• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2021

15:16

PARTIZAN NE STAJE, PREOKRET I GOLEADA U BAČKOJ TOPOLI! TSC šokirao crno-bele, Terzić i Gomeš kaznili domaćine! /FOTO/

partizan.rs

Fudbal

PARTIZAN NE STAJE, PREOKRET I GOLEADA U BAČKOJ TOPOLI! TSC šokirao crno-bele, Terzić i Gomeš kaznili domaćine! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Partizana su u 14. kolu Superige Srbije pobedili TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 3:1

Crno-beli su do tri boda došli nakon preokreta, a sva četiri gola pala su u prvom delu meča. TSC je poveo golom Petkovića, a onda su Gomeš i Terzić sa dva pogotka obezbedili nova tri boda lideru Superlige. Crno-beli su lideri na tabeli Superlige sa 34 boda, imaju osam bodova više od Crvene zvezde, ali i dva meča manje.

Mnogo uzbuđenja, golova i dobrog fudbala videli smo u Bačkoj Topoli tokom prvih 45 minuta meča, kada su pala četiri pogotka, dok je lider Superlige tokom drugog dela igre rutinski sačuvao prednost.

Šokirao je TSC Partizan na startu meča, ali je to kratko trajalo. Domaćin iz Bačke Topole vodio je samo tri minuta a onda se raspao, a na scenu su stupili Rikardo Gomeš i Nikola Terzić.

Nakon gužve u kaznenom prostoru Partizana nakon prvog kornera na meču, na drugoj stativi je Marko Petković, bivši igrač Crvene zvezde a sačekao loptu. Iz prve je pogodio mrežu iza Nemanje Stevanovića za 1:0.

Foto: partizan.rs

 

Međutim, kratko je trajala prednost TSC-a. Rikardo je postigao 19. gol u sezoni i odmah vratio crno-bele. Nije bilo ofsajda  a Bibars Natho je uposlio  Rikarda Gomeša za izjednačenje. Domaćin je tražio ofsajd, ali je stiga potvrda iz VAR sobe da je sve u redu.

Usledilo je zatišje do 27. minuta, a onda se Nikola Terzić pobrinuo za preokret. 
Fantastičan pas Miloša Jojica ka Danilu Pantiću, a onda je fantastično  Gomeš odložio loptu za Terzića koji pogađa dalji ugao za 2:1. 

Samo devet minuta kasnije Terzić je doneo gostima dva gola viška. Natho je dobro pokušao sa ivice kaznenog prostora ali je Filipović zaustavio njegov šut. Lopta došla pravo kod Terzića, a ovo mu je prvi meč u seniorskoj karijeri na kojem je dao bar dva gola.

Foto: partizan.rs

 

Mogao je TSC u finišu meča da najavi  dramu tokom drugih 45 minuta. Šutirao je Banjac, mladi fudbaler TSC-a, ali ga je stativa sprečila  da se upiše u listu strelaca.

U nastravku utakmice nije bilo toliko uzgubljivo. Nije se TSC predavao, pretio je, ali je Partizan na golu imao sigurnog Stevanovića pa nije bilo promene rezultata - 3:1.

SUPERLIGA 

14. KOLO 

Četvrtak

Napredak - Novi Pazar 1:1 (0:0)
Lončar 70 - Kunić 80

Petak

Radnik - Voždovac 1:3 (1:1)
Milovanović 8 - Simonović 24ag, Vujnović 55, Stanisavljević 61

Čukarički - Proleter 6:1 (2:1)
Tošić 4, Rakonjac 31, 59, Kajević 51pen, Šapić 62, Baić 75 - Evandro 33

Subota

Mladost - Kolubara 3:1 (1:1)
Bojović 24, 85, Jovanović 90+4 - Bakić 16

Spartak - Metalac 2:0 (1:0)
Nikolić 31, 65

Nedelja

TSC - Partizan 1:3 (1:3)
(Petković 9 - Gomeš 12, Terzić, 27, 36)

17.00  Vojvodina - Radnički Kragujevac

18.45  Crvena zvezda - Radnički Niš

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

TSC- PARTIZAN 1:3 (1:3)


Strelac: Petković u 9 - Rikardo u 12, Terzić u 27, 36. minutu

Stadion: U Bačkoj Topoli.  Sudija:Srđan Jovanović

TSC: Filipović - Petković, Antonić, Rajković, Krsmanović - Stojković, Tomanović - Zec, Banjac, Stanojev - Stanojlović.

PARTIZAN: Stevanović - Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić (od 65. Jović), Natho (od 50. Šćekić), Pantić (od 50. Menig) - Gomeš (od 72. Lutovac).

TOK MEČA
 

Drugo poluvreme

Kraj meča, pobeda Partizana 3:1!

90. minut - Igraće se još tri minuta!

88. minut - Kakva šansa za Meniga  potom, ali je sada bio sebičan. Imao je samog Jovića na drugoj stativi.

80. minut - Poslednjih 10 minuta utakmice, opao je ritam, Partizan kontroliše utakmicu.

78. minut - Solidan udarac Banjca, ali lopta je završšila pored gola čuvara mreže crno-belih.

77. minut - Lutovac je sada bio u solidnog šansi, ali se spetljao, komplivovao, pa su fudbaleri TSC-a stigli da se kondoliduju i odbrane.

72. minut - Lutovac je zamenio Rikarda! Žalio se Gomeš na bol u kolenu, nije mogao da izdrži na terenu do kraja meča.

Foto: partizan.rs

 

69. minut - Jović je pokušao makazicama da postigne gol posle centaršuta Miljkovića, ali ga je zaustavio  Petković. 

65. minut - Nikola Terzić završava utakmicu, na teren će Nemanja Jović.

62. minut - Opet preti TSC. Sjajan udarac Stojkovića ali Stevanović uspeo da sačuva prednost crno-belih od 3:1. Sjajna intervencija golmana Partizana.

Foto: partizan.rs

 

55. minut - Kiks Nemanja Miletić, okliznuose  i otvorio lepu priliku za Slobodana Stanojlovića, ali nekadašnji omladinac Partizana nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Stevanovića.

50. minut - Umesto Natha na terenu je Šćekić, a Pantića je zamenio Menig.

49. minut - Petković je dobio žuti karton zbog udarca laktom u glavu Pantića.

Foto: partizan.rs

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Foto: partizan.rs

Rikardo Gomeš

Prvo poluvreme

45. minut - Kraj prvog dela utakmice!

41. minut - Opasnost pred golom Partizana, Banjac je lako došao do šanse da šutira na oko desetak metara od gola, ali je pogodio stativu!

36. minut - GOOOL! Opet Terzić, Partizan vodi 3:1. Drugi gol mladog fudbalera danas u Bačkoj Topoli. Bibars Natho je šutirao, Filipović odbranio, a onda je krilni fudbaler glavom spakovao loptu u praznu mrežu.

29. minut - Oštar start laktom Rikarda na Antoniću, Gomeš je zaradio žuti karton. 

27. minut - Preokret - 2:1 za Partizan, Terzić je strelac! Probudio je navijače Partizana koji skandiraju: Napred Partizan, napred Partizan...Terzić je zatresao mrežu domaćina posle odlične lopte Jojića za Pantića, koji je uposlio Tezića, a on pogodio malu mrežu.

 

21. minut - Solidan pokušaj Krsmanovića sa oko 20-ak metara, ali je Stevanović bio na mestu.

17. minut - Posle gola Partizana, tempo utakmice je malo pao, ali ne uzmiču ni jedni ni drugi. 

 

 

12. minut - GOOOL! Rikardo je pogodio za brzinsko izjednačenje - 1:1, domaćin traži ofsajd! Iz Ali, iz VAR sobe su potvrdili da ofsajda nije bilo, Rikardo je ipak izbegao zamku Rajkovića.
Došao do lopte nakon dodavanja Natha, nije bilo ofsajda i idemo ispočetka u u Bačkoj Topoli!

9.minut - GOOOL! Vodi TSC 1:0,  strelac je Marko Petković, bivši igrač Zvezde! 
Petković koji je došao do odbitka nakon šuta Rajkovića. Najbolje se snašao u petercu i smestio loptu u mrežu.

Foto: Starsportphoto

 

8. minut - Dobra šansa za Vujačića, ali samo pored gola Filipovića.

6. minut - Natho je odlično prošao po desnoj strani, pokušao je da doda do Terzića, ali loše, pa je TSC otklonio opasnost.

Foto: partizan.rs

 

5. minut - Prvi opasniji  napad crno-belih. Miljković ipak nije dobro centrirao sa ivice kaznenog prostora. TSC je lako otklonio opasnost.

3. minut - Opet su pogrešili crno-beli na sredini terena, domaćini su agresivno krenuli ka golu gostiju od prvog minuta, ako nastave ovako naradiće se crno-beli za pobedu.

Foto: partizan.rs

 

2. minut - Špansa za TSC iz slobodnog udarca da ugrozi Stevanovića sa oko 30-ak metara od gola. Banjac je šutirao, ali bez opasnosti po lidera Superlige, Stevanović je pustio loptu da izađe.

1. minut - Počela je utakmica u Bačkoj Topoli!

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog smrti legendarnog golmana Dragana Pantelića.

 

 

12.53 - Na gol se vratio Nemanja Stevanović, koji je ove sezone rezerva Aleksandru Popoviću. Trener Aleksandar Stanojević je promenio i bekove, pa će Miljković i Urošević zaigrati umesto Živkovića i Obradovića.

Posle nekoliko utakmica na terenu će biti i mladog Terzića, a u sastav se vraća i Danilo Pantić umesto Kvinsija Meniga. U sastavu nema Lazara Markovića.

12.51Meč će suditi najbolji srpski sudija u ovom momentu, Srđan Jovanović, koji je delio pravdu i u poslednja dva kola Lige šampiona. Pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je za četvrtog arbitra postavljen Dejan Trifković. U VAR sobi sedeće Lazar Lukić, a asistent će mu biti Milovan Ristić.

 

12.50 - Dobar dan! Pratite uz Informer.rs meč između TSC i  Patrtizana u okviu 14. kola Szpelrige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

STANOJEVIĆ UPOZORAVA! TSC može da nas pobedi
Partizan

STANOJEVIĆ UPOZORAVA! TSC može da nas pobedi

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas, pred gostovanje TSC-u u Super ligi Srbije, da njegova ekipa nije poljuljana, niti ima bilo kakav problem i da nastavlja da se bori za titulu

23.10.2021

16:12

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija