• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2021

07:00

ZVEZDA BAŠ VOLI SEPTEMBAR! Jedan istorijski DERBI igrao se u ovom mesecu! Partizan u HUMSKOJ traži nastavak niza!

Fudbal

ZVEZDA BAŠ VOLI SEPTEMBAR! Jedan istorijski DERBI igrao se u ovom mesecu! Partizan u HUMSKOJ traži nastavak niza!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana po 165. put ukrstiće koplja u najvećem srpskom derbiju

Iznova i iznova dueli Crvene zvezde i Partizana privlače sve više pažnje, a posle evropskih odiseja srpskih klubova interesovanje za okršaj ljutih rivala postalo je još veće! Partizan će kao lider prvenstva ugostiti branioca trofeja na svom stadionu sutra od 18 časova, a ovo će biti 20. put da se crno-beli i crveno-beli susreću u septembru! 

Foto: Starsportphoto

Po prvi put je deveti mesec bio "domaćin" večitog derbija davne 1950. godine. Partizan je tok 19. septembra bio domaćin i upisao pobedu od 2:1 (1:1). 

Iako je Partizan upisao prvu septembarsku pobedu, Crvena zvezda daleko bolje stoji u ukupnom zbiru trijumfa! Najtrofejniji srpski klub dobio je devet mečeva, Partizan šest, a pet je završeno bez pobednika. 

Ukoliko su uzorak samo meče igrani u Humskoj, Partizan je bolji sa pet pobeda, isto toliko puta je bilo nerešeno dok je Zvezda tri puta odnela ceo plen na stadion "Rajko Mitić". Najubedljiviju pobedu zabeležila je Zvezda 1959. godine kada je bilo 3:0 u gostima, dok je Partizan bio siguran na 105. večitom derbiju kada je slavio sa 3:1. 

Poslednji septembarski derbi igran je 2019. godine, a Partizan je u Humskoj slavio sa 2:0. Strelac bio Sejduba Suma u 83. minutu, a potom i Zoran Tošić u 90. za konačan trijumf crno-belih. 

Foto: Starsportphoto

Zanimljivo, u septembru je odigran i sedmi po redu derbi sa najvećom posetom. Crvena zvezda je bila domaćin 7. septembra, a utakmicu je gledalo 77.551 duša te 1975. godine. Ipak, negde se pominje da je na Marakani tog popodneva bilo čak 85.000 navijača. Crveno-beli su tada slavili sa 2:0. Strelci na tom meču su bili Sead Sušić i Zoran Filipović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija