• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

31.10.2021

13:35

SRBIN UKRAO 31 MILION EVRA! Naš zemljak opljačkao Tamaru Eklston, Frenka Lamparda i gazdu Lestera!

reuters/ap photo

Fudbal

SRBIN UKRAO 31 MILION EVRA! Naš zemljak opljačkao Tamaru Eklston, Frenka Lamparda i gazdu Lestera!

Podeli vest

Jugoslav Jovanović (24) na sudu u Londonu priznao da je odneo bogatstvo iz vile u kojoj živi ćerka Bernija Eklstona, kao i iz kuća legende Čelsija Frenka Lamparda i pokojnog Vičaja Šrivadanaprabe

Srbin iz Milana Jugoslav Jovanović (24) priznao je na sudu u Londonu da je ukrao više od 31 milion evra od poznatih ličnosti iz sveta sporta! On je opljačkao Tamaru Ekleston, ćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, legendu Čelsija Frenka Lamparda, kao i nekadašnjeg vlasnika Lester sitija Vičaja Šrivadanaprabu.

Jovanović se tereti da je, zajedno sa svojim saradnicima Italijanima Alesandrom Maltezeom (45) i Alesandrom Donatijem (44), ukrao čak 30 miliona evra iz vile Tamare Ekleston. Filmska pljačka dogodila se 13. decembra 2019. u bogatom naselju Kensington u Londonu.

ŠTA JE JOVANOVIĆ ODNEO IZ VILE TAMARE EKLESTON


- dva verenička prstena vredna 600.000 evra
- nekoliko pari minđuša vrednosti najmanje 50.000 evra
- nekoliko satova, od kojih svaki vredi bar 100.000 evra
- "kartije" narukvicu vrednu 100.000 evra
- nekoliko dijamantskih ogrlica
- novac

Pljačka trajala sat

Jovanović je bio mozak operacije i čekao je da Eklstonova i njen suprug Džej Ratlend otputuju sa ćerkom na skijanje u Laponiju. Pljačku su uspeli da izvrše uprkos privatnom obezbeđenju i tome što je cela ulica pokrivena kamerama.

"Četvorica muškaraca su taksijem došla do 55 miliona evra vredne vile. Jedan je ostao ispred da čuva stražu, a trojica su kroz prozor ušla u prizemlje kuće. Prvo su deaktivirali alarmni sistem, pa su krenuli do sobe u kojoj se nalaze četiri sefa. Uspeli su da otvore samo jedan, u kom su bili novac, skupoceni satovi, nakit... Koliko su lopovi bili opušteni, pokazuje i činjenica da je čitava pljačka trajala gotovo sat vremena", otkrivaju engleski mediji.

Tamara lagala da joj je ukradeno 60 miliona

 

Tamara Eklston je ispričala policajcima posle pljačke da joj je iz vile u Londonu ukraden nakit vredan čak 60 miliona evra. Međutim, sud u Londonu je utvrdio da su ukradene dragocenosti vredele "samo" 30 miliona.

Nešto bolje prošao je čuveni engleski fudbaler Frenk Lampard jer mu je iz porodične kuće odneto samo 60.000 evra. Takođe, banda je upala i na imanje Vičaja Šrivadanaprabe, vlasnika Lestera koji je poginuo 2018. u helikopterskoj nesreći. Od Tajlanđanina su ukrali 1,2 miliona evra. Pored pomenute trojice, u pljačkama je učestvovao i i Hrvat Danijel Vuković (40), ali je on i dalje u bekstvu i čuveni britanski tabloid "Dejli mejl" tvrdi da boravi u Beogradu.

Oštećenima neće mnogo vredeti što je Jovanović priznao krivicu, jer je sav plen već potrošen ili sakriven, tvrde britanski mediji. Deo nakita je pretopljen, a deo prodat na crnom tržištu u Italiji.

Glumio rabina

Jovanović je uhapšen u oktobru prošle godine u Rimu, a Velikoj Britaniji izručen je u aprilu. U prestonici Italije krio se u romskim kampovima, od kojih su neki čak bili u njegovom vlasništvu. Na Apeninima je poznat kao kralj prevara i provala.

- Njegovu bandu nazivaju 'Zlatne ruke'. Čuvena Jovanovićeva prevara je bila kada se pre nekoliko godina maskirao u rabina i od jednog kolekcionara umetnina kupio dve umetničke slike Rubensa i Renoara, i to za pun džak lažnog novca - preneli su italijanski mediji i portali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 2 godine

I posle se nešto busamo kako nas niko ne ceni i neće sa nama...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija