• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2021

22:40 >> 22:39

BRAVO ORLOVI! SRBIJA OSTALA LIDER GRUPE! Pobeda na krilima brutalnog Vlahovića!/FOTO/VIDEO/

Starsportphoto

Fudbal

BRAVO ORLOVI! SRBIJA OSTALA LIDER GRUPE! Pobeda na krilima brutalnog Vlahovića!/FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekala je Azerbejdžan na "Marakani" u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kataru i slavila sa 3:1 (1:1)

Od samog starta Srbija je krenula na sve ili ništa! Odlično su ušli u meč izabranici Dragana Stojkovića, jurišali na gol Azerbejdžana, a pogodak je visio u vazduhu!

Iznenadio je sve Piksi startnom postavom! Dao je šansu svežim igračima, a na klupi su ostali kapiten Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Nemanja Gudelj. 

Foto: Starsportphoto

 

Dakle, odmah je Srbija krenula ofanzivno! Saša Lukić je naveo goste na grešku, ali Kostić nije uspeo da razvije dobar kontranapad !U 11. minutu pogađa Dušan Vlahović stativu Azerbejdžana nakon dodavanja Milinković-Savića, a četiri minuta kasnije malo je falilo da vidimo autogol na Marakani.  Stativa je sprečila vođstvo, nakon dobrog prodora i ubačene lopte Kostića!

U 16. minutu velika šansa za Orlove! Magomedalijev je zaustavio udarac Sergeja Milinković- Savića iz  blizine, iskosa sa desne strane.  Gosti su izbacili loptu sa gol-linije! U 20. minutu  Filip Ozobić je promašio zicer nakon odličnog dodavanja Abdulajeva. Lopta je završila pored leve stative našeg gola... A onda je u 28. minutu dosuđen je penal za Srbiju! Oboren je Vlahović u šesnaestercu posle dodavanja Nastasića, a  fenomenalni mladi napadač je hladnokrvno poslao loptu u mrežu!

U 42. minutu je poništen gol našoj reprezentaciji! Zatresao je mrežu posle loba Sergej Milinković Savić, ali je on poništen zbog ofsajda posle provere VAR snimka! Odmah nakon toga sjajna akcija srpske selekcie! Lazović je probio po desnom boku i centrirao, dobro je skočio Luka Jović, ali je fenomenalnom paradom Magomedalijev sprečio gol!

A onda šok na "Marakani" Nestvaran kiks Rajkovoća i izjednačenje u 45+1 minutu!Krenuo je golman Srbije e u driblinge, jedan mu je prošao, ali ne i drugi! Pokušao je da doda loptu saigraču, ali je poslao pravo do Emina Mahmudova. Ovaj je lepo  iskontrolisao loptu i doneo slavlje gostima! U 53. minutu  novo vođstvo Piksijevih pulena! Još jednom je Magomedalijev fenomenalno zaustavio udarac Lazovića, ali je na pravom mestu bio Vlahović, kojem su navijači dali nadimak Dušan SILNI!  U 65. minutu viđena je dvostruka izmena u Srbiji! Ušli su Mitrović i Tadić, izlaze Jović i Grujić! Riskantan potez Piksija, imajući u vidu da obojici preti suspenzija ako "požute" i neće moći da pomognu protiv Portugala u tom slučaju! 
 Ispostavilo se da je Stojković dobro procenio! U 81. minutu novi penal za Srbiju! Igrao je rukom u šesnaestercu igrač Azerbejdžana, a precizan sa bele tačke bio je kapiten Dušan Tadić!

Zadržala je Srbija lidersku poziciju u grupi A, a Portugal je slavio sa 5:0 protiv Luksemburga, ali ima i meč manje od naše selekcije!   

 

SRBIJA - AZERBEJDŽAN 3:1 (1:1)

Stadion: "Rajko Mitić"     Sudija: Erik Lambrechts (BEL)

Strelci: Vlahović 30 (p),53, Tadić 81 - Mahmudov 45+1, 

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković - Veljković, Mitrović, Nastasić - Lazović, Lukić, Grujić (od 65. Tadić), Kostić (od 75. Radonjić) - Milinković Savić - Jović (od 65. A. Mitrović), Vlahović

AZERBEJDŽAN (3-4-3): Magomedalijev - Krivocjuk, Medvedev, Hagverdi - Husejnov (od 63. Mutalimov), Garajev, Mahmudov, Salahli - Abdulvajev (od 73. Nurijev), Dadašov (od 73. Šejdajev), Ozobić (od 74. Alasgarov)

 

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

82. minut - Portugal vodi 5:0 protiv Luksemburga! 

81. minut! Penal za Srbiju! Igrao je rukom u šesnaestercu igrač Azerbejdžana, a precizan sa bele tačke bio je Dušan Tadić u 83. minutu!  

70. minut - Uz Dušana Vlahovića, najbolji pojedinac na terenu je fenomenalni čuvar mreže Šahrudin Magomedalijev. Golman Azerbejdžana briljira, a sada je zicer sa šest metara skinuo Aleksandru Mitroviću.

65. minut: Dvostruka izmena u Srbiji, ulaze Mitrović i Tadić, izlaze Jović i Grujić! Riskantan potez Piksija, imajući u vidu da obojici preti suspenzija ako "požute" i neće moći da pomognu protiv Portugala u tom slučaju! 

Foto: Starsportphoto

 

64. minut - Umalo het-trik Dušana Vlahovića! Fenomenalno igra napadač Fiorentine! Prvo je šutirao snažno sa ivice kaznenog prostora, odbranio je Magamedalijev, a onda je ponovo na nju naleteo i promašio! 

63. minut - Sjajan pokušaj Vlahovića! Majstorski potez nažalost nije rezultirao golom! Pokušao je makazicama posle  centaršuta Kostića!

55. minut -  Pokušao je Luka Jović, ali je usledio udarac u spoljni deo mreže...

Foto: Starsportphoto

 

54. minut - Pokušao je sada udarcem Abulajev sa ivice šesnaesterca! Nije bilo loše, ali srećom po našu selekciju, nije bio precizan...

53. minut -  GOOOOL! PONOVO DUŠAN VLAHOVIĆ! Još jednom je Magomedalijev fenomenalno zaustavio udarac Lazovića, ali je na pravom mestu bio Vlahović, kojeg su navijači počeli da zovu Dušan SILNI!  

https://streamja.com/d5z75

49. minut - Selektor je na zagrevanje poslao i Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića! Želeo je da ih odmori, ali....

47. minut -  Lazović nastavlja da probija po desnom boku, pokušao je da centrira, ali Magomedalijev je bio odličan...

46. minut -Počeo je drugi deo susreta!

Prvo poluvreme:

Kraj prvog dela! Na pauzu se otišlo sa po golom u obre mreže,  a imali su naši reprezentativci sve u svojim rukama! Sada moraju da se izdignu! 

Foto: Starsportphoto

 

45+1 - GOL! Kiks Rajkovića! Krenuo je golman Srbije e u driblinge, jedan mu je prošao, ali ne i drugi! Pokušao je da doda loptu saigraču, ali je poslao pravo do Emina Mahmudova. Ovaj je lepo  iskontrolisao loptu i doneo slavlje gostima!

44. minut - Sjajna akcija Srbije! Lazović je probio po desnom boku i centrirao, dobro je skočio Luka Jović, ali je fenomenalnom paradom Magomedalijev sprečio gol.

42. minut - Poništen je gol Srbiji! Zatresao je mrežu posle loba Sergej Milinković Savić, ali je on poništen zbog ofsajda posle provere VAR snimka.

Foto: Starsportphoto

 

39. minut: Odličan prodor, pa udarac Kostića, ali uspeva to do odbrani Magomedalijev...

37. minut- Sve su bolji reprezentativci Srbije! Pokušavaju da stignu do drugog gola, a umalo je lopta stigla do Jovića nakon dodavanja Lazovića, ali presekli su Azerbejdžanci taj napad...

30. minut- GOOOOL! VLAHOVIĆ SA BELE TAČKE! Sjajni vlahović hladnokrvno potiže pogodak!

28. minut - Dosuđen je penal za Srbiju! Oboren je Vlahović u šesnaestercu posle dodavanja Nastasića!

20. minut - Uf kakva šansa za goste! Već pomenuti Filip Ozobić je promašio zicer nakon odličnog dodavanja Abdulajeva. Lopta odlazi pored leve stative našeg gola...

 

17. minut - Portugal melje sa 3:0 Luksemburg! Bernardo Silva je poslao fantastičnu loptu u prostor koju je pokupio Bruno Fernandes i smestio je u levi ugao!

16. minut: Velika šansa za Orlove! Magomedalijev je zaustavio udarac Sergeja Milinković Savića iz  blizine, iskosa sa desne strane.  Gosti su izbacili loptu sa gol-linije!

15. minut -  Malo je falilo da vidimo autogol na Marakani.  Stativa je sprečila vođstvo, nakon dobrog prodora i ubačene lopte Kostića.

13. minut - Ne baš najbolje vesti, Portugal vodi sa 2:0! Oba pogotka postigao je Ronaldo sa bele tačke!

11. minut: Pogađa Dušan Vlahović stativu Azerbejdžana nakon dodavanja Milinković-Savića...

Foto: Starsportphoto

 

10. minut - Ofanzivnija je Srbija, ali to ne daje rezultat...

8. minut - U Beogradu još nema pravih uzbuđenja, ali Portugalci vode protiv Luksemburga. Poveli su sa 1:0 golom Ronalda sa bele tačke.

2. minut - Odmah je Srbija krenula ofanzivno! Saša Lukić je naveo goste na grešku, ali Kostić nije uspeo da razvije dobar kontranapad! Inače za Azerbejdžan igra Filip Ozobić, prvotimac Karabaga i hrvatski internacionalac koji je dobio pasoš gostojuće ekipe zbog sjajnih igara u timu iz Bakua!

1. minut - Počeo je meč! 

 

 

20:43 - U toku je intoniranje himni. Oko 6000 gledalaca je na "Marakani".

20:27 - Osim Mitrovića, Tadića i Gudelja, mogli bi sa klupe da pomognu i golmani Dmitrović i Svilar, defanzivci Mladenović, Ristić, Spajić, vezisti Račić, Maksimović i Radonjić i u napadu Živković!

20:22 - Jedno je sigurno, neće biti mnogo gledalaca.  Trenutno je izuzetno malo ljudi, a kiša je sigurno najveći razlog tome!

20:01- Sjajna je atmosfera među igračima pred početak meča u Beogradu! 

19:19 - Iznenadio je sve selektor Srbije Dragan Stojković Piksi startnom postavom za meč sa Azerbejdžanom! Dao je šansu svežim igračima, a na klupi su ostali kapiten Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Nemanja Gudelj.

 

19:00 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti tekstualni prenos sa meča Srbija-Azerbejdžan!

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17