• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2021

18:06

HOLANĐANI "SRUŠILI" BERLINSKI ZID! Navijači FEJENORDA prave HAOS po gradu! Policija se SUKOBILA sa njima! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

HOLANĐANI "SRUŠILI" BERLINSKI ZID! Navijači FEJENORDA prave HAOS po gradu! Policija se SUKOBILA sa njima! /FOTO/

Podeli vest

Nema mira UEFA kada je reč o grupi E Lige konferencija, a navijački obračuni redovni su od kako je počelo takmičenje

Počelo je sa antisemitskim povicima navijača Union Berlina na meču protiv Makabija iz Haife, sve je nastavljeno na prvom meču Fejenorda i Uniona kada su holandski navijači napravili haos na stadionu, a ništa mirnije nije bilo ni danas u nemačkoj prestonici. 

Foto: Tanjug/AP

Navijači Fejenorda grafitima su šarali po Berlinskom zidu i obeležili ga bojama svog kluba. Usledila je oštra reakcija iz Uniona, a navijači nemačkog kluba prešarali su njihov natpis i dodali "Union utras". 

Zid koji je bio simbol "gvozdene zavese" i podele na kapitalistički zapad i komunistički istok, definitivno je pao 9. novembra 1989. godine i od tada je jedan od kulturnih centara Berlina. 

Gosti iz Holandije oskrnavili su zid tako što su prefarbali mural koji je bio tu, zatim napravili ogroman grafit na kojem je pisalo Fejenord. Policija je ekspresno reagovala uhapsila dve osobe. 

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, između Fejenordovih i Unionovih pristalica je već bilo ozbiljnih nereda pre i tokom prvog meča. Tada je grupa holandskih huligana, koji važe za jedne od opasnijih u Evropi, napala i predsednika Union Berlina. Neredi su se dogodili u Nemačkoj gde su se gosti sukobili sa policijom. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija