• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2021

23:36

ENGLESKA ZAKAZALA FINALE SA ITALIJOM! Drama na VEMBLIJU, Kejn IZBACIO Dance!

Tanjug

Fudbal

ENGLESKA ZAKAZALA FINALE SA ITALIJOM! Drama na VEMBLIJU, Kejn IZBACIO Dance!

Podeli vest

Fudbeleri Engleske, pobedili su Dansku rezultatom 2:1 posle produžetka i u finalu će igrati protiv Italije

Oba tima su počela ofanzivno, a prvi gol je pao u 30. minutu. Nakon slobodnog udarca, Damsgor je uputio snažan udarac, a Pikford nije mogao da zaustavi udarac.

Na izjednačenje se čekalo samo devet minuta. Kejn je uputio fantastičan centaršut u peterac, a Simon Kjer je poslao loptu u praznu mrežu.

Najbolju šansu na utakmici je propustio Hari Megvajer koji je sjajno u 55. minutu šutirao glavom, a Šmajhel je sjajno odreagovao.

Do kraja regularnog dela je ostalo 1:1 i otišlo se u produžetke.

Odmah na startu produžetka, Engleska je krenula vrlo ofanzivno, a u 102. minutu, nakon što je Mele oborio Sterlinga, Makeli je pokazao na jedanaesterac.

Kejn je preuzeo odgovornost, ali je Šmajhel odbranio penal. Međutim, lopta se odbila do engleskog napadača koji je pogodio praznu mrežu.

Foto: Tanjug

 

Prvi produžetak je završen u korist Engleske, a u nastavku nije bilo promene.

Nakon 55 godina, Engleska će igrati finale koje je na programu 11. jula od 21 čas na Vembliju.

 

ENGLESKA - DANSKA 2:1 (1:1)

Stadion: Vembli (London)      Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Strelac: Kjer 39 (a.g), Kejn 104 - Damsgor 30

Engleska (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stons, Megvajer, Šo - Rajs (od 95. Maunt), Filips - Saka (od 69. Griliš, od 105. Tripije), Maunt (od 95. Foden), Sterling - Kejn.

Danska (3-4-3): Šmajhel - Vestergor (od 105. Vind), Kristensen (od 79. Andersen), Kjer - Striger Larsen (od 67. Vas), Dilejni (od 88. Jensen), Hejbjerg, Mele - Damsgor (od 67. Poulsen), Dolberg (od 67. Norgard), Brajtvajt.

PRODUŽECI:

Drugi produžetak:

KRAJ! Engleska je u finalu!

119. minut - Sterling je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Kasper Šmajhel ponovo bio na visini zadatka.

112. minut - Engleska čuva loptu u svom posedu.

105. minut - Vind je u ekipi Danske zamenio Vestergora, a na drugoj strani, Džek Griliš je morao da napusti teren, a umesto njega je ušao Tripije.

Prvi produžetak:

Završen je prvi produžetak. Engleska je postigla bitan gol.

104. minut - GOOOL! Kejn je promašio penal, ali se lopta odbila do njega, a engleski napadač je postigao gol!

Foto: Tanjug

 

102. minut - Penal za Englesku! Sudija Makeli je pokazao na belu tačku. Sterling je bio u prodoru, a Mele je pružio nogu i oborio engleskog fudbalera. Posle gledanja VARA, odluka je ostala na snazi.

98. minut - Sterling je izgradio poziciju za udarac, ali je šutirao preko gola. Veliki pritisak Engleske.

95. minut - Sautgejt je napravio dvostruku izmenu. U igru su ušli Henderson i Foden, a izašli su Rajs i Maunt.

93. minut - Prva prilika za Englesku. Kejn je šutirao, ali je Šmajhel sjajno odreagovao.

Drugo poluvreme:

95. minut - Šmajhel je zaustavio udarac glavom Harija Megvajera.

90. minut - Makeli je utakmicu produžio šest minuta.

88. minut - U igru je umesto Dilejnija ušao Jensen.

Foto: Tanjug

 

86. minut - Igra se na sredini terena. Stiče se utisak da obe reprezentacije čekaju produžetke.

79. minut - Kristensen je morao da izađe van terena. Zamenio ga je Andersen.

78. minut - Kristensen se povredio. Legao je na travu i ukazuje mu se lekarska pomoć.

72. minut - Danijel Vas je napravio prekršaj nad Džekom Grilišem i dobio žuti karton.

69. minut - Sautgejt je napravio prvu izmenu. Umesto Sake, u igru je ušao Džek Griliš.

67. minut - Selektor Danske je napravio trostruku izmenu. Ušli su Daniel Vas, Poulsen i Norgard, a iz igre su izašli Larsen, Damsgard i Dolberg.

Foto: Tanjug

 

64. minut - Maunt je pronašao prostor i šutirao, ali je to bio suviše lak plen za Kaspera Šmajhela.

59. minut - Dolberg je sjajno šutirao iz okreta, ali je Pikford sigurno intervenisao.

55. minut - Megvajer je sjajno odreagovao nakon centaršuta sa desne strane, a Šmajhel je fantastično odreagovao.

52. minut - Velika šansa za Dance! Dolberg je šutirao sa dvadesetak metara, ali je Pikford fantastično reagovao. Ipak, holandski sudija je dosudio ofsajd.

49. minut - Prvi žuti karton je dobio Hari Megvajer.

Prvo poluvreme:

KRAJ! Prvo poluvreme je završeno nerešenim rezultatom, 1:1

39. minut - GOOOOL! Engleska je izjednačila. Hari Kejn je poslao loptu sa desnog boka u peterac, a Kjer je u nameri da interveniše, pogodio svoju mrežu.

Foto: Tanjug

 

38. minut - Najveća prilika za Englesku! Rahim Sterling je dobio odličnu loptu, šutirao sa samo tri metra, a Šmajhel je fantastično odbranio.

30. minut - GOOOL! Bomba iz slobodnog udarca. Damsgor je sjajno šutirao i sa dvadeset metara postigao prelep gol.

25. minut - Damsgor je našao prostor i šutirao, ali je lopta otišla iznad prečke.

15. minut - Hojberg je uputio prvi udarac u okvir gola Engleske.

Foto: Tanjug

 

6. minut - Prvi dobar napad Engleske. Hari Kejn je pokušao da uposli Sterlinga koji je bio u odčičnoj poziciji, ali je bio korak iza lopte.

3. minut - Početak obećava. Obe ekipe su krenule ofanzivno.

1. minut - Sa centra će krenuti fudbaleri Danske.

20:30 - Navijači Engleske su se okupili u velikom broju ispred Vemblija.

 

 

20:00 - Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice polufinala Evropskog prvenstva između Engleske i Danske. Meč iz minuta u minut možete pratiti na lajv blogu portala Informer.rs.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks

pre 2 godine

Zašto se i polufinale i finale igra na Vembliju? Zar nije pravednije na nekom neutralnom terenu?

Pit

pre 2 godine

Cista kradja kao suza !!! Ne radi im VAR sa svih strana i bar nekoliko puta da se ponovi oko penala! Sterling je trebao da dobije ZUTI KARTON zbog Namernog padanja ! Druga stvar je lopta broj 2 u terenu. Igra je trebala biti zaustavljena. I protiv Slovacke je VAR zatajio ,cini mi se. Ocigledno VAR se koristi kako treba samo onda kad je to bitno BOGATIMA !!! Nama turci uzmu zlato u kosarci iako su sudije videle da je turcin GAZIO DEBELO liniju .....i nikom nista !!! Nadam se da ce im zabari naplatiti za ovu kradju!!!

Baki

pre 2 godine

Englezi su ukrali finale Dancima . Kakva krađa i kukavičluk glavnog sudije koji nije smeo da pogleda var snimak . Smrdljiva Engleska prošla u finale .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija