• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2021

19:15 >> 22:47

KIKS SRBIJE U DABLINU! Irci KAZNILI sve PROMAŠAJE Orlova!

Tanjug/AP

Fudbal

KIKS SRBIJE U DABLINU! Irci KAZNILI sve PROMAŠAJE Orlova!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije i Irske remizirali su u petom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - 1:1 (0:1)

Nažalost, posle velikog leta sledi bolan pad... Upravo to je Srbija doživela večeras na gostovanju Irskoj, a Orlovi su, iako daleko bolji rival ostali bez celog plena u finišu meča nakon trapave reakcije odbrane našeg tima - 1:1 (1:0). 

Imala je Srbija više od igre, daleko bolje prilike, ali je samo jedan od mnoštva pokušaja završio u mreži Kelta, a kazna za sve promašaje stigla je u 86. minutu kada je Sergej Milinković-Savić napucao Nikolu Milenkovića, a lopta se o njegova leđa odbila u mrežu Predraga Rajkovića. 

Foto: Tanjug/AP

Nije ostalo Orlovima posle šokantnog izjednačenja mnogo vremena da ponovo povedu, pogodio je Nemanja Gudelj prečku sa preko trideset metara udaljenosti, ali to nije bilo dovoljno da se u Dablinu upišu tri boda. 

Apsolutni heroj Iraca mora da bude mladi golman Mančester sitija Bazunu koji je skinuo najmanje pet zicera srpskom timu. Najviše se ispromašivao Aleksandar Mitrović, ali je svoje prilike imao i Luka Jović i Filip Kostić, a upravo posle njegovog promašaja u kontri stigla je kazna! 

Imala je Srbija veliki broj kornera u uvodnim minutima meča, a jedan od njih bio je dovoljan za rano vođstvo. Falila je Tadićeva asistencija u Beogradu protiv Luksemburga, a dobili smo je u Dablinu protiv Iraca. Poslao je kapiten sjajnu loptu na prvu stativu gde je dočekao Sergej Milinković Savić i blagim trzajem glave je poslao u malu mrežu na drugoj strani. 

Foto: Tanjug/AP

Morala je Srbija do poluvremena da reši pitanje pobednika, ali nije... Najbolju šansu je imao Nikola Milenković posle pola sata igre na Aviva stadionu, kada je pokušao sa dvadesetak metara, ali je lopta prošla pored stative. 

Srbija je sada druga u grupi sa dva boda majne od Porguala koji je bio siguran danas protiv Azerbejdžana i slavio sa 3:0!

IRSKA - SRBIJA   1:1 (0:1)

Strelci: Milenković 86ag - Milinkovi-Savić 20
Aviva Stadion, Dablin    Sudija: J.M. Sančez, Španija

Irska: Bazun - Omobamidele, Dafi, Igan - Doerti, Mekgart, Kulen, Hendrik, MekKlin - Brauni - Ida
Selektor: Stiven Keni

Srbija: Rajković - Pavlović, Veljković, Milenković - Đuričić, Tadić, Gudelj, Milinković-Savić, Kostić - Vlahović, Mitrović
Selektor: Dragan Stojković Piksi

Tok meča: 

Drugo poluvreme

86. minut - ŠOK U DABLINU! Autogol Nikole Milenkovića posle ispucavanja Sergeja Milinkovića-Savića - 1:1!

79. minut - Sjajna šansa za Nemanju Radonjića, sam je izašao ofanzivac Srbije ispred Bazuna, a golman Irske je još jednom bio na visini zadatka!

74. minut - Velika šansa za Srbiju, pokušao je Luka Jović, ali nova odbrana Bazuna - 0:1!

70. minut - Dvostruka izmena u timu Srbije, na terenu su Jović i Radonjić. 

Foto: Starsportphoto

65. minut - Totalna ofanziva Srbije i u drugom poluvremenu! Irci ne mogu da se oslobode pritiska našeg nacionalnog tima. 

60. minut - Ponovo Bazunu... Još jedna lepa akcija Orlova, Kostić je sjajno ubacio loptu Mitroviću, napadač Srbije se lako oslobodio Igana i šutirao, ali se ponovo isprečio golman Iraca...

57. minut - Ogromna šansa za Srbiju! Đuričić je prošao po boku, poslao loptu na peterac za Mitrovića, ali Bazunu još jednom odlično brani!

54. minut - Dobra akcija Iraca sada, ali se Brauni spetljao na drugoj stativi. Mnogo sreće je imala sada Srbija - 0:1!

51. minut - Ista meta isto odstojanje! Srbija ima loptu u posedu, konkretnija je, ali se Irci jako kompaktno brane. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme

45. minut - Poluvreme!

38. minut - Mitrović! Kakav udarac napadača Srbije sa dvadesetak metara, Bazunu je morao pošteno da se potrudi da zaustavi šut našeg golgetera! 

Foto: Starsportphoto

34. minut - Nastavlja se ofanziva srpskog tima, ali se za sada odbrana Irske dobro drži. Uspeva Džon Igan da se izbori sa Mitrovićem i tako najavi velike borbe u Čempionšipu kada se susretnu Šefild i Fulam!

30. minut - Velika šansa za Srbiju! Lopta se posle dobre akcije odbila na nogu Nikoli Milenkoviću, ali je srpski štoper šutirao malo pored gola, ostaje 0:1!

27. minut - Srušio je Đuričić Braunija u kontri, Sančez je svirao slobodan udarac. Imao je dobru šansu Hendrik sa dvadesetak metara, ali ponovo lak posao za Rajkovića. 

23. minut - Nastavlja se pritisak Orlova i nakon datog gola! Đuričić je dobro  uposlio Aleksandra Mitrovića, od svega "samo" novi korner za Srbiju posle Dafijeve intervencije. 

20. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Srbija, izveo je Tadić korner na prvu stativu, a Sergej Milinković-Savić je pogodio malu mrežu na drugoj strani - 0:1!

18. minut - Oslobodila se Srbija pritiska Iraca nakon boljeg starta. Sada je Vlahović bio u dobroj poziciji, ali je Omobamidele izbio u korner. 

13. minut - Sada nekoliko dobrih minuta Irske reprezentacije posle grešaka na sredini terena. Sjajno je centrirao Hendrik, ali Ida nije najbolje zahvatio loptu, ostaje 0:0!

Foto: Starsportphoto

10. minut - Prva konkretna akcija Iraca, srušio je Pavlović Doertija na boku, te će Kelti imati slobodan udarac. Ipak, lak posao za Predraga Rajkovića. 

6. minut - Totalna ofanziva Srbije, već su Orlovi imali dva kornera, a Irci nisu uspeli da iznesu loptu na protivničku polovinu. Imao je sada Vlahović dobru šansu nakon greške Dafija, ali se nije najbolje snašao - 0:0!

3. minut - Samo 200 sekundi je bilo potrebno Srbiji da opasno pripreti Ircima! Filip Kostić je ostao sam na strani, poslao dobru loptu na drugu stativu, ali je Džejms Meklin uspeo da izbije u korner. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra su krenuli fudbaleri Srbije!

19:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Irske i Srbije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pex

pre 2 godine

HAHAHAHAHAHA 1:1 sa Irskom, kakvi jadnici, katastrofa ste u nogometu, tjerajte se doma. Mi Hrvati smo bolji 200 puta. Sjebali bi vas 5:0 ako ne i vise. Tamo pobjedu protiv Luksemburga velicite kao neznam sta, jebote Luksemburg najjadnija repreentacija uz Gibraltar. Srbi, niste nam ni do koljena. Aj kuci.

Lazni Bot

pre 2 godine

A Vucic vec napravio cestitku na Instagramu sad mora da brisi.

Baki

pre 2 godine

Posle Luksemburga mediji su nas proglasili svetskom silom u fudbalu i da nam obavezno treba nacionalni stadion kad ono Irci nas postavilie na svoje mesto da smo jedna prosečna Evropska reprezentacija kojoj sigurno ne treba nacionalni stadion . Pametnije je da se naprave nacionalni bazeni za plivače , plivačice , vaterpoliste i vaterpolistkinje kao i hale za samo odbojkašice i odbojkaše koji nam donose uspehe i za sve ostale sportove osim za fudbalere i izdaice košarkaše !!!!!!

sombor

pre 2 godine

Staje ovo ljudi pa nasi igraci ne umeju da iznesu loptu na protivnicku stranu ova odbrana koliko moze da primi golovo toliko napadaci nemogu da daju Stojkovic po hitno trba da radi na odbrani oni su uzas

jova

pre 2 godine

Neki nikako da prihvate cinjrnicu - da je lopta okrugla

Luka

pre 2 godine

Vlahović,Jović centarfori sa 12-16 metara pred otvorenim golom lopte dodavaju levo i desno,umesto da udaraju direktno u gol.Dali je to strah od promašaja ili ..Nema siline u napadu.Kad napadaju Irci pola tima je u kazenom prostoru,guraju pritišću ,stvaraju haos i mora se nešto dogoditi.Suci takav napad pun guranja često tolerišu i daju prednost napadaćima.

stari doktor

pre 2 godine

Zašto ćutite pred činjenicom: neko (Stojković?) ili po starom običaju, igrači samoinicijatino, odjednom je zabunkerisao na 7-8 minuta do kraja spski tim: odjednom su se svi našli u odbrani, protivnički golman se usamljeno šetao skoro polovinom terena i onda, naravno, došlo je do gužvi pred srpskim golom i, neminovno u takvoj situaciji, do autogola. Sami su sebe pobedili, oni ili neko sa klupe.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija