• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2021

08:58

DA NIJE FUDBALER, BIO BI KRIMINALAC! Evropa bruji o Mitroviću - heroju Srbije!

reuters

Fudbal

DA NIJE FUDBALER, BIO BI KRIMINALAC! Evropa bruji o Mitroviću - heroju Srbije!

Podeli vest

Aleksandar Mitrović je heroj Srbije! U 90. minutu je srušio Portugal u Lisabonu i odveo Orlove na Svetsko prvenstvo

Gol koji je postigao protiv reprezentacije Porugalije, za plasman Orlova na Mundijal, pamtiće celog života.

Ali, ne samo on, nego i navijači, cela Srbija. Iako bivši fudbaler Partizana, odavno je dobio i poštovanje svih onih kojima je Crvena zvezda u srcu.

Mitrović je za Srbiju postigao 44 gola, ali onaj u nedelju je bio najvažniji. Jednostavno, morao je da bude heroj, makar igrao samo jedan minut, a ne poluvreme. 

Mitrović je na početku karijere bio poznat, ne samo kao talentovan napadač, nego i kao nestašni dečko. Kao što je rešetao protivničke mreže, tako je menjao frizure te brojao žute i crvene kartone.

Foto: Starsportphoto

 

Jednom je izjavio da bi bez fudbala bio kriminalac, a kao jednu od najvećih promena na putu k zrelosti naveo je rođenje sina.

- Otac mi je pričao da bih bio kriminalac ili kik-bokser da nisam fudbaler, ali očinstvo me je skroz promenilo - rekao je Mitrović pre nekoliko godina za Dejli mejl.

- Trudim se da radim sve za mog sina da kada bi, kada odraste, mogao da kaže da je ponosan na mene. Pre bih gubio fokus ili bi mi bilo dosadno, ali sada me dete gura napred. Postao sam čovek.

Foto: Starsportphoto

 

Od njega nikada niste mogli da "otrovne strelice" upućene na račun večitog rivala.

- Neko sam ko mnogo voli Partizan, ali i ko jako poštuje Crvenu zvezdu i njenu istoriju. Jako je poštujem kao velikog rivala - govorio je Mitrović.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17