• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2021

16:00 >> 20:00

BEZ POBEDNIKA U 165. VEČITOM DERBIJU! Katai SAČUVAO Zvezdinu čast u Humskoj! /FOTO/VIDEO/

Starsportphoto©

Fudbal

BEZ POBEDNIKA U 165. VEČITOM DERBIJU! Katai SAČUVAO Zvezdinu čast u Humskoj! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Bez pobednika u 165. večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde 1:1 (1:0)

Posle dugo vremena derbi sa više fudbala nego pauze! Posle dugo vremena publika na stadionu mogla je da uživa u dobrim potezima Partizana i Crvene zvezde, a nakon nešto više od 90 minuta fudbala u Humskoj 165. večiti derbi završen je bez pobednika - 1:1 (1:0)! 

Najrealniji rezulta posle svega što je viđeno na stadionu Partizana. Crvena zvezda je bila bolja na startu i u finišu meča, Partizan je pripao središnji deo susreta. Ipak, nema sumnje da će crno-beli biti nezadovoljni zbog remija budući da su do 84. minuta imali sva tri boda u džepu i pobedu u večitom derbiju! 

Foto: Starsportphoto

Fudbal se igrao tridesetak i kusur minuta nakon čega su dešavanja u Humskoj stala. Partizan je poveo i ekspresno rešio da zatvara meč, povlači se i preti iz kontre. Sa druge strane, Crvena zvezda je bila bolji rival u prvih pola sata, Katai je pogodio preču, Dioni promašio zicer, ali sve to nije bilo dovoljno srpskom šampionu. 

Bolje je Zvezda otvorila meč, posle pet minuta Gelor Kanga je poslao nezgodnu loptu za Loi Dionija između Saničanina i Vujačića. Štoperi Partizana su se spetljali, izgubili trk u odnosu na Francuza te je napadač crveno-belih prvi stigao do lopte. Šutirao je Dioni, ali je njegov udarac zastavio Aleksandar Popović i tako nabio samopouzdanje za nastavak meča. 

Nastavili su crveno-beli da atakuju svim silama, a u sledećoj sitauciji zapretio je Aleksandar Katai posle savršenog centaršuta Milana Rodića. Nadvisio je Zvezdin "Magiko" sve u petercu, matirao Popovića, ali je prečka zaustavila njegov udarac, te je na semaforu i posle 31. minuta ostalo 0:0. 

Foto: Starsportphoto

Kada se prilike ne iskoriste kazna stigne, a ona je bila surova! Ostavili su crveno-beli mnogo prostora Bibrasu Nathu na levoj strani, Izraelac se dobro namestio gađao bliži ugao Borjanovog gola i savršeno pogodio između golmana i stative za erupciju oduševljenja u Humskoj i vođstvo Partizana u finišu prvog poluvremena. 

Nije tu bio kraj mukama za Zvezdu. Partizan je nastavio da kidiše na Borjanov gol, a nakon dobrog dodavanja Nemanje Jovića, Slobodan Urošević je sam istrčao pred kapitena crveno-belih. Želeo je bek domaćina da bude nesebičan i proigra Rikarda Gomeša, ali se to ispostavilo kao pogrešan potez. Na mestu je po ko zna koji put bio Aleksandar Dragović i uklizavanjem u poslednjem momentu zaustavio njegov centaršut. 

Foto: Starsportphoto©

Tek što je počelo drugo poluvreme Partizan je ponovo pripretio! Izveo je Miloš Jojić korner, nakon gužve u petercu lopta je pala na nogu Rikardu Gomešu, a napadač Partizana lako je zakucao loptu u Borjanovu mrežu. Ipak, VAR soba je intervenisala i zbog očiglednog faula Slobodana Uroševića poništila gol crno-belih. 

Delovalo je da Zvezda nema šanse da poravna rezultat, crno-beli su delovali sjajno na terenu, ali je četa Dejana Stankovića morala da krene na sve ili ništa! Pretili su crveno-beli preko Kataija posle kornera, tri puta je ofanzivac Zvezde bio najviši u skoku, a treća sreća se potrefila! Milan Rodić je poslao sjajan centaršut na drugu stativu, Katai je poslao loptu u suprotan ugao i poravnao na 1:1!

U poslednjih deset minuta nije bilo mnogo fudbala! Pokušali su i jedni i drugi da stignu do čitavog plena, Zvezda je bila nešto bilža, ali posle svega viđenog, nerešeni rezultat je i najrealniji! 

 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA  1:1 (1:0)

Strelci: Natho 36 - Katai 83.
Stadion Partizana, Beograd.   Sudija: Novak Simović

Partizan: Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Jović - Rikardo
Trener: Aleksandar Stanojević

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Degenek, Dragović, Rodić - Sanogo, Krstičić - Ivanić, Kanga, Katai - Dioni
Trener: Dejan Stanković 

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme: 

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Humskoj!

89. minut - Zvezda preti u finišu! Stanić je sjajno prošao po sredini, poslao do Lazetića, ali čisti to Vujačić. Seče potom Kanga kontru Partizana!

86. minut - Nova akcija Crvene zvezde, Falko je povukao kontru pokušao da uposli Dionija, ali ga Francuz nije razumeo.  

83. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Katai koristi savršen centaršut Milana Rodića - 1:1! Milan Rodić je poslao savršen centaršut, Magiko je bio najviši u skoku i nerešeno je! Drama u finišu meča!

Foto: Starsportphoto©

78. minut - Izveo je Filipo Falko savršen prekid Katai je bio najviši u skoku, lopta je prošla pored stative - 1:0!

75. minut - Mnogo prekida u poslednjih pet minuta, raste tenzija na terenu! Zvezda ne uspeva da uspostavi svoj ritam, Partizan pokušava da maksimalno uspori meč. 

70. minut - Dobra prilika za Crvenu zvezdu nakon kornera, lopta se odbila na volej Aleksandru Kataiju, ali je on šutirao pored gola!

66. minut - Dvostruka izmena Partizana, umesto Markovića i Jovića na terenu su Kvinsi Menig i Nikola Terzić.

65. minut - Vratio je Saša Zdjelar nezgodnu loptu do Popovića, osetio je priliku Lazetić, ali je uspeo golman Partizana da izleti na vreme i spreči napadača crveno-belih, ostaje 10!

62. minut - Bio je Rikardo Gomeš sebičan na petercu, imao je slobodnog Uroševića, ali je odlučio da šutira iz okreta. Propala je ogromna šansa za Partizan koja je mogla da reši 165. večiti derbi!

59. minut - Dobar nalet Crvene zvezde preko Mirka Ivanića, čisti to Vujačić u poslednjem momentu, od svega samo još jedan korner, ali samo na prvu stativu. Potom Gajić vraća do Kataija, ali je Zvezdina "desetka" u ofsajdu. 

Foto: Starsportphoto©

55. minut - Nova izmena u Crvenoj zvezdi, izlazi Eraković, na terenu je Milan Gajić. Odigrao je bonus crveno-belih perfektan meč, ali je povremeni reprezentativac Srbije ofanzivniji i bolji napadački. 

53. minut - Dobri potezi Marka Lazetića, izblokiran je Zvezdin napadač, novi korner za crveno-bele, ali boksuje Popović nakon Kanginog centaršuta. 

49. minut - PONIŠTEN GOL PARTIZANA! Srušio je Slobodan Urošević Milana Rodića na drugoj stativi nakon kornera crno-belih, lopta je stigla do Rikarda koji matira Borjana, ali nakon VAR gol je poništen!

48. minut - Tri faula Partizana na startu drugog poluvremena, čini se da će crno-beli seckati igru posle vođstva!

46. minut - Izmena na startu drugog dela igre! Marko Lazetić će biti na terenu umesto Nenada Krstičića! Baca Dejan Stanković sve karte na napad!

Prvo poluvreme:

Foto: Starsportphoto©

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme! Crvena zvezda je bila bolja sve do 36. minuta kada je Natho savladao Borjana, nakon toga još dve šanse za Partizan i crno-beli na odmor idu sa golom prednosti!

45. minut - Sapleo je Siniša Saničanin Ivanića sa leđa, te je Simović štoperu Partizana pokazao prvi žuti karton na meču. Dobra situacija za Gelora Kangu da ubaci loptu u šesnaesterac.

44. minut - Najbolja šansa na meču za Partizan! Sanogu je pobegao Slobodan Urošević, ušao u peterac, ali je pokušao da proigra Rikarda. Ipak, uklizao je Aleksandar Dragović i zaustavio njegovo dodavanje! Sjajan period igre za crno-bele - 1:0!

40. minut - Nova šansa za Natha! Eraković je sada sprečio Izraelca da postigne i drugi gol za samo pet minuta!

36. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Partizan golom Bibrasa Natha! Velika greška Milana Borjana - 1:0! Šutirao je Izraelac sa distance, lopta je prošla u bliži ugao Borjanovog gola.

35. minut - Kao da se Zvezda povukla posle propuštene prilike, Partizan ima inicijativu na sredini terena. Natho je dobro centrirao, ali još jedno dobro boksovanje za Borjana. 

32. minut - PREČKA! Sjajan centaršut Milana Rodića, najbolji u skoku bio je Aleksandar Katai, savladan je bio Popović, ali je prečka zaustavila njegov udarac, mnogo sreće za Partizan!

30. minut - Ponovo je Miloš Jojić imao priliku da ubaci loptu u srce kaznenog prostora, ali je Dioni dobro reagovao. Nakon čega je Urošević vratio na ivicu, ali sigurna reakcija Milana Borjana - 0:0!

26. minut - Prve čarke nakon što je Urošević pokupio Kangu posle sudijskog zvižduka. Želeo je Gabonac da objasni nešto beku Partizana, ali su Dragović i Natho sprečili širenje sukoba. 

23. minut - Nova dobra šansa za Crvenu zvezdu! Snašao se Nenad Krstičić, doturio loptu do Kataija koji ostavlja povratnu za Ivanića. Imao je problema Popović da zaustavio njegov udarac, ali promene rezultata još uvek nema - 0:0!

Foto: Starsportphoto©

21. minut - Prvi korner za Partizan nakon prodora Lazara Markovića. Loptu je namestio Miloš Jojić, bio je Saničanin najviši u skoku. Ipak, bez opasnosti po Milana Borjana. 

18. minut - Diktira Partizan tempo u ovim momentima, sada je Natho tražio Nemanju Jovića, ali je "bonus" crno-belih bio u minimalnom ofsajdu. Nekoliko dobrih minuta za domaćina. 

15. minut - Nezgodno je bilo sada pred golom Milana Borjana. Aleksandar Miljković je poslao dobar centaršut na peterac, morao je Borjan da boksuje, nakon čega Sanogo ispucava na polovinu rivala. Oslobađaju se crno-beli uvodnog pritiska Zvezde. 

13. minut - Dobio je Rikardo dobar pas Bibrasa Natha, ali je Aleksandar Dragović rutinski oterao napadača Partizana u gol-aut! Prva konkretna akcija crno-belih na današnjem susretu.

Foto: Starsportphoto©

10. minut - Sevnula je kontra Crvene zvezde, povukli su loptu Ivanić i Katai. Akciju je završio Katai, ali je utisak da je ofanzivac crveno-belih imao i boljih rešenja u završnoj trećini - 0:0!

7. minut - Daleko bolji start Crvene zvezde! Sada su Seku Sanogo i Katai kombinovali na sredini terena, a vezista iz Obale Slonovače oprobao je svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, otišla je lopta daleko od gola. 

5. minut - Spetljali su se Saničanin i Vujačić, lopta je stigla do Loi Dionija nakon pasa Gelora Kange, ali se Francuz ponovo loše snašao pred golom Popovića! Sa tri metra je njegov udarac zaustavio golman Partizana, ostaje 0:0!

3. minut - Pomalo haotičan start meča sa obe strane, mnogo grešaka na sredini terena. Nešto ofanzivnija Zvezda, Aleksandar Katai je pokušao sa dvadesetak metara, ali lak plen za Popovića!

1. minut - Počeo je 165. večiti derbi, prvi napad na meču za Crvenu zvezdu!

Pre početka utakmice održan je minut ćutanja u čast Dušana Dude Ivkovića koji nas je napustio u četvrtak! 

17.44 - Legenda Crvene zvezde Dragiša Binić nada se da neće biti mnogo taktiziranja sa obe strane, već da će se igrati otvoreno nakon dobrih nastupa večitih rivala u Evropi. 

- Očekujem dobar derbi, lepu utakmicu i dosta golova. Već je 10. kolo, ekipe su spremne i pobedile u Evropi. Ne bih voleo mnogo taktičkog nadmudrivanja, nego da obe ekipe igarju otvoreno. Svaki derbi je specivičan i kada je moja generacija bila najbolja na svetu bilo je teško igrati protiv Partizana. Obema ekipama trebaju bodovi, ne treba igrati na kontru. Ako bude dobra igra ispašće pojedinac koji će rešiti meč - smatra Dragiša Binić. 

17.31 - Generalni direktor Partizana Miloš Vazura istakao je da se raduje derbiju pred publikom, ali da se nada da će navijači crno-belih otići srećniji i zadovoljniji kući. 

- Radujemo se derbiju pred navijačima, srećni smo zbog toga. Učinili smo sve da ispadne kako treba, biće oko 15.000 ljudi na stadionu. Očekujemo da Partizan nastavi niz i ostvari novi dobar rezultat. NAdam se da će sva publika sa stadiona otići srećni, ali da će navijači Partizana biti zadovoljniji - rekao je Miloš Vazura. 

17.16 - Igrači Partizana i Crvene zvezde izašli su na travnjak stadiona u Humskoj. Vlada dobra atmosfera među večitim rivalima. 

17.06 - Trener Partizana takođe je govorio u miks zoni. Stanojević je obradovao sve navijače crno-belih i rekao da je Rikardo Gomeš spreman za derbi.  

- Lep praznik, čast je biti deo ovog spektakla. Nama je drago da je ovakva situacija, da smo u trci sa njima. Uživamo, probaćemo da pobedimo, ali nemamo nikakvog opterećenja. Nikom ništa ne prepuštam, ja držim govore. Mi smo porodica, ovde je mnogo dece Partizana i poštuje se hijerarhija. Motivacioni govori su spontani, jer njima ne treba nešto posebno. Treba da uživaju. Došli smo do ovoga da smo konkurentni, prethodnih godina nije bilo baš tako i zato nemamo pritisak. Rikardo počinje sigurno, izlazi na zagrevanje - objašnjava Stanojević. 

16:47 - Ekspedicija Crvene zvezde stigla je u Humsku, a trener Dejan Stanković govorio je pred 165. večiti derbi. 

- Posle Braga potrošeno je dosta emocije, gledali smo da se oporavimo u svakom smislu. Derbi je sportska svetinja koja mora da se gaji i čuva. Teško da možemo jedni druge da iznenadimo, to su momci koji posledjnih godina igraju jedni protiv drugoh. Idemo da igramo našu igru i da se vratimo sa pozitivnim rezultatom - rekao je Stanković. 

16.18 - Jedan od istorijskih derbija igrao se u septembru mesecu. Tada je Crvena zvezda bila domaćin i pobedila Partizan na Marakani pred oko 80.000 gledalaca u 57. većitom derbiju igranom 7. septembra 1975. godine. Crveno-bele su tada do pobede vodili Sead Sušić i Zoran Filipović. 

16.02 - Na stadionu u Humskoj od 23. septembra 2006. nije bilo derbija bez golova. U periodu od aprila 2004. do septembra 2006. čak četiri uzastopna večita derbija na stadionu Partizana završena su rezultatom 0:0! Ali, od 5. maja 2007. godine kada je Zvezda pobeda najvećeg rivala na njegovom terenu 2:1 do danas nije odigran nijedan duel Partizana i Crvene zvezde u Humskoj, a da nije postignut makar jedan gol.

16.01 -  Nekadašnji igrač Zvezde Nemanja Radonjić poslao je poruku igračima nekoliko sati pre početka utakmice. 

- Zvezdo, zgazi ih sve - napisao je sadašnji fudbaler Benfike na Instagramu.

16.00 - Glavni arbitar 165. "večitog" derbija biće Novak Simović. Njegovi pomoćnici kraj aut linija biće Nikola Đorović i Miloš Simović, dok će četvrti sudija biti Miloš Milanović. 

Simović je sudio na oba prošlosezonska derbija, a prethodno i 160. večiti derbi, u sezoni 2018/19. Takođe, bio je glavni arbitar i u finalu Kupa Srbije u maju 2019, kada su igrali "večiti rivali", kao i u njihovom okršaju u polufinalu, u junu 2020.

U utakmicama Zvezde i Partizana u kojima je Simović sudio, oba tima su pobedila po dva puta crveno-beli u prvenstvu, crno-beli u Kupu, dok je jednom bilo nerešeno.

Večerašnji derbi biće istorijski. Prvi put će biti upotrebljena VAR tehnologija, a u sobi za VAR sedeće Srđan Jovanović.

16:00 - Dobro došli na lajv prenos 165. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde! Sve detalje sa meča, ali i Humske možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija