• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

16.11.2021

08:24

SUPRUGA SELEKTORA STOJKOVIĆA EKSKLUZIVNO ZA INFORMER! Jedva sam preživela!

Starsportphoto

Fudbal

SUPRUGA SELEKTORA STOJKOVIĆA EKSKLUZIVNO ZA INFORMER! Jedva sam preživela!

Podeli vest

Meč s Portugalom je najstresnija Draganova utakmica koju sam gledala još od duela sa Argentinom na Svetskom prvenstvu 1990, kad je promašio penal, kaže Piksijeva lepša polovina

Jedva sam preživela utakmicu s Portugalom, kaže za Informer Snežana Stojković, supruga selektora Srbije Dragana Stojkovića! Piksijeva lepša polovina gledala je istorijsku pobedu "orlova" (2:1) iz svečane lože stadiona "La Luž" u Lisabonu.

Gospođa Stojković ističe da joj je samo jedna utakmica bila stresnija od ove sa Portugalcima. Radi se o meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Italiji 1990, kad je Piksi kao igrač predvodio selekciju Jugoslavije u duelu sa Argentinom. Naš tim tad je potpuno nadigrao "gaučose", ali su Dijego Maradona i njegovi saigrači uspeli da izvuku 0:0 i da prođu na penale (3:2). Prvi penal za Jugoslaviju izveo je Stojković, ali je pogodio samo prečku.
Poverenje

Poznajem u dušu svog supruga i znala sam da neće pokleknuti i da ga gol Portugala neće poremetiti
Snežana Stojković

Pun samopouzdanja

Prema Snežaninim rečima, osetila je sličnu nervozu u nedelju uveče, kad je Portugal poveo u 2. minutu golom Renata Sanšesa.

- Sa sinom Markom sam bila u loži stadiona u Lisabonu. Jedva sam preživela. To mi je bila najstresnija Draganova utakmica još od promašenog penala protiv Argentine 1990. godine u Italiji. Kad su nam Portugalci dali gol, bila sam van sebe od stresa. Ipak, poznajem u dušu svog supruga i znala sam da neće pokleknuti i da ga to neće poremetiti. Uverena sam bila da će se njegovi igrači i on do kraja boriti i da će ići na pobedu - kaže gospođa Stojković za Informer.

Za razliku od većine njegovih prethodnika na poziciji selektora Srbije, Stojković se ne ustručava da postavi visoke ciljeve. Pre početka kvalifikacija uveravao je javnost da će odvesti ekipu u Katar na Svetsko prvenstvo, a pred duel s Portugalom uporno je ponavljao da u Lisabon ide da pobedi. Njegova supruga ističe da on samouverenost crpi iz znanja.

 

Foto: Tanjug

 

Neće se na ovome zaustaviti

 

Srbija je pružila podršku fudbalerima, a oni su joj to vratili na najlepši način i neće se na ovome zaustaviti, kaže supruga selektora Stojkovića, Snežana Stojković.
- Velika stvar je što je i predsednik države pružio podršku reprezentativcima pred put. Oni su narodu u Srbiji vratili na najlepši mogući način. Makar nakratko da ne budu teme crna hronika i ostala ružna dešavanja. Nekoliko dana fudbalska reprezentacija ujediniće narod. I neće se sigurno na ovome zaustaviti. Moj suprug je čovek koji veruje u sebe i samopouzdanje prenosi i na druge. Znam da će učiniti sve što je u njegovoj moći da u Kataru napravi što bolji rezultat - kaže Stojkovićeva.


- Moj suprug je pre svega veliki patriota, veliki profesionalac, ima neverovatnu harizmu i onog trenutka kad je rešio da preuzme fudbalsku reprezentaciju Srbije, znao je tačno šta mu je cilj. Nijednog trenutka nije dovodio u pitanje plasman na Svetsko prvenstvo u Katar. Uspeo je da promeni mentalitet tima, jer mu ti momci veruju. On je bio fantastičan igrač, imao je sjajnu karijeru. Ipak, ne veruju mu oni zbog toga što je on Dragan Stojković Piksi, nego što znaju koliko zna. To su sve mladi momci, popularni i odlični fudbaleri kakav je bio i moj Dragan. Znaju da zajedno sa njim mogu da postignu mnogo - objašnjava Stojkovićeva.

 

Foto: Starsportphoto

 

Podrška porodice

Kroz igračku karijeru Piksija je život vodio od Srbije, preko Francuske, Italije i Japana, a kasnije je kao trener najviše vremena proveo u Kini i Japanu. Snežana je uvek bila uz njega i bezrezervno mu pružala podršku.

Foto: Starsportphoto

 



- Moj suprug ima veliku podršku porodice. Mi živimo u ljubavi i harmoniji i prava smo složna porodica, u svemu podržavamo jedni druge. Recimo, za ovu utakmicu sin i ja smo otišli u Portugal, a ćerke su pratile televizijski prenos utakmice. I kad nismo fizički zajedno, obavezno se čujemo pred svaki njegov važan meč - zaključuje Snežana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milica

pre 2 godine

Samo gvozdena disciplina u bilo cemu:)) Red,Rad i Disciplina i pravi Selektor PIKSI i evo nam rezultata:))) Bravo PIKSI ,ti si pravi covek na pravom mestu:))

Jana

pre 2 godine

Ja mislim da je najbitniji momenat u svemu ovome što je predsednik pružio podrsku fudbalerima. To je i ova pametna žena naglasila i super što je to pomenula.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17