• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2021

09:27

Kalkulacije! Ko ide na Mundijal ako Srbija i Portugal budu imali isti broj bodova?

Starsportphoto

Fudbal

Kalkulacije! Ko ide na Mundijal ako Srbija i Portugal budu imali isti broj bodova?

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije je na korak od plasmana na Mundijal!

Srbija je u utorak pobedila na "Marakani" selekciju Azerbejdžana 3:1 (1:1) u 8. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija tako su zadržali lidersku poziciju u grupi A sa 17 bodova, jednim više od Portugala, koji ima i meč manje.

"Orlovi" će o direktnom plasmanu na Mundijal odlučivati u poslednjem kolu u utakmici sa Portugalom u Lisabonu 14. novembra.

Foto: Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi ne želi u baraž

Pre toga, Portugalija gostuje u Irskoj koja ih je u prethodnom duelu prilično namučila, bila je i nadomak pobede. Ali, Ronaldo je sa dva gola u finišu doneo preokret i pobedu Portugalcima.

Možda će Irci na svom terenu uspeti da se revanširaju Portigalcima i uspeti da urade ono što im je zamalo izmaklo u prvoj utakmici. Mada, u sjajnoj su formi Portugalci, pregazili su Luksemburg sa 5:0 i tako poslali poruku kako Ircima tako i "orlovima".

Foto: Starsportphoto

 

U ovom trenutku, Srbija ima 17 bodova iz sedam mečeva, a Portugalija 16 iz šest utakmica. Ako Portugalci slave u Irskoj, pred susret sa Srbijom imaće 19 bodova, odnosno dva boda više od našeg tima. 

Ako Irska uspe da osvoji bod protiv Ronalda i drugova, onda bi Srbija i Portugalija sa istim brojem bodova ušli u meč odluke.

U tom slučaju ne bi nam odgovorao  remi u Portugaliji. Razlog je bolja gol-razlika Portugalaca koji imaju 16:4 u ovom trenutku, a Srbija 16:8.

Takođe, meč u Beogradu završen je nerešenim rezultatom, pa bi u slučaju istog broja bodova na kraju takmičenja Portugalci otišli direktno na Mundijal, a Srbija bi morala šansu da traži kroz baraž. 

Foto: Starsportphoto

 

U svakom slučaju, ne bi nam značilo da Irska uzme bod Portugalcima, ali ako ih pobedi, onda bi Srbiji u poslednjem kolu odgovarali i pobeda i remi.  Nema sumnje da će Dragan Stojković ići na pobedu u Lisabonu bez obzira na ishod meča u Irskoj.

 

SVETSKO PRVENSTVO, KVALIFIKACIJE

GRUPA A

Utorak

Srbija - Azerbejdžan 3:1 (1:1)
Vlahović 30pen, 53, Tadić 83pen - Mahmudov 45+2

Portugalija - Luksemburg 5:0 (3:0)
Ronaldo 8pen, 13pen, 87, Fernandeš 18, Paljinja 69.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija