• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2021

16:55

FUDBALER VOŽDOVCA UNIŠTIO BUGARE! Bosanci rutinski sa Kazahstanom!

Tanjug

Fudbal

FUDBALER VOŽDOVCA UNIŠTIO BUGARE! Bosanci rutinski sa Kazahstanom!

Podeli vest

U prvoj utakmici grupe D u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, Bosna i Hercegovina je relativno lako savladala reprezentaciju Kazahstana u gostima 2:0 (1:0), dok su utakmici šestog kola kvalifikacija u okviru grupe C Litvanci savladali Bugare rezultatom 3:1 (1:0)

Ovog vikenda nastavljaju se utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine, koje će se odigrati u Kataru.

Reprezenativci Bosne i Hercegovine su u gostima u Kazahstanu pokazali da nije nimalo slučajno što su u prošlom reprezentativnom prozoru odigrali nerešeno protiv svetskog šampiona Francuske. Bez previše problema uspeli su da savladaju Kazahstance rezultatom 2:0, a strelac oba gola je bio napadač belgijskog Eupena Smail Prevljak.

Foto: Tanjug

Napadač Eupena je bio sjajan na utakmici

Prvi gol je dao u 25 minutu nakon centaršuta Miroslava Stevanovića, majstorski je prosledio loptu iza leđa čuvara mreže Pokatilova, dok je drugi gol dao u donji levi ugao gola Kazahstanaca, nakon sjajno odigranog pasa Edina Džeke.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

7. kolo

Subota

Grupa C

Litvanija - Bugarska 3:1 (1:0)

Lasickas 18, Kernič 82, 84 - Despodov 64

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

U prvoj utakmci u okviru grupe C, Bugari su bili u mogućnosti da odmah na samom početku dođu do prednosti, ali je u 14. minutu sa bele tačke neprecizan bio Dimitar Iliev. To je odmah iskoristio napadač Voždovca Lasickas, koji je u 18. minutu na asistenciju Novikovasa uspeo da matira nemoćnog Lukova.

Reprezenatcija Bugarske se nije predavala i odmah nakon primljenog gola su nastavili sa napadima, a jedini uspešan je bio u 64. minutu kada je vezista Ludogoreca Despodov bio uspešniji od litvanskog golmana Setkusa.

Foto: Tanjug

Lasickas je u reprezentaciju Litvanije preneo sjajne partije iz Voždovca

Međutim, domaćin je uspeo da se nakon primljenog gola ubrzo vrati u život, i to zahvaljujući sjajnom napadaču Jagielonije Fedoru Kerniču, koji je za dva minuta u  82. i 84. minutu dao golove, a za prvi mu je fenomenalno asistirao Lasickas.

 

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

7. kolo

Subota

Grupa D

Kazahstan - Bosna i Hercegovina 0:2 (0:1)

Smail Prevljak 25, 66

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija