• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: V.T.

14.11.2021

07:57

DAN "D" ZA ORLOVE! Totalna ofanziva od prvog minuta! Vreme je da padne Portugal!

reuters

Fudbal

DAN "D" ZA ORLOVE! Totalna ofanziva od prvog minuta! Vreme je da padne Portugal!

Podeli vest

"Orlovima" je u nedelju u Lisabonu u poslednjem meču kvalifikacija neophodan trijumf da bi se direktno plasirali na Svetsko prvenstvo * Došli smo da pobedimo, poručuje napadač Dušan Vlahović


Došli smo u Lisabon da pobedimo Portugal i plasiramo se na Svetsko prvenstvo, jasno i glasno poručuju srpski reprezentativci pred meč godine!

"Orlovi" u nedelju od 20.45 (Nova S) gostuju bivšem prvaku Evrope u poslednjem kolu kvalifikacija za Mundijal u Kataru i potrebna im je pobeda da bi obezbedili direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Foto: Tanjug

Dragan Stojković Piksi



Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju isti broj bodova kao Kristijano Ronaldo i drugovi, ali slabiju gol-razliku. I tek sad "orlovi" mogu da žale za nesrećno ispuštenom pobedom u Republici Irskoj ili što nisu bili ubedljiviji u mečevima protiv Luksemburga i Azerbejdžana.

- Moramo da budemo jako koncentrisani, znamo da je Portugal jaka ekipa i učinićemo sve da postignemo gol više od njih. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Mi smo od početka kvalifikacija krenuli sa jednim stilom koji želimo da negujemo iz utakmice u utakmicu. Ne vidim razloga zašto bismo bilo šta menjali. Bez obzira na ime protivnika, najviše respektujemo sebe i želimo da naš fudbal bude atraktivan i napadački. Jeste velika važnost, ali Srbija se neće adaptirati na igru Portugala, nego će nastaviti da igra onako kako treba da bismo došli do rezultata - rekao je selektor Dragan Stojković.

Foto: Starsportphoto

 



Lakše bi bilo kod kuće

Zbog toga u Lisabonu, na čuvenom stadionu "Luž", neće biti važno sačuvati mrežu po svaku cenu, već postići gol više do domaćina. Zato će najveći aduti srpske reprezentacije biti Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, koji su trenutno među najubojitijim napadačima Evrope.

- Sad nam sledi finale, ono što čekamo od marta. Došli smo da pobedimo i da se plasiramo u Katar. Čuli smo za komentare da će nam biti lakše da igramo odlučujući meč u gostima, jer bi u Beogradu bila velika tenzija, ali nismo saglasni s takvom ocenom. Nama je uvek lakše da igramo kod kuće, jer nam podrška našeg naroda mnogo znači - poručuje Vlahović.

Kladionice ne ostavljaju mnogo prostora da se u Lisabonu dogodi iznenađenje. Bez obzira na to što je Portugal bio neubedljiv protiv Irske u Dablinu u četvrtak uveče i što mu u nedelju odgovara remi, svetski bukmejkeri nude kvotu od 1,50 na trijumf "navigatora". Šanse da se meč završi bez pobednika procenjene su kvotom oko 4,50, dok je koeficijent na pobedu Srbije šest ili više. Ma koliko Srbija dobro igrala u tekućim kvalifikacijama, kladioničari veruju da će Kristijano Ronaldo biti čovek odluke i kvota da će postići gol je 1,60.

Mijatović: Srbija više zaslužuje SP



Legenda svetskog fudbala Predrag Mijatović smatra da je Srbija više nego Portugal zaslužila da osvoji kvalifikacionu grupu i plasira se direktno na Svetsko prvenstvo.
- Nisam propustio nijednu utakmicu Srbije i Portugala u kvalifikacijama. Srbija je dosadašnjom igrom zaslužila više od Ronalda i njegovih saigrača. Uloga favorita i dalje je u rukama Portugala, zbog svih njegovih vedeta, ko zna dokle bi nas odvelo kada bismo ih pojedinačno analizirali. Međutim, raduje me atmosfera i raspoloženje u srpskoj reprezentaciji. Neko će reći da ubedljiva pobeda nad Katarom ne znači ama baš ništa, ali ne bih se saglasio, smatram da i ona predstavlja vetar u leđa - objašnjava Mijatović za Sport klub.


Štoper našeg tima Miloš Veljković ponavlja ono što su i njegovi saigrači i selektor Stojković već isticali, a to je da napadač Mančester junajteda nije jedina opasnost.

- Svi znamo sve o Ronaldu i tu stvarno nema potrebe da se troše reči. Mi smo već u prošlom meču u Beogradu protiv Portugala pokazali da možemo da ga zaustavimo i u drugom poluvremenu smo pokazali da se sve može postići timskom igrom. Ako budemo ponovo odigrali tako, onda sigurno možemo do pobede. Za nas sad ne postoji druga opcija. Živimo za pobedu u Lisabonu - dodaje Veljković.

Foto: Starsportphoto

 



Problem desni bok

Veljković ili Stefan Mitrović biće starteri u nedelju uveče, jer je zbog povrede lista iz konkurencije ispao Matija Nastasić. Selektor Dragan Stojković Piksi moraće da pronađe i rešenje za desni bok, jer su povređena obojica igrača koji su najčešće pokrivala tu poziciju u tekućim kvalifikacijama, Darko Lazović i Filip Đuričić.

- Već imam tim u glavi, nemam nikakvu dilemu oko toga, samo da se ne dogode neka iznenađenja u smislu povreda. Pronaći ćemo rešenje za desnu stranu, ne brinite. Znamo kvalitet Portugala, ali moramo da se fokusiramo na sebe. Uostalom, Portugal i mi smo neporaženi u grupi, imamo isti broj bodova i biće to lepa utakmica - kaže Piksi.



KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

 

Grupa A

Portugal - Srbija 20.45
Luksemburg - Republika Irska 20.45

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija