• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2021

18:35

SRBIJA JE BOLJA OD HRVATSKE, NE ŽELIM DA IGRAMO PROTIV NJIH! Mamić STRAHUJE od Orlova posle!

Fudbal

SRBIJA JE BOLJA OD HRVATSKE, NE ŽELIM DA IGRAMO PROTIV NJIH! Mamić STRAHUJE od Orlova posle!

Podeli vest

Legenda hrvatskog fudbala Zdravko Mamić govorio je o plasmanu Srbije na Svetsko prvenstvo

Srbija je pobedom nad Portugalom izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine. Sjajan nastup Orlova u Lisabonu nije ostao neprimećen u regionu, a o velikoj pobedi čete Dragana Stojkovića najviše se priča u hrvatskoj. 

Tvorac Dinamo Zagreba Zdravko Mamić govorio je za "Mondo" o uspehu Srbije i istakao da naša zemlja ima veće tržište od Hrvatske. 

- Jednostavno, Srbija je uvek bila pojedinačno odlična, čudesne igrače ima. Uvek sam govorio da Srbija ima iste ili još bolje igrače, jer ste duplo veći od Hrvatske, imate veće tržište, u menadžerskom obimu ste jači od nas i ima puno više srpskih igrača po Evropi. Treba vam samo jedan ozbiljan čovek i to se pokazalo protiv Portugala. Zajedništvo, atmosfera i onda te i Bog nagradi na kraju - izjavio je Zdravko Mamić. 

Foto: Starsportphoto

On ističe da je čovek prevage Dragan Stojković Piksi koji je uspeo da ujedini kvalitet, približi ga narodu i tako napravi odlučan tim. 

- Vidite, kad igra Hrvatska, ujedini se čitava dijaspora i navijači iz čitavog sveta, mediji, igrači, svi su u tome. I onda kad je došao Piksi u Srbiju, razgovarao sam s vašim kolegama, jer sam znao srpske probleme. A to su menadžeri koji kroje ekipu, guraju igrače svoje, da se ne gleda u zajedništvo... Rekao sam: 'Videćete sad kad dođe jedan ozbiljan čovjek', jer ja Piksija ne poznajem samo po viđenju, znam ga jer sam bio njegov navijač. Ali sam pretpostavio da ima harizmu koju je imao kao igrač i posle kao trener, da neće dozvoliti da se kompromituje. Rekao sam ako mu date mira da će vas Piksi proslaviti. I toliko sam sinoć bio silno ponosan da je moja prognoza bila tačna i da je Piksi uspeo - objašnjava bivši predsednik Dinama. 

Za kraj, Mamić ističe da ne želi duel Srbije i Hrvatske u Kataru. 

- Moj stav je uviek isti. Dok se mentalitet ljudi na ovim prostorima ne promeni i dok na utakmice Dinama, Partizana, Zvezde, Hajduka ne gledamo kao na sportski događaj, do tad ne želim da igramo protiv srpskih klubova ili protiv Srbije. Ne želim biti svedok niskih strasti, meni je lepše da navijam za Hrvatsku, a onda posle toga da navijam za Srbiju. To je tako, što ću ja sad da palim s 'dajte mi Srbe', 'dajte da im mi pokažemo'... To je za primitivce. Ovako je lepo i atraktivno za priču i da se piše o tome, ali ja ne mogu tako misliti ljudima koje poštujem i volim - podvukao je Mamić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija