• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2021

17:58

BIO JEDNOM JEDAN VELIKAN... Nova BRUKA Mančester junajteda! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

BIO JEDNOM JEDAN VELIKAN... Nova BRUKA Mančester junajteda! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Votforda savladali su Mančester junajted sa 4:1 (2:0) u 12. kolu Premijer lige

Vreme je da navijači Mančester junajteda u kupovini kupe šampanjac! Iako zvuči nelogično da pristalice kluba slave poraz, večerašnji na Vikeridž Roudu  mogao bi da predstavlja "kap koja preliva čašu" i uruči otkaz Ole Gunar Solskjeru koji je davnih dana trebao da dobije! 

Sezona koja je trebala da predstavlja povratak na veliku scenu i uključenje u borbu za titulu posle 12 kola deluje izgubljeno! Junajted je poražen na gostovanju "fenjerašu", a pobeda Votforda mogla je i morala da bude ubedljivija - 4:1! 

Foto: Tanjug/AP

Iako su Englezi pisali o navodnom sastanku Solskjera sa igračima, kosnultacijama o promeni sistema... ništa više ne funkcioniše u sastavu Crvenih đavola! Votford je posle 11 minuta imao penal, ali ga je Ismaila Sar promašio. Ipak, u 28. Jošua King nije propustio šansu posle još jedne komične intervencije skupocene odbrane Mančester junajteda i doveo je Stršljenove u vođstvo koje je u finišu prvog poluvremena duplirao Ismaila Sar. 

Menjao je Solskjer na poluvremenu, na teren poslao Donija Van de Beka, a silno motivisani Holanđanin je golom u 50. minutu pokazao da zaslužuje više minuta i poštovanja od norveškog trenera. Ipak, novo pomračenje doživeo je Heri Megvajer... Kapiten Junajteda je u samo sedam minuta zaradio dva žuta kartona, de su gosti iz Mančestera do kraja meča igrali sa igračem manje. Uspeo je Ronaldo u finišu utakmice da postigne gol, ali je on poništen zbog ofsajda, a slavlje u Votfordu moglo je da počne. 

Foto: Tanjug/AP

Mogli su Crveni đavoli da se vrate u meč u finišu, a na kraju su doživeli novi blamantan debakl u Premijer ligi! Žoao Pedro je postigao svoj prvi gol u Premijer ligi u 92. minutu, da bi Emanuel Denis stotinask sekundi kasnije probuišio mrežu Davida De Hee i postavio konačan rezultat. 

Era Stivena Džerarda na klupi Aston Vile počela je baš kako su svi u Birmingemu zamišljali. Engleska legenda donela je pobedu velikanu sa Vila Parka posle pet vezanih poraza, a pobedu Lavovima protiv Brajtona doneo je Oli Votkins u 83. minutu - 2:0. 

Vila je bila opasniji rival u većem delu meča iako su Galebovi imali posed na svojoj strani. Najveću šansu na meču imao je Mings u finišu prvog poluvremena, ali se štoper domaćih nije najbolje snašao posle sjajnog kornera. Mogao je to da jazni Lampti, ipak, sjajno je reagaovao Emiliano Martinez i sačuvao mrežu čete Stivena Džerarda. 

Foto: Tanjug/AP

Brajton je morao da se otvori nakon primljenog gola i upravo to je otvorilo prostora da se kapiten Tajron Mings iskupi za veliki promašaj iz 48 minuta. Posle dobrog centaršuta Anvara El Gazija, Dank je izbio loptu, ali tačno na nogu Vilinom štoperu koji postavlja konačan rezultat u Birmingemu. 

Prava goleada viđena je na meču Barnlija i Kristal Palasa, a posle 90 minuta i šest pogodaka pobednika na Turf Muru nije bilo - 3:3. 

Orlovi su poveli preko Kristijana Bentekea u osmom minutu, ali su Kris Vud i Ben Mi ekspresno uzvratili i doneli vođstvo domaćinu. Ipak, Belgijanac je nastavio da rešeta u novoj sezoni i do poluvremena je viđen još jedan preokret. Ponovo je Benteke bio strelac u 36. minutu, a potom i Mark Guehi u 42. Zlatan bod Barnliju doneo je Maks Korne u 49. minutu. 

PREMIJER LIGA - 12. kolo

Subota

Lester - Čelsi 0:3 (0:2)
(RIdiger 14, Kante 28, Pulišić 71)

Aston Vila - Brajton 2:0 (0:0)
Votkins 84, Mings 88

Barnli - Kristal Palas 3:3 (2:3)
Mi 19, Vud 278, Kornet 49 - Benteke 8, 36, Guehi 42

Njukasl - Brentford 3:3 (2:2)
Leskales 10, Žoeliton 39, Sen Maksiman 75 - Toni 11, Henri 31, Leskales 61ag

Norič - Sautempton 2:1 (1:1)
Puki 7, Hanli 79 - Adams 4

Votford - Mančester junajted 4:1 (2:0)
King 28, Sar 44, Pedro 92, Denis 96 - Van de Bek 50

Vulverhempton - Vest Hem 1:0 (0:0)
Himenez 58
Liverpul - Arsenal 18.30

Nedelja

Mančester siti - Everton 15.00
Totenhem - Lids 17.30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija