• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Dusan Tufegdzic

14.12.2021

15:27

RAMADANI I ITALIJAN PADAJU ZBOG 70.000.000 EVRA? Opasne malverzacije, policija češlja transfere...

Fudbal

RAMADANI I ITALIJAN PADAJU ZBOG 70.000.000 EVRA? Opasne malverzacije, policija češlja transfere...

Podeli vest

Poznati fudbalski agent Fali Ramadani je pod istragom finansijskih organa u Italiji zbog sumnji za “izbegavanje plaćanja poreza i pranje para”

Kod Ramadanija su sporni transferi rađeni sa Juventusom. Reč je o prelascima Miralema Pjanića u Barselonu i dolasku Federika Kjeze iz Fiorentine.

Osim Ramadanija, koji je među pet najmoćnijih menadžera u svetu fudbala, pod istragom je i italijanski agent Pjetro Kjodi koji je takođe učestvovao u transferima.

Kako je prenela Gazeta radi se o utaji poreza od 60 do 70 miliona evra. Pomenuta brojka je hipotetički proračun navodne utaje poreza koji proizilazi iz naknade za kupoprodajne ugovore, kao i obnovljene. ANSA tvrdi da je pomenuta svota rezultat procene koja se temelji na podacima da je Ramadani menadžer sportistima čija vrednost se procenjuje na oko 770 miliona evra.   

Foto: Informer.rs

Fali Ramadani

Italijanski istražitelji su zvanično zatražili papire iz 11 klubova koji su samo vlasnici dokumentacije korisne za neophodnu istragu.

U pitanju su Juventus, Inter, Milan, Napoli, Roma, Fiorentina, Torino, Verona, Kaljari, SPAL i Frozinone.

Navodno je policija pri kraju sa prikupljanjem informacija. Trenutno osim mejlova između sportskih direktora, čelnika, menadžera i Ramadanija, prikupljeno i 30-ak ugovora, a najverovatnije do kraja istrage će se povećati. 

Nije reč samo o transferima Miralema Pjanića u Barselonu i dolasku Federika Kjeze iz Fiorentine, na meti su i Miralem Pjanić, Samir Handanović, Kalid Kulibali, Ante Rebić, Nikola Kalinić...  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija