• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2021

17:22

BIVŠI REPREZENTATIVAC SRBIJE BEZ DLAKE NA JEZIKU! Falila nam je ova AROGANCIJA!  Jedva čekam da počne meč!

Fudbal

BIVŠI REPREZENTATIVAC SRBIJE BEZ DLAKE NA JEZIKU! Falila nam je ova AROGANCIJA! Jedva čekam da počne meč!

Podeli vest

Kapiten Kristal Palasa i nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Luka Milivojević, sa nestrpljenjem očekuje duel Srbije i Portugala

Poželeo je sreću nekadašnjim saigračima Luka Milivojević iz Londona, gde već skoro pet godina nosi dres Kristal Palasa čiji je i kapiten.

- Jedva čekam da počne utakmica jer se nadam da će i selektor imati takav pristup. Pa jedva čeka i Ronaldo koji je imao stotine utakmica, finala i šta sve ne... To je sad i nikad više. Odgovornost i pritisak su na vrhuncu u oba tabora tako da svaki igrač jedva čeka da počne utakmica. Ja verujem da ćemo uz hrabar pristup i sreću koja je neophodna u sportu doći do pobede koja nas vodi na svetsko prvenstvo - priča  Milivojević za Mozzart sport.

Portugalci su favoriti, ali, glavni utisak koji ostavljaju je da igraju „ružno“ s obzirom na potencijal koji imaju. Kako to tebi izgleda?

Foto: Starsportphoto

 

- Iskreno, mislim da je najviše do selektora. Ali taj selektor im je doneo tritulu prvaka Evrope bez nekog lepog fudbala. Štaviše, odigrali su gomilu nerešenih ishoda, prolazili na produžetke, penale... Činjenica je da imaju imaju prednost i u individualnom kvalitetu, i u dugogodišnjem iskustvu zajedničkog igranja na top nivou.

Srbiji samo pobeda igra. Da li ih treba napasti odmah svim silama ili malo prikočiti i čekati šansu?

- Taško je to znati pa da si i sam selektor. Ne znaš kako bi i šta bi. Svaka utakmica je priča za sebe. Prema onome što sam gledao od naše reprezentacije do sada, mislim da ćemo da krenemo hrabro kao i do sada. Ja sam uvek za to da budemo hrabri. Mislim da mi to možemo i da je to pristup koji će da nam donese više nego neki pristup da čekamo i da probamo u poslednjih 20 ili 30 minuta. Treba da radimo ono što smo radili do sada i što je na koncu i dalo rezultat. Na kraju, moramo biti svesni da igramo protiv Portugalije u Lisabonu pred punim tribinama. Neće biti lako ali najbitnije je da budemo pozitivni i da verujemo u tu pobedu.

Zna Milivojević šta je doneo Piksi, što je ranije nedostajalo...

Foto: Starsportphoto

 

- Najviše je do samopouzdanja. Do njegovog dolaska nam je to puno falilo. Ta neka sportska arogancija koju je on uneo u reprezentaciju. Kada pričam sa drugarima iz reprezentacije, čujem neke stvari pa mi je jasno. Piksi ima taj pristiup da ga ne interesuje mnogo protivnik i da hoće nas da digne na nivo na kojem smo iznad protivnika. U moje vreme dok sam bio u reprezentaciji, to nisam video. A mislim da nam je baš to falilo svih ovih godina. Ta sportska arogancija da više verujemo u sebe i da možemo da napravimo rezultat. Uvek je bilo ’ajde, nadamo se da će biti nešto, ipak su oni Portugal, ipak su oni Španija ili ovi ili oni...’. Kad trener ima takvo razmišljanje, to se onda prenese na igrače i na kraju se prenese na samu utakmicu kroz taktiku. Piksija ne interesuju ni Portugalci, ni Italijani. On je Srbija i on ide da pobedi. Pumpa igrače tim samopouzdanjem, pravi taktiku na taj način, napada na taj način... To je suština promena u odnosu na vreme kada sam ja igrao u reprezentaciji.

Ako se ispostave tačnim najave da ćemo da napadnemo sa dva špica, sa Tadićem kao „desetkom“, sa Sergejom u vezi, onda ispada da će Nemanja Gudelj biti jedini zadnji vezni kojem će preostati ogroman deo terena za pokrivanje. Kao igrač sa te pozicije, kako ti to vidiš? Može li on to da iznese?

Foto: Starsportphoto

 

- Ne treba gledati na taj način. To je je pesimistički. U zavisnosti od fudbala koji budemo igrali, zavisiće i to njegovo pokrivanje terena. Ako budemo igrali fudbal u kojem mi želimo da držimo loptu i da probamo kroz posed, biće manje posla za Gudelja. Ako igrači ispred njega budu igrali dobro bez lopte, onda će samim tim biti i manje posla za tog zadnjeg veznog koji će biti malo izolovaniji. Ako igraš sa dva špica ne znači da si ofanzivniji nego da igraš sa dve „desetke“. Naprimer ja nisam stava da je nešto najofanzivnije ako izađeš sa dva špica. Možeš biti ofanzivniji sa dve desetke i jednim špicom. Protiv Luksemburga sam onako laički primetio da bi nam značila još jedna „desetka“ pored Tadića da ga više uključimo u igru. Možda bismo bili ofanzivniji nego sa dva špica. To sa dvojicom napadača je jako ofanzivno na papiru, ali ne znači da će biti isto tako i na terenu.

Foto: Starsportphoto

 

Kako protiv Ronalda?

- To se sprema na koletkivan i timski način. Taj fudbal gde jedan igrač čuva drugog je odavno prošao. Jedan igrač ne može da zadrži ni Ronalda, ni Bernarda Silvu... Mi treba da gledamo nas kao kolektiv. Možemo da izolujemo njihov napad ako imamo dovoljno kvaliteta da igramo sa dobrim posedom lotpe. Samim tim će oni imati manje loptu u nogama i smanjićemo im šanse da nas ugroze. Postoji i taj način. Da ih indirektno čuvamo tako što ćemo kontrolisati igru više od njih. Onda će oni morati više da se troše bez lopte, da trče, da presinguju... Ako budemo uspeli da kvalitetno izađemo kroz pas - što je Piksi tražio i do sada - i ako kvalitetno budemo iznosili loptu, tako ćemo ih sprečiti da nas ugoze.

I za kraj, Mijailović je imao jednu poruku!

- Meč generacije, decenije, veka.. Pustimo te priče. Svaki sledeći će biti. Osvanuće dan i sutra. Ne treba nijedan rezultat shvatati fatalistički. Biće ogroman uspeh ako pobedimo. Ako se ne desi, nije smak sveta. Imamo šansu i kroz baraž. A čak i ako se to ne desi, opet nije smak sveta jer deluje da se gradi nešto lepo i što može da traje dugo vremena. Srećno momcima večeras- poručio je kapiten Kristal Palasa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija