• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2021

15:36

FERNANDO, VREME JE DA IZGUBIŠ! Santoš hvali "orlove", ali veruje u šesti meč bez poraza protiv Srbije

Fudbal

FERNANDO, VREME JE DA IZGUBIŠ! Santoš hvali "orlove", ali veruje u šesti meč bez poraza protiv Srbije

Podeli vest

Selektor reprezentacije Portugala Fernando Santoš je na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Srbije žestoko hvalio "orlove"

Očekujem da će srpski igrači biti napadački orijentisani, kao i od marta do sada. Formirana ekipa ima neviđenu želju da pobedi, uvek napada i traži šanse za gol. Menjala se strategija i dinamika reprezentacije Srbije i tokom kvalifikacionih utakmica, uglavnom su izlazili sa trojicom pozadi i dvojicom u veznom redu. Očigledno, reč je o igračima velikog kvaliteta, dobro cirkulišu i trče, znamo kako se organizuju u odbrani i reaguju na loptu. Oba tima igraće na pobedu, postoje različite kalkulacije u slučaju remija, ali stil igre obećava igru na tri boda - rekao je Santoš okupljenim novinarima u Lisabonu.

Selektor Portugala je do sada u karijeri pet puta vodio reprezentaciju protiv Srbije, ali još ne zna za poraz. Ostvario je tri pobede i dva remije.

Srbija ima reprezentativce koji vole da igraju, spremne da kreiraju igru. Najpre da vidimo u kojem stanju je njihova odbrana, možda je to jedina razlika u pripremi nedeljne utakmce u Lisabonu. Odlično se poznajemo, skoro jednom godišnje igramo sa Srbijom. I u ovom slučaju spreman sam da ustvrdim - radi se o dva tima velikog kapaciteta. Uprkos svemu, uveren sam u našu pobedu - optimista je iskusni stručnjak.

Foto: Starsportphoto

Fernando Santoš na "Marakani"

Potom je izneo svoja očekivanja od meča.

Imamo jaku ekipu, spremnu da dođe do gola protivnika. Naš kvalitet su i defanzivni fudbaleri, kadri da iznesu utakmicu. Obe ekipe moraju da pobede, očekujem da će Srbija krenuti presing unapred i da će nas to pokrenuti. Nijedan od timova neće igrati defanzivno, tražićemo prostore i ravnotežu, fokusirani na maksimalan učinak.

Na kraju je imao jasnu poruku za javnost.

Važna je emotivna strana utakmice, ali ne i najbitnija. Nemamo početnika u timu, maksimalno smo spremni i verujem da ćemo pobedom overiti plasman na SP naredne godine - zaključio je Santoš.

Utakmica se igra u nedelju od 20.45 na stadionu Benfike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MA, KAKAV BARAŽ! Idemo na trijumf u Lisabonu
Fudbal

MA, KAKAV BARAŽ! Idemo na trijumf u Lisabonu

Menadžer Šefild junajteda Slaviša Jokanović smatra da navijači Srbije ne treba da razmišljaju o baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, koji bi "orlovi" igrali u slučaju poraza od Portugala

13.11.2021

13:13

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15