• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2021

17:09

OPASNI SU, ALI ZVEZDA JE KVALITETNIJA! Danci OSLABLJENI dočekuju CRVENO-BELE!

reuters

Fudbal

OPASNI SU, ALI ZVEZDA JE KVALITETNIJA! Danci OSLABLJENI dočekuju CRVENO-BELE!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak gostuju ekipi Midtjilanda u trećem kolu grupne faze Lige Evrope

Najbolji mogući uvod napravila je Crvena zvezda pred gostovanje Midtjilandu u trećem kolu grupne faze Lige Evrope. Izabranici Dejana Stankovića savladali su Kolubaru sa 7:1 i raspucali se uoči bitne utakmice u Danskoj. 

Nema sumnje da će protiv Midtjilanda biti neuporedivo teže nego što je bilo u Lazarevcu, a to može da posvedoči i srpski napadač Milan Makarić  koji od letos nastupa za danski Alborg koji je trećeplasirani tim tamošnjeg prvenstva. 

Foto: Reuters

Makarić je u karijeri 13 puta igrao protiv Crvene zvezde, a u razgovoru za "Mozzart sport" otkrio je koje su slabosti i prednosti Midtjilanda, uz to srpski napadač smatra da su crveno-beli kvalitetniji tim. 

- Kvalitet je na Zvezdinoj strani, trebalo bi da pobede ovde, a pogotovo kod kuće. Iskreno bih voleo da Zvezda dobije, igra odlično i zaslužila je, bez obzira što nama to možda ne bi odgovaralo. Mi ćemo videti možemo li da se nosimo sa njima za desetak dana kada se sretnemo u osmini finala kupa - rekao je Makarić. 

Danski mediji su u nedelju preneli da je najbolji igrač Midtjilanda Žunior Brumada povređen, ali Makarić ističe da ne može sa sigurnošću da potvrdi tu vest. 

- Ne mogu da tvrdim da nije povređen, ali mislim da je pre zamenjen da bi ga sačuvali za Zvezdu. On im je glavni igrač, na njemu baziraju napad. Visok, snažan, odličan u skok igri, ume da odloži loptu za bočne igrače, pogotovo za levo krilo Sista. Igrao je u Selti, tehnički je njihov najbolji igrač, trebalo bi obratiti pažnju na njega. Protiv njih sam debitovao, odigrao sam poslednjih desetak minuta, a dobili su nas 1:0. Upravo je Brumado bio strelac. Čvrsta su ekipa, igraju na kontru i polu-kontru, ali dosta pažnje posvećuju prekidima. Baš su dobri u skok igri, svaki centaršut ide na Brumada ili kapitena Svjatčenka, koji im je stub odbrane - objašnjava napadač Alborga. 

Foto: reuters

Kada je već spomenuo pojedince Makarić se dotakao i štopera Žuninja koji neće biti u sastavu protiv Zvezde zbog suspenzije koju je zaradio na gostovanju Bragi. 

- On i Svjatčenko su štoperski tandem i stub odbrane. Veliki je peh za njih što neće igrati. Inače, imaju šest Brazilaca i oni su, uz kapitena Svjatčenka ti koji prave razliku. Zasluženo je Midtjiland na prvom mestu, mi imamo šansu da se borimo za vrh i pokušaćemo da je iskoristimo. Cilj nam je da budemo među prva tri na tabeli. Igramo možda najlepši fudbal u ligi, tako bar pišu mediji. Trener je Španac i forsira ofanzivan stil, u formaciji 3-5-2. Svaku ekipu smo nadigrali i ja sam zadovoljan rezultatima. Lično, uvek može bolje - podvukao je Makarić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija