtvajt, ali i Jusuf Poulsen koji je bio dobar u grupnoj fazi, ali ga je lakša povreda sklonila iz startnih 11.

Foto: Tanjug

Joakim Mele je bek sa najviše udaraca na gol, a u nokaut fazi igrom slučaja se raspucao i Kasper Dolberg te i od njega preti velika opasnost za golmana Gordon Albiona. 

Baš zato, Englezi pišu i o mogućnosti da Mele i Luk Šo mogu da budu "ljudi odluke", te da jedan od njihovih izleta na protivničku polovinu može da reši pitanje pobednika.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija