• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2021

13:40

REVOLUCIJA! FIFA menja pravilo o ofsajdu!

Fudbal

REVOLUCIJA! FIFA menja pravilo o ofsajdu!

Podeli vest

Bruji planeta o golu Kilijana Mbapea u finalu Lige nacija, sve je zbunilo pravilo o ofsajdu, a FIFA ima novu ideju, koja bi uskoro mogla da zaživi

Naime, Španci su besni, smatraju da je Mbape bio u ofsajdu, da je sudija morao da poništo njegov pogodak.

Kad je Ernandez proigrao Mbapea, napadač PSŽ-a je bio najbliži gol-liniji. Ipak, sve je bilo po pravilima i potvrđen je pogodak "trikolora". Zašto? Pa, Erik Garsija imao je nameru da odigra loptom i na kraju je zakačio pre nego što je ona stigla do Mbapea i "poništio" ofsajd Francuza.

Od uvođenja VAR tehnologije navijače su nervirali poništeni golovi mukvalno zbog milimetra, pa je FIFA odlučila da tome stane na put.

Naime, na utakmicama U18 prvenstva u Italiji biće testirano novo ofsajd pravilo, a ukoliko se pokaže kao dobro mogli bismo da vidimo da zaživi na fudbaskim terenima. 

Novo pravilo o ofsajdu kaže da niste u nedozvoljenom položaju ako je deo tela s kojim možete da postignete gol recimi noga, rame, grudi ili glava makar u ravni sa drugim poslednjim fudbalerom odbrane.

Ako pravilo zaživi viđaćemo više golova na utakmicama ili će bar manje golova biti poništeno zbog ofsajda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija