• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2021

21:35

OGLASIO SE ĐORĐEVIĆ POSLE VOŠINE KATASTROFE! BOLI ME! Svaki meč nam je bio NA NOŽ!

Starsportphoto

Fudbal

OGLASIO SE ĐORĐEVIĆ POSLE VOŠINE KATASTROFE! BOLI ME! Svaki meč nam je bio NA NOŽ!

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine završili su učešće u Ligi konferencija, pošto su "do koske" poniženi u Klagenfurtu

Nakon poraza minimalnim rezultatom u Novom Sadu, Vojvodina je od LASK-a u gostima izgubila sa neverovantih 6:1 i to posle preokreta.

Trener Vojvodine, Slavoljub Đorđević, kaže da njegov tim nije zaslužio epilog kakav je viđen u gradu na jugu Austrije!

- Sigurno da je poraz jako bolan i mislim da je previsok. U dvomeču koji smo odigrali sa LASK-om, bez obzira na okolnosti, tri poluvremena smo imali rezultatski egal s njima. Prvo poluvreme smo igrali jako dobro. Golove koje smo primali, primali smo iz naših individualnih grešaka. Nevezano za sve to, svi smo mi znali da je LASK kvalitetnija ekipa, ali smo se nadali da možemo nešto da uradimo. Ipak, u Evropi, svaka minimalna greška koja se dogodi, ozbiljne ekipe to iskoriste. Meni je jako krivo, primili smo pet golova bukvalno od 60. do 85. minuta. S jedne strane me stvarno boli što je tako visok poraz, jer znam da su nas svi otpisali, ali smo igrali hrabro, naročito to prvo poluvreme, borili se, nadali se, međutim, izdešavale su se te neke okolnosti. Meni je žao prevashodno navijača, ljudi iz Novog Sada koji nam daju podršku, ali opet kažem, posle ovog poraza momci treba da očvrsnu, da se dignu i ja sam optimista, to pričam od prvog dana. Svaka nam je utakmica bila na nož, neizvesna, ovi momci su dugo u ritmu, ali izdržaće oni sve i biće oni pravi- uverava Đorđević u razgovoru za Mozzart Sport.

Foto: Starsportphoto

 

Bio je novosadski tim u podređenom položaju u većem delu dvomeča...

- Individualni pad, individualne greške. LASK je pojačao, znate kako, u srpskom prvenstvu ekipa da jedan-dva gola i onda stane. To u Evropi nije slučaj. Oni su stvarno preozbiljna ekipa, to smo mi i znali, ali opet kažem, to je ekipa koja je dve godine igrala ozbiljnu ulogu u Evropi. Svakako da ni u najgorim snovima nismo zamišljali da tako nešto može da se desi, ali desilo se. Ponavljam, mislim da nismo zaslužili tako visok poraz, ta tri poluvremena smo bili čvrsti, rezultatski bili u igri, ali izdešavalo se šta se izdešavalo. Šta da radimo, život ide dalje! Nikome nije prijatno. Kako može da bude posle 6:1. Niko stvarno tako nije razmišljao, videlo se to i na terenu, od prvog minuta smo hteli da igramo. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, znali smo tačno šta hoćemo, koje su nam ideje. Opet kažem, to je fudbal, dešava se. Sigurno je narušena atmosfera, jer smo izgubili tolikom razlikom, ali bez obzira, da smo izgubili s malom razlikom ili na penale, opet bi igračima bilo teško. Posle svakog neuspeha to je normalno, ali oni moraju da se dignu. Moramo da naučimo iz ovoga i da se podignemo.

Uspeo je Đorđević, i pored eliminacije, da izvuče dosta pozitivnih stvari iz dvomeča sa timom iz Linca.

Foto: Starsportphoto

 

- Generalno imamo problem u zadnjoj liniji i u napadu. Bez obzira na sve to, Kabić pokazuje odličan kvalitet. Bilo je dosta pozitivnih stvari na utakmici sa LASK-om. Kabić je dao gol ozbiljnoj ekipi, dobro se nosio sa njima, Topić i Novevski takođe. To su utakmice u kojima oni sazrevaju. Okej, rezultat nije došao, ali te utakmice njima pomažu na psihološkom planu, da vide gde su u odnosu na te igrače. Sigurno je da će Vojvodina mnogo dobiti sa njima. Igor Jeličić takođe, igrač koji je prvi put odigrao 90 minuta na desnom beku. Ima tu dosta dobrih, pozitivnih stvari, koje bih ja izdvojio u perspektivi, jer će ti momci biti nosioci! Treba nam jedan napadač, pokretljiv, gol-igrač, i u zadnjoj liniji desni štoper. Jer Kovačević je u pripremnom periodu skoro svaku utakmicu odigrao svih 90 minuta. Isto tako i u Evropi i prvenstvu, nijednog momenta nije mogao da odmori. Devetak takođe zbog povrede Đorđevića, tako da imamo taj mali problem u rotaciji, jer su jako opterećeni. To su mesta gde ne mogu da rotiram, da i kad igrači igraju malo slabije mogu da ih odmorim. Ali ne kukam, jer nije poenta da dovedemo bilo koga. Hoćemo da dovedemo igrača koji će doneti prevagu i biti pravo pojačanje. Direktor radi na tome i sigurno da ćemo u skorije vreme pokušati da dovedemo pravo pojačanje za Vojvodinu!

Foto: Starsportphoto©

 

Pored Vojvodine, težak poraz u revanšu doživeo je i Čukarički od Hamarbija, Crvena zvezda završila pohod na grupnu fazu Lige šampiona u Tiraspolju...

- Sigurno je da rezultati bole, ali znate kako, u prošlom kolu svi smo prošli, sada smo nažalost Zvezda, Čukarički i mi ispali, Partizan je prošao na sreću. Fudbal je takav, svi igraju, mnogo se ulaže, sve zemlje su u razvoju. Jednostavno, tako se namesti. Za razliku od nas, Čukarički je imao ozbiljan rezultat u prvoj utakmici i za mene je to bilo ozbiljno iznenađenje, da izgube posle prve utakmice. Tako velike, dobre ekipe nekad pokažu pravo lice u drugoj utakmici, ako ga ne pokažu u prvoj i rezultat je takav kakav je. Ima toga da se svi jako brzo razvijaju, da mi nemamo svest da te, kako ja kažem, neatraktivne zemlje u Evropi imaju dobre ekipe. Isto tako i taj Šerif, znam koliko je to ozbiljan klub sa ozbiljnim budžetom, dobije Zvezdu, koja je pre toga izbacila Kairat, koji je po mom mišljenju odlična ekipa. Ali to je sve fudbal, uvek rezultat može da ode na obe strane. Na jednu loptu, na jedan prekid sve se menja. Naravno da nije dobro što nismo svi ostali u Evropi, ali treba da budemo svesni gde smo za Evropom i treba da težimo ka takvom načinu igre! Mi smo u ovom ritmu već duže vreme. Svaka utakmica nam je evropska, u prvenstvu smo imali derbi za derbijem. Prvo Zvezda, potom i Partizan, delimično i Voždovac, onda Evropa i putovanja. Igrali smo na svaka dva ili tri dana. To je vojvođanski derbi, situacija je takva kakva je, izgubili smo, ali u fudbalu nema mnogo vremena za radovanje i tugovanje. I da smo prošli, opet bismo išli u Suboticu, gde su nam očekivanja velika. Očekujem da se dignemo i napravimo odličan rezultat-  zaključio je Đorđević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!
Politika

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!

Nakon obraćanja poslanika Dragana Đilasa (Srbija protiv nasilja) koji je izneo niz primedbi na sastav nove Vlade Srbije, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov poručio je da je Đilas govorio o Kosovu i Metohiji, a da nema prava da govori o Kosovu i Metohiji čovek koji je na organima svoje stranke dao nalog svoj potpredsednici da na forumu Zapadni Balkan potpiše deklaraciju u kojoj se svi oni zajedno, uključujući i tu stranku i druge socijaldemokratske stranke Balkana, zalažu za što brži ulazak Kosova u Evropsku uniju.

02.05.2024

11:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija