• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

21.10.2021

07:59

Zvezda i Partizan se bore za milione! Večiti imaju priliku da dobro napune kasu!

Starsportphoto

Fudbal

Zvezda i Partizan se bore za milione! Večiti imaju priliku da dobro napune kasu!

Podeli vest

Fudbaleri Zvezde večeras gostuju Midtjilandu u 3. kolu Lige Evrope (18.45), dok Partizan dočekuje Gent u Ligi konferencija (21.00) * Crveno-beli do proleća mogu da zarade još 4,82 miliona, a crno-beli 3,25 miliona

Najveći srpski klubovi bore se za proleće u Evropi, ali i za osam miliona evra! Ukoliko bi fudbaleri Crvene zvezde i Partizana uspeli da se plasiraju u nokaut fazu međunarodnih takmičenja, dobro bi napunili kase od UEFA premija, a dosad su već zaradili oko devet miliona!

Crveno-beli večeras gostuju protiv Midtjilanda u 3. kolu F grupe Lige Evrope (18.45, RTS 1), dok crno-beli u Humskoj dočekuju Gent u Ligi konferencija (21.00, RTS).
Ima plan

Trudićemo se da uspostavimo kontrolu, da nametnemo naš stil i sprečimo njihove kontre
Dejan Stanković

Beogradski timovi su za plasmane u grupnu fazu nagrađeni sa po 3,62 miliona (LE), odnosno 2,94 miliona (LK). Ostvarili su po dve pobede, što im je donelo dodatnih 1,26 miliona (LE), odnosno milion evra (LK).

Opasni u prekidu

Ukoliko bi izabranici Dejana Stankovića slavili i u preostale četiri utakmice, na "Marakanu" bi stiglo još 2,52 miliona. Takođe, prvo mesto u grupi nagrađuje se sa 1,1 milion, a plasman u osminu finala sa 1,2 miliona evra.

Pred Zvezdom je sada težak zadatak, najviše zbog činjenice da protiv Danaca neće igrati sjajni ofanzivac Aleksandar Katai (30), kao ni visoki napadač Milan Pavkov (27), koji je pozitivan na kovid-19.

- Katai je imao koronu i potreban mu je oporavak. Bitno nam je zdravlje igrača, a Sale u ovom trenutku ne može da odgovori sto posto na zahteve. Katai, Pavkov, Živković i Nikolić ostaju u Beogradu. Dioni putuje, ali je odradio samo jedan trening. Imamo ozbiljne kadrovske probleme, ali nećemo se predavati - kaže Stanković.

Mladi stručnjak naglašava da iskustvo može da bude adut crveno-belih, kao da očekuje žestoku borbu sa Dancima.

Svi u napad

Igraćemo ofanzivno, a ako hoćemo da se plasiramo u nokaut fazu, ne može da bude lako
Aleksandar Stanojević

 

- Trudićemo se da uspostavimo kontrolu, da nametnemo naš stil i sprečimo njihove kontre. Imaju opasan i prekid, moramo da budemo hrabri i koncentrisani. S obzirom na prosek godina, iskusniji smo od Midtjilanda. Otvorili smo dobro grupnu fazu i nema razloga da ne nastavimo tako, iako smo svesni da će biti teško - naglašava Stanković.

S druge strane, Partizan će u direktnom okršaju sa Gentom odlučivati o prvom mestu u grupi B. U slučaju da crno-beli do kraja upišu sve četiri pobede, zaradili bi još dva miliona evra. Za lidersku poziciju bili bi nagrađeni sa 650.000, a za prolaz u osminu finala sleduje dodatnih 600.000 evra.
Spremni i motivisani

Trener Aleksandar Stanojević je u analizi protivnika pomoć imao i od Ivana Obradovića, koji je dugo igrao u Belgiji.

- Gent je kvalitetan tim, ima brze ofanzivce, ali i jako visoke i snažne igrače. Igrali su promenljivo, imali i veliki broj povređenih, međutim vidim da su u Beograd došli sa sedmoricom napadača. Ako hoćemo da dočekamo proleće u Evropi, ne može da bude lako. Igraćemo i mi ofanzivno, zato očekujem zanimljiv meč - poručuje Stanojević.

Kormilar "parnog valjka" neće moći da računa samo na talentovano krilo Nemanju Jovića (19).

- Jović se oporavio od korone, tek se priključio ekipi i neće biti u sastavu. Fokusirani smo na to da napravimo pozitivan rezultat, pogotovo pred našim navijačima. Ovo je veliki izazov za nas, da protiv ekipe iz jake lige vidimo gde smo, šta nam fali, a šta je dobro. Ne znam ko će prvi uspeti da nametne svoj stil, ali mi imamo spremnu i B varijantu. Spremni smo i motivisani da ostvarimo novu pobedu - zaključuje Stanojević.


LIGA EVROPE
Pobeda: 630.000
Remi: 210.000
Prvo mesto: 1.100.000
Drugo mesto: 550.000
Baraž za osminu finala: 500.000
Osmina finala: 1.200.000

LIGA KONFERENCIJA
Pobeda: 500.000
Remi: 166.000
Prvo mesto: 650.000
Drugo mesto: 325.000
Baraž za osminu finala: 300.000
Osmina finala: 600.000

LIGA EVROPE

Grupa F

Četvrtak
Midtjiland - Crvena zvezda 18.45
Ludogorec - Braga 18.45

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


LIGA KONFERENCIJA

Grupa B

Četvrtak
Anortozis - Flora 18.45
Partizan - Gent 21.00

 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17