• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2021

07:10

GODINA PROŠLA KAO TREPTAJ OKA! Pre tačno 12 meseci nas napustio legendarni Dijego Armando Maradona

Reuters

Fudbal

GODINA PROŠLA KAO TREPTAJ OKA! Pre tačno 12 meseci nas napustio legendarni Dijego Armando Maradona

Podeli vest

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona preminuo je pre tačno 365 dana, 25. novembra 2020. godine

Legendarni Argentinac je pre 12 meseci preminuo u svom domu od srčanog udara, u 61. godini života.

Maradona je prethodno primljen u bolnicu tri nedelje ranije, a na kućno lečenje je poslat 13 dana pre smrti, što se na kraju ispostavilo kao kobna greška lekara.

U danima nakon smrti su se pojavile razne informacije oko toga ko je kriv što fudbalskog Boga više nema i šta će biti sa njegovim nasledstvom.

"El Pibe" neadekvatno lečen

Medicinski odbor koji je angažovan da istraži smrt legendarnog Dijega Maradone zaključio je da je lekarski tim fudbalske zvezde radio "neadekvatno, manjkavo i nepromišljeno"

Akcija zdravstvenog tima zaduženog za lečenje Dijega Armanda Maradone bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena - navodi se u izveštaju lekarske komisije od 30. aprila.

Foto: reuters

Znao je kako da uživa - Dijego Armando Maradona sa tompusom

U tom izveštaju se navodilo da se Maradona ozbiljno razboleo oko 12 sati pre smrti oko podneva 25. novembra.

Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25. novembra 2020.

Agencija EFE prenosi da je otpuženo sedmoro ljudi i moraće da daju izjave u istrazi, a zabranjeno im je i napuštanje zemlje.

Optuženi su neurohirurg Leopoldo Luke, psihijatar Agustin Kosakov, psiholog Karlos Dijas, medicinski radnici Dajana Madrid, Rikardo Almiron, Marijano Peroni i Nansi Forlini. Ukoliko im se dokaže krivica čekaju ih kazne zatvora od osam do 25 godna.

Borba oko nasledstva

Maradona je ceo život živeo "brzo", a to je rezultiralo i velikim brojem potomaka. Naime, iako je dugo Dijego priznavao samo dve ćerke, Đijaninu i Dalmu, do smrti se ispostavilo da je imao najmanje osmoro dece.

Foto: reuters

Maradona je bio pravi zavodnik

Svi oni su se posle očeve smrti nadali pravom bogatstvu koje će naslediti, ali prema informacijama koje su se pojavile poslednjih dana "El Pibe" im je ostavio samo dugove. Zbog toga će oni morati mnoge stvari da rasprodaju kako bi pokrili očeva dugovanja.

Karijera

Maradona je fudbalsku karijeru započeo u Argentinos Juniorsima, a potom je nastupao za klub koji je voleo srcem svim - Boku. Potom se preselio u Evropu gde je nastupao za Barselonu, Napoli i Sevilju, pre nego što se vratio u domovinu. Kod kuće je nosio dres Njuels Old Bojsa i ponovo Boke Juniors u kojoj je okačio kopačke o klin.

Za reprezentaciju Argentine je nastupao punih 17 godina, a najveći uspeh je napravio 1986. kada je svoju zemlju popeo na krov sveta.

Poslednjih 12 godina svog života se bavio i trenerskim poslom, a sedeo je na klupama Argentine, Al-Vasla, Fudžaire, Doradosa i Himnasije. Takođe, bio je i pomoćnik u ekipi Deportivo Riestre.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija