• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2021

17:31

OSUĐEN KRIVAC ZA POGIBIJU EMILIJANA SALE! Organizovao let, a pilot nije imao dozvolu!

Fudbal

OSUĐEN KRIVAC ZA POGIBIJU EMILIJANA SALE! Organizovao let, a pilot nije imao dozvolu!

Podeli vest

Za smrt fudbalera Emilijana Sale osuđen je biznismen Dejvid Henderson koji je organizovao kobni let iz Nanta u Kardif

Argentinski fudbaler Emilijano Sala poginuo je u avionskoj nereći 21. januara 2019. godine. Skoro dve godine kasnije sud u Kardifu presudio je i ko je kriv za njegovu smrt.

Henderson je osuđen zbog ugrožavanja bezbednosti pošto se mali avion u kome su se nalazili fudbaler i pilot srušio u Lamanš. Tri dana kasnije pronađena je letelica

Foto: reuters

 

Henderson je organizovao let sa fudbalskim agentom Vilijamom Mekejom, ali nije mogao da pilotira pošto je bio sa ženom u Parizu.

Foto: reuters

 

Zbog toga je angažovao pilota Dejvida Ibotsona koji nije imao dozvolu za komercijalne letove,a nije bio ni kvalifikovan da leti noću. Kada je avion pao, Henderson je pretio ljudima koji su znali za ove informacije da ništa ne govore, ali je istragom sve otkriveno.

Telo Sale, koji je neposredno pre toga potpisao za Kardif za 20 miliona dolara, pronađeno je mesec dana kasnije, dok Ibotsonovo telo još nije pronađeno.

Tužilac Martin Gudi je rekao da je Henderson bio "bezobziran ili neoprezan" zbog načina na koji je organizovao let, stavljajući svoj biznis ispred bezbednosti putnika. 

Hendersonu će kazna biti izrečena 12. novembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija