• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2021

15:13

Fudbalska revolucija! Ovo je FIFA kalendar, Venger ima nove ideje!

Fudbal

Fudbalska revolucija! Ovo je FIFA kalendar, Venger ima nove ideje!

Podeli vest

Arsen Venger, legendarni francuski trener, sada zadužen za unapređenje fudbala u FIFA, predstavio je novi kalendar takmičenja

Arsenu Vengeru i prvom čoveku FIFA Đaniju Infantinu se izgleda sadašnji fudbal smučio, pa nas mesecima bombarduju novim idejama i potencijalnim promenama.

Venger želi Mundijal na svake dve godine, menjao bi pravila o ofsajdu, koji bi uskoro trebalo da signalizira tehnologija, a ne linijske sudije, a jedna od tema je i godišnji kalendar.Smatraju da je aktuelni kalendar neadekvatan i pokušavaju da objedine svetski fudbalski kalendar, koji bi lišio fudbalere brojnih napora.

Plan je da se ukine pet reprezentativnih pauza. FIFA je konfederacijama predložila dve varijante, da reprezentativna pauza bude objedinjena i da se odvija tokom oktobra, ili da bude podeljena u dva dela i da bude održana tokom oktobra i marta.

Foto: tanjug/ap

 

FIFA je uverena da će novi kalendar biti prihvaćen sledećeg decembra, da će čitav svet biti usklađen u jedan kalendar, a da se neće dešavati da afrička konfederacija ima drugačiji kalendar i da se Kup afričkih nacija igra tokom januara.


Jedna opcija kalendara je da sezona počne u avgustu, a završi se u junu. U oktobru bi bila pauza od četiri nedelje i ceo mesec bi bio rezervisan za reprezentacije, čime bi se eliminisale pauze kojih je do sada bilo pet za mečeve kvalifikacija. Od novembra do kraja maja bi bilo klupsko takmičenje.FIFA takmičenja, Svetsko prvenstvo, EURO, Kopa Amerika... bili bi održani tokom juna, a jul bi služio za odmor.

Druga opcija je sezona takođe počne u oktobru, s tim da bi za reprezentacije bila odvojena dva termina, u oktobru tri nedelje i dve nedelje u martu, uz jun za FIFA takmičenja, a jul bi bio rezervisan za odmor.

Foto: reuters

 

Što se tiče trošenja igrača tokom putovanja na reprezentativne obaveze Venger je kao primer naveo Lionela Mesija. On je zbog dugih putovanja u periodu od 2014. do 2018. godine avionom prošao čak 324.000 kilometra. Rekorder je Brajan Ruiz iz Kostarike sa 377.000 kilometara, a u vrhu su i Japanac Makoto Hasebe sa 316.000 kilometra i Sadio Mane sa 272.000 kilometra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17