• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2021

11:06

PIKSI NAJAVLJUJE VELIKE STVARI! Možemo da pobedimo koga god hoćemo

Starsportphoto

Fudbal

PIKSI NAJAVLJUJE VELIKE STVARI! Možemo da pobedimo koga god hoćemo

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ponovo je govorio o velikom podvigu i plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru

On je ovog jutra gostovao u emisiji "Uranak" na televiziji K1 gde je pričao o uspehu tima i plasmanu na Mundijal.

- Ja imam potpuno jasne ideje i ne treba mi mnogo vremena. Za mene u fudbalu nema tajni. Sa igračima imam odličan odnos i komunikaciju, imamo dobar tim sa pobedničkim mentalitetom i znamo da možemo da dobijemo koga god hoćemo. Mi možemo svakog da pobedimo – samouveren je kao i uvek selektor Stojković.

Foto: printscreen

Dragan Stojković u suncem obasjanom Lisabonu

Na meni je da ih samo poguram ka cilju. Ne može vojska da ima lošeg generala. On mora da bude strateg.

Prethodnih dana pohvale na račun Stojkovića stižu sa svih strana, ali on zasluge za plasman u Katar prepušta svojim izabranicima.

- Ništa ja specijalno nisam uradio. Na terenu ste videli šta sve mogu i šta su uradili igrači – rekao je Stojković, pa nastavio:

Video sam u njima odavno potencijal i postali su jedna zdrava družina, a atmosfera u timu je takva da trener može samo da je poželi. Vrlo je sve jednostavno, slušali su i uradili sve što sam od njih tražio. Moraju da mi veruju jer ja njih ne lažem. Ja verujem u svoje instinkte i u ono što radim.

Pare nisu motiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre odlaska u Lisabon "orlovima" obećao bonus od milion evra u slučaju pobede. Međutim, Piksi kaže da motiv nije bio novac ni njemu, a ni njegovim pulenima.

Kada utišate "La Luž" sa 62.000 navijača – za to se živi! Ja bih sve prodao da odem u Katar, meni nikakav novac ne treba. Taj milion od države, to znači da nas država podržava, to je samo dodatni vetar u leđa. Igrači nisu znali da će predsednik doći da ih isprati, samo sam ja znao jer smo se tog dana čuli i dogovorili, ali za taj milion nisam. To su za mene trivije, a vidim da se mnogi time bave. Igrači nisu mogli da veruju da ih je posetio predsednik.

U nastavku je otkrio šta uvek traži od svojih igrača.

- Moramo da budemo pametniji od protivnika i ne treba da nas zanima kako se taj protivnik zove. Nikada nisam prihvatao to što su neki govorili da ne znamo da igramo fudbal. Moramo uvek da igramo za gol više, a i ako izgubimo – da nas aplauzom isprate sa terena. Moj cilj je da reprezentacija ima ličnu kartu. Da kada dođete na stadion znate da ćete gledati lep, dinamičan, fudbal u kom se rizikuje. A ne da kažete da ste izgubili dva sata na stadionu.

Fudbal je najpopularniji sport u svetu, pa tako i u Srbiji. Međutim, naša A reprezentacija nije ostvarila velike uspehe u prošlosti, što samo stvara još veću glad kod navijača.

- To što nosimo dres, grb i pevamo himnu, to je čast i velika odgovornost, ali ne sme biti straha. Svakoga možemo da pobedimo – izričit je selektor.

Mister

Igrači Stojkovića zovu Mister, a sada je i on to prokomentarisao.

- To je internacionalni naziv, tako je zgodno. Mister ili „coach“. Ne mislim ništa posebno o tome. Pa neće valjda Piksi da me zovu? Kakav Piksi, pa nismo mi drugari, to ne bi bilo u redu.

U Srbiji vlada velika euforija posle plasmana na Mundijal, ali Stojković ne dozvoljava svojim igračima da polete.

- Razumem euforiju ali ja sam totalno na zemlji i to tražim i od igrača. Neka se ljudi osećaju lepo, mi smo uradili divan posao. Voleo bih da kao narod pokažemo jedinstvo u periodu pred nama, baš kao što su ga pokazali momci u Lisabonu. Imamo samo jednu zemlju, a ona je mala, i ako se delimo neće na dobro izaći. Tražim podršku od naroda. Daće momci više od maksimuma ako ih svi podržavamo – rekao je Piksi.

Foto: fss.rs

Dragan Stojković Piksi posle pobede u Lisabonu

Na kraju, Stojković je istakao da je ponosan na to kako su se reprezentativci Srbije ponašali posle trijumfa u Lisabonu.

- Bilo je slavlja u svlačionici i moram da im čestitam na ponašanju. Tražio sam da budu džentlmeni i rekao da neću da čujem ciku, vrisku, polivanje šampanjcima... Moramo da pokažemo respekt prema velikom Portugalu, jer je cela zemlja u suzama i ne smemo svojim ponašanjem da dolivamo ulje na vatru. Prema ljudima u hotelu da pokažemo poštovanje jer nas oni goste i hrane. Rekao sam im: Kada se vratimo u Beograd radite šta hoćete ali do tada budite džentlmeni i sportisti. Ne uzvisi se, hodaj po zemlji. Nemoj previše da letiš, jer ako tresneš to mnogo boli. Ja sam popio jedno pivo u hotelu i to je bilo to. Napravićemo verovatno neko druženje i večeru, ali nije to najbitnija stvar - zaključio je Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija