• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2021

16:49

MOŽEMO SVAKOG DA POBEDIMO! Kapiten SRBIJE oduševio Holanđane!

Reuters

Fudbal

MOŽEMO SVAKOG DA POBEDIMO! Kapiten SRBIJE oduševio Holanđane!

Podeli vest

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić govorio je za holandske medije o uspehu Srbije i selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju

Zajedno sa našom reprezentacijom put Katara će i selekcija Holandije. Zemlja gde Dušan Tadić ima status velike zvezde. 

Upseh reprezentacije Srbije, pobeda nad Portugalom i direktan plasman na Svetsko prvenstvo nije mogao da prođe neopaženo u Holandiji, gde naš kapiten predvodi ekipu Ajaksa.

Dušan Tadić po dolasku u Amsterdam govorio je za holandske medije u učinku naše reprezentacije, o selektoru Piksiju ali i o nagradi koju su naši igrači dobili. 

Tadić je protiv Portugalaca odigrao jedan od najboljih mečeva u dresu Orlova, postigao je gol i asistirao Mitroviću za pobednosni gol. Takva partija oduševila je Holanđane. 

- To je moja dužnost kao igrača i kapitena. Da budem tu kada je potrebno. Pobeđivali smo neke velike reprezentacije i ranije. Ali pobediti tako veliku fudbalsku zemlju kao što je Portugal, na njenom terenu, u direktnom okršaju za plasman na Mundijal je ogromno dostignuće. - rekao je Tadić.

Foto: reuters

Tadić u dresu Ajaksa

Naši igrači dobili su nagradu od 1,000,000 evra, ali su istu prosledili u humanitarne svrhe, a ta vest stigla je i do Holandije. 

- Nisam to samo ja, već i ostali igrači. Dobili smo premiju za plasman u Katar i veliki deo predsednikove nagrade smo dali u humanitarne svrhe. - naveo je Tadić.

Holanđane je zanimalo da li bi Dušan želeo da se u Kataru sretne na terenu sa reprezentacijom ''Lala''.

- Iskreno, bilo bi mu čudno. Volim Holandiju i želeo bih da jednog dana igram protiv vaše reprezentacije jer nisam nikad do sada. Ali ne baš da dođemo u situaciju da moramo da eliminišemo jedni druge... Neka bude u finalu ako mora! Imam mnogo prijatelja koji igraju za Holandiju, pa preferiram da pobedimo neku drugu veliku reprezentaciju u Kataru. Veoma sam srećan zbog Holandije i mojih prijatelja Rajana Gravenberha, Dejlija Blinda, Davija Klasena, Devina Remsha i mojih ostalih holandskih saigrača. Holandija pripada Svetskom prvenstvu. Baš kao i Srbija. - istakao je Dušan.

Za kraj, holanđani su upitali Dušana da li očekuje da će Srbija u Kataru pobediti neku veliku reprezentaciju.

- Moramo. Prvo, hajde da prođemo grupu na Mundijalu. A onda je sve moguće. Selektor Dragan Stojković nas je naterao da verujemo da Srbija može pobediti svakoga. Sa tim stavom smo i eliminisali Portugalce. Osećaj je sjajan i nadam se da je to samo početak. Selektor Stojković obožava holandski fudbal i njegovu filozofiju. Zato i zahteva od nas da igramo ofanzivan, atraktivan i kreativan fudbal. Da budemo dominantni na lopti. I to savršeno odgovara ovoj grupi igrača. - završio je srpski as. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17