• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2021

07:14

SRBIJA U NAJJAČEM SASTAVU ČEKA AZERE! Piksi odabrao NAJBOLJE za večeras!

Fudbal

SRBIJA U NAJJAČEM SASTAVU ČEKA AZERE! Piksi odabrao NAJBOLJE za večeras!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije večeras od 20:45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju Azerbejdžan u sedmom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Još dva koraka dele Dragana Stojkovića Piksija i njegove izabranike od prvog velikog uspeha Srbije još od plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji! Orlovi će u slučaju da upišu dva trijumfa do kraja kvalifikacija izvaditi vizu za Mondijal u Kataru koji je na programu naredne godine. 

Najvažnije od stvari koje je Piksi uradio u selektorskom mandatu je vraćanje "kulta reprezentacije", ali i navika Srbije da pobeđuje čak i kada ne ide. Tako je bilo u subotu protiv Luksemburga, štucali su Orlovi, ozbiljno rizikovali, ali uprkos mršavom izdanju upisali ogromnu pobedu na teškom gostovanju. 

Foto: Starsportphoto

Večeras sledi još jedna utakmica od ogromnog značaja, a u slučaju pobede Srbija će u Lisabonu za mesec dana odlučivati u svojoj sudbini i u direktnom duelu sa dojučerašnjim prvakom Evrope odlučivati o direktnom putniku na Svetsko prvenstvo, dok će poraženi morati kroz baraž da traži svoju šansu. 

Nažalost, Srbija neće na megdan Azerima izaći u najjačem sastavu zbog suspenzija i povreda koje su se namnožile na gostovanju Luksemburgu. 

Sigurno je da na terenu Marakane večeras neće biti Strahinje Pavlovića i Filipa Đuričića koji su na gostovanju Luksemburgu dobili drugi žuti karton u kvalifikacijama te će zbog suspenzije morati da propuste megdan sa Azerima. Pored toga, Nikola Milenković nije igrao u prvom susretu u oktobru zbog povrede i pitanje je da li će sutra biti na terenu. Jasno - odbrana Srbije najviše je oštećena. 

Foto: Starsportphoto

U konkurenciji za štoperske pozicije su Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Matija Nastasić i Uroš Spajić. Centralni bek Verdera pokazao je u Luksemburgu da ume da iznese loptu, a njegov pas prethodio je golu Dušana Vlahovića. Matija Nastasić se ustalio u timu od kako se ponovo vratio u reprezentaciju, dok je Uroš Spajić zamenio Pavlovića u Luksemburgu što ukazuje da je Piksi želeo da uigra tu defanzivnu trojku. 

Po levoj strani će gotovo sigurno igrati Filip Kostić, sredina terena je rezervisana za Nemanju Gudelja i Sergeja Milinkovića Savića. Postoji opcija u kojoj će selektor odmoriti motor ekipe Dušana Tadića, a na njegovo mesto poslati SMS-a, dok bi u tom slučaju zadnjeg veznog igrao Saša Lukić. Najveći problem uz odbranu predstavlja desni bok, Đuričića nema, Radonjić je u kontra ritmu, a ništa bolji u novoj sezoni nije ni Darko Lazović. Ipak, očekuje se da će bek Verone dobiti prednost i zaigrati od prvog minuta. 

Foto: Starsportphoto

Postoji dilema i u napadu, ali se očekuje da Srbija ponovo zaira sa dvojicom najisturenijih. Vlahović je zacementiran, ali loše izdanje Mitrovića protiv Luksemburga moglo bi da otvori prostora za Luku Jovića. Na golu će biti Predrag Rajković. 

Poterncijalni tim Srbije za Azerbejdžan: Rajković - Spajić, Nastasić, Veljković - Lazović, Lukić, Gudelj, Kostić - Milinković Savić - Mitrović, Vlahović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija