• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2021

16:09

PIKSI U DABLINU EVOCIRAO USPOMENE NA MEČEVE SA IRSKOM! Gudelj OVO nije zaboravio Druloviću! /VIDEO/

fss.rs

Fudbal

PIKSI U DABLINU EVOCIRAO USPOMENE NA MEČEVE SA IRSKOM! Gudelj OVO nije zaboravio Druloviću! /VIDEO/

Podeli vest

U taboru srpske reprezentacije vlada odlična atmosfera uoči važne utakmice protiv Republike Irske koja se igra u utorak od 20:45 na stadionu Aviva u Dablinu u okviru kvalifikacija za Mundijal

Reprezentativci Srbije su po običaju po sletanju prošetali gradom i odradili razgibavanje pod komandom kondicionog trenera Kacuhita Kinošija. 

Za razliku od svog pomoćnika Ljubinka Drulovića koji je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. godine odigrao oba meča protiv Iraca, selektor Stojković je morao da propusti duel u Dablinu u kome su izabranici Vujadina Boškova poraženi sa 2:1:


- Sećam se toga, doputovao sam sa ekipom u Dablin i na poslednjem treningu povredim leđa u doskoku. Lekarska ekipa je učinila sve da me osposobi za utakmicu, ali bol je bio jači. Čak je bilo pitanje hoću li nastupiti u naredna dva meča protiv Makedonije koji su nam bili ključni za plasman na Evropsko prvenstvo– prisetio se Stojković.

Foto: fss.rs

 

U Beogradu je bio čak i dvostruki strelac:


- Dao sam jedan gol koji je mnogo podsetio na onaj protiv Španije u Veroni, kada sam zalomio igrača i zatresao mrežu. Kod drugog gola, lepo sam primio loptu u šesnaestercu Makedonije i zakucao pod prečku. Te dve pobede su nam omogućile da u Zagrebu sa nerešenim rezultatom ostanemo na prvom mestu u grupi. Sećam se da su uoči poslednjeg kola, čak i Irci bili u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali nisu uspeli da pobede Makedoniju u Skoplju.

Fudbaleri Srbije su u Dablin stigli u nedelju, 5. septembra, a zanimljivo je da su baš na taj dan odigrane dve poslednje utakmice između Srbije i Republike Irske. U sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018, remizirali smo kod kuće 2:2 i osvojili tri boda na strani (1:0). Utakmica u Beogradu je obilovala uzbuđenjima i preokretima. Kostić je posle brzog i neočekivanog vođstva Iraca vratio rezultatsku ravnotežu, Tadić iz penala doneo potpuni preokret, ali su gosti u finišu susreta preko Marfija stigli do izjednačenja i do velikog boda. Utakmica odluke igrana je na stadionu Aviva u Dablinu, a rešena je u 55. minutu sjajnim golom Aleksandra Kolarova na asistenciju Filipa Kostića. Pored igrača Ajntrahta, iz sadašnjeg sastava naše reprezentacije, na toj utakmici u Dablinu igrali su još Gudelj, Tadić, Aleksandar i Stefan Mitrović.

Foto: Starsportphoto

 


Dosadašnji skor u duelima sa Republikom Irskom je na strani naše reprezentacije. Od ukupno devet odigranih mečeva, slavili smo četiri puta, tri su završena bez pobednika, a dva puta su se radovali Irci. Gol-razlika je 12:9 u našu korist.

Aktuelni član stručnog štaba naše reprezentacije Ljubinko Drulović, tri puta je tokom karijere izlazio na megdan Republici Irskoj, dva puta kao igrač i jednom kao vršilac dužnosti selektora nacionalnog tima. Naime, odigao je obe utakmice u kvalifikacijama za EURO 2000, u Beogradu je zamenio Savu Miloševića, dok je u Dablinu ušao u igru umesto Dejana Savićevića upravo u trenutku kada su Irci stigli do prednosti od 1:0.

Tokom kratkog boravka na klupi Orlova, Drulović je vodio ekipu u prijateljskoj utakmici u Dablinu, 5. marta 2014. godine, kada je Srbija slavila sa 2:1 (Mekarti autogol, Filip Đorđević strelci za naš tim). Na toj utakmici, u dresu A reprezentacije debitovao je Nemanja Gudelj:


- Upravo sam malopre pričao o toj utakmici, Drulović mi je dao šansu u 89. minutu umesto Antonija Rukaivne. Bez obzira što sam jako kratko bio u igri, debi je debi i Dablin mi je baš zbog toga ostao u veoma lepoj uspomeni – rekao je Gudelj.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija