• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Radivojević

20.11.2021

15:57

Srpski štoper za Informer.rs poručuje! Oni su ludi za Piksijem! Njegovi golovi su i dalje na TV špicama!  Za Srbiju ne znaju, ALI ZA NJEGA...

Starsportphoto

Fudbal

Srpski štoper za Informer.rs poručuje! Oni su ludi za Piksijem! Njegovi golovi su i dalje na TV špicama! Za Srbiju ne znaju, ALI ZA NJEGA...

Podeli vest

Kada se Japancima spomene ime Dragana Stojkovića, nastaje euforija! Bacao je u trans sprski selektor fudbalsku javnost u zemlji izlazećeg sunca dugi niz godina, a Dušan Cvetinović defanzivac Tokušime, za Informer.rs, otkriva da je i dalje situacija nepromenjena kada je reč o Piksiju

Dragan Stojković Piksi je fudbalskim umećem oduševljavao navijače, a trenerskim je za kratko vreme kupio naciju. Obećao je da će odvesti Srbiju na Mundijal i dokazao da ne priča u prazno!

Foto: Starsportphoto©

 

Srpski defanzivac Dušan Cvetinović, otisnuo se u inostranstvo pre nego što je stvorio ime u domovini. Godinama je sjajno igrao u Švajcarskoj, a onda sa uspehom nosio kapitensku traku francuskog Lensa. Fenomenalne partije nisu promakle japanskoj Jokohami, koja je dovela Srbina u svoje redove 2018. godine.

Foto: Starsportphoto

 

Već tri godine je Cvetinović u zemlji u kojoj je Dragan Stojković ostavio neizbrisiv trag, a to potvrđuje i odlični štoper!

- Oni su prosto ludi za Piksijem! Verujte mi da mnogi od njih ni ne znaju da je Srbija u Evropi, ali kada im se pomene naš selektor osmeh im je od uva do uva! Odmah uzimaju telefone, pokazuju klipove poput onih kada je dao gol sa klupe, ili nekih brutalnih iz tamošnjeg prvesntva! Mnogo su srećni kad ih pitam za njega! Sa ushićenjem pričaju i o onom pogotku po kiši! O Srbiji nemaju pojma, ali za Piksija znaju svi! Šta reći o njemu? Toliko je vremena bio tu, a neki snimci njegovih poteza i golova i dan danas viđam u emisijama. Ruku na srce mnogi u mom klubu nisu ni znali da se Srbija plasirala, a kada su saznali, kao da im je to bilo očekivano, obzirom na to ko nam je selektor- počeo je priču za Informer.rs Dušan Cvetinović!

Foto: TOKUSHIMA VORITS

 

Otkrio je stameni odbrambeni igrač da li je verovao da će naša reprezentacija slaviti protiv Ronalda i drugova.

- Nadao sam se, ali iskreno nisam očekivao! Niko nije verovao da će Srbija pobediti Portugal! Ni ljudi odavde sa kojima sam pričao, niti prjatelji iz Francuske, Švajcarske, Norveške...Verujem da je bilo i naših reprezentativaca koji nisu mogli da veruju. Šta reći sem - svaka im čast! Vidi se da je selektor uradio sjajan posao! 

Foto: Reuters

 

Ipak, Cvetinović se nada da će naši fudbaleri ostati na zemlji.

- Mislim da je mnogo bitno da ne poletimo, ali ako je seletkor Stojković do sada uspeo da prenese svoju viziju na momke, siguran sam da će ih dobro pripremiti i za sam Katar! Svi imaju ozbiljne karijere, iskustvo i verujem da će sve biti kako treba! 

Piksi je definitivno neke stvari naučene u Japanu primenio u reprezentaciji.  Koliko nam je eventualno doneo njihov trener Kacušito Kinoši u stručnom štabu ?

Foto: Starsportphoto

 

 Meni su svi kondicioni treneri ovde bili stranci! Dakle uveren sam da je naš selektor izabrao najboljeg ovdašnjeg, jer se mnogi mahom odlučuju da ih potraže preko granice. Japanci su nestvarni! Toliko su požrtvovani, ne odustaju, a i kada vode 5:0 i ako gube 3:0, oni apsolutno igraju isto! Daju sve od sebe, a kraj je kad je sudija odsvira. Uvek si 100% siguran da su dali sve od sebe! Pa i Mitrović je dao gol u 90. minutu i uveren sam da im je selektor nametnuo to da ne gube veru i da igraju do poslednjeg zvižduka - kao što je to slučaj i ovde- zaključio je za Informer.rs Dušan Cvetinović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17