• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2021

13:09

SUKOBI U REPREZENTACIJI! Kežman bez dlake na jeziku o svađi sa Vidićem i Mijatovićem!

Fudbal

SUKOBI U REPREZENTACIJI! Kežman bez dlake na jeziku o svađi sa Vidićem i Mijatovićem!

Podeli vest

O sukobu bivših reprezentativaca Srbije Mateje Kežmana i Nemanje Vidića priča se i dan danas

Mateja Kežman je još jednom otvoreno progovorio o svađi sa Nemanjom Vidićem na treningu. Inače, bili su cimeri u reprezentaciji 3-4 godine.

Izlazili smo u grad zajedno i dan danas smo prijatelji. Nemanja i ja smo imali jedan sukob na terenu. On nije mogao da igra jednu ili dve utakmice pošto je imao crveni karton ali je trenirao sa svima nama. I tri dana pred utakmicu sa Holandijom na treningu, u toj igri me je udario jedno 2-3 puta u nogu - kazao je Kežman, a potom mu rekao da bude mirniji jer je utakmica za tri dana. 

- Kako treniram, tako i igram. Šta se žališ, fudbal je muška igra - odbrusio je Vidić Kežmanu.

- Sledeći duel – meni dolazi lopta, on se zaleće i ja postavim lakat malo više i opalim ga u lice. On tu skoči: "Šta je ovo"?

- Kako treniram tako i igram - ispričao je Kežman.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Vidić

A onda naredna akcija - lopta dolazi do Kežmana, a Vidić uleće klizeći sa obe noge.

- Sledeći put kad mi je dolazila lopta Nemanja se zaleti i klizeći start u mene sa obe noge otpozadi. Bukvalno me okrenuo naglavačke. Tu sam koleno malo povredio. Srećom bilo je samo nagnječenje meniskusa. Posle smo pričali o svemu i kasnije smo bili ok. Ali ja posle tog prvenstva nikada nisam dobio poziv za reprezentaciju. Ne znam zbog čega. Neko je posle pokušao da preko njega opere svoju odluku da me ne zove u reprezentaciju pa su rekli kako Vidić navodno uslovio – ili će igrati on ili ja. Ja jesam igrao sjajno ali je on u tom trenutku bio veći igrač. Posle sam pričao sa Nemanjom i rekao mi je da to nije imalo nikakve veze sa njim - ispričao je Kežman.

Pričao je o prvenstvu u Nemačkoj i potvrdio da je bila poremećena atmosfera u reprezentaciji.

- Petko je do tada bio ikona Srbije. On je od tima koji je bio katastrofa napravio tim koji je Španiju na kolena. Petko je zaista sjajan trener, stručnjak i divan čovek koji je hteo najbolje, ali očigledno nije očekivao da će javnost zbog odluke da uvede svog sina da igra zaboraviti preko noći sve ono što je uradio dobro za reprezentaciju. On je 10 dana bio na stubu srama. Bio je to stravičan napad javnosti. On se tu izgubio. Mi igrači smo stali tada uz njega.

Sukob sa Peđom Mijatovićem se desio zbog utakmice sa Rusijom, kada je  Milovan Đorić vodio reprezentaciju.

Foto: Starsportphoto

 

- Peđa Mijatović i Savo Milošević su bili prva dva špica, a Drulović i ja smo tu bili kao veliki talenti i neka nova generacija. Đorić je šest dana priprema uigravao Peđu i Savu za utakmicu, a mi smo bili u drugom planu. Ni oni ni mi nismo znali šta Đorić planira. Milovan nas je jutro pred utakmicu pozvao i rekao – deco vi danas igrate. Mi smo bili u čudu, kako oni ne igraju, pa oni se spremaju sve vreme, oni su ipak Peđa Mijatović i Savo Milošević. Milovan je rekao da ga to ne zanima da on vidi nas dvojicu u naletu, da smo mi nova generacija i da hoće da mi igramo a da će on sa njima to rešiti - priča Kežman i nastavlja:

- Sastanak u u podne, pre ručka. Peđa dolazi i kaže - Momci samo da se pozdravim, ja ne mogu da prihvatim odluku da danas ne igram. To je iznad nekih mojih rezona. Potom se zahvalio Đoriću i saigračima, izvinio se i napustio hotel. Posle utakmice zove me Peđa i kaže da sam ga ispalio. I tada mi on kaže da ima informaciju da sam ja dva dana pre utakmice znao da ću igrati a da sam se pravio lud. Ja sam mu ispričao šta se zaista desilo, i posle je on sklopio celu priču tako da je taj odnos izglađen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija