• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2021

14:20

GODIŠNJICA VELIKE SRAMOTE U ITALIJI! Prošlo je već 11 godina od Đenove kada su huligani prekinuli meč Srbije i Italije!

Fudbal

GODIŠNJICA VELIKE SRAMOTE U ITALIJI! Prošlo je već 11 godina od Đenove kada su huligani prekinuli meč Srbije i Italije!

Podeli vest

Pre tačno 11 godina u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine, koje se igralo u Poljskoj i Ukrajini, meč između naše reprezenatcije i domaćina Itallije u Đenovi prekinut je zbog divljanja naših navijača predvođenih Ivanom Bogdanovim

Igranje na Evropskom prvenstvu već dosta dugo predstvlja san za naše momke.

Te 2010. godine, bili smo puni elana da bismo mogli da se dočepamo makar baraža za odlazak na Evropsko prventvo, a možda ako budemo imali sreće u duelima sa Italijom i direktnog plasmana.

Međutim, naši snovi su odmah na samom početku bili razbijeni. Glavni sudionici u tome nisu bili sami igrači, već navijači.

Foto: Reuters

Ivan Bogdanov

Predvođeni glavnim akterom nemilih scena Ivanom Bogdanovim, oni su već u šestom minutu utakmice počeli da divljaju, pale baklje i seku zaštitnu mrežu na stadionu ,,Luiđi Feraris".

Utakmica je na kraju registrovana 3:0 za domaćina, a mi smo već tada mogli polako da se opraštamo od nade da ćemo putovati u Poljsku i Ukrajinu. Srbija je u grupi C završila na kraju na trećem mestu, iza drugoplasirane selekcije Estonije sa bodom manje i čak deset bodova manje od prvoplasirane Italije.

Prema navodima samog Bogdanova kasnije, protesti su bili orgnizovani protiv FSS, jer nisu želeli da zovu igrače Crvene zvezde u reprezentaciju.

Foto: Starsportphoto

Vladimir Stojković nekadašnji golman reprezentacije

Bogdanov je bio u skupini uhapšenih srpskih navijača koji su sprečili da utakmica počne na vreme, a nakon susreta su se sukobili sa italijanskom policijom.

Meč je takođe kasnio preko pola sata, a pored bakljade, dimnih bombi i paljenja zastave Albanije, jedna od meti napada je bio i golman Vladimir Stojković, koji je tog leta potpisao za Partizan, iako je nekoliko godina pre toga igrao za večitog rivala.

-  Krenuli smo na utakmicu i čekali Bambija (Zorana Tošića) koji je zaboravio pasoš. U tom trenutku oni dolaze do autobusa i ljuljaju ga sa obe strane. Saigrači su mi rekli da stanem u sredinu autobusa. Ali ovi su nekako obili vrata, bacili dimne bombe i ušli. Ništa se nije videlo. Sav taj dim koji ne može da izađe... I onda njih nekoliko krenu od igrača do igrača. Osvetaljavaju bakljom jednog po jednog i traže mene. Znam da su došli do Brkića od kojeg sam im se učinio ja. Toliko su mu prineli baklju da su ga i opekli, a on mi kasnije priča da mu je „čuka“ radila „trista na sat“. Međutim, saigrači su se isprečili na sredini. Prvi Deki (Dejan Stanković), onda Žiga (Nikola Žigiž), pa ostali. Oni koji su ušli, poštuju Dekija, Žigu i tako se završilo. A jedan od njih je bio na metar od mene - ispričao je Stojković pre nekoliko godina.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija