• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2021

11:30

HRVAT OTVORENO O NAMEŠTALJKAMA! Nisam hteo da namestim meč, pa je Partizan uzeo titulu!

Starsportphoto©

Fudbal

HRVAT OTVORENO O NAMEŠTALJKAMA! Nisam hteo da namestim meč, pa je Partizan uzeo titulu!

Podeli vest

Miroslav Ćiro Blažević je u ispovesti za "Sportske novosti" ispričao tajnu o Robertu Prosinečkom staru 34 godine

Decenijama je ćutao legendarni Ćiro pa otkrio kako je Prosinečki došao u Zvezdu i da ga on kako kaže nije poklonio crveno-belima.

Ali, otkrio još još neke zanimiljive stvari iz bogate karijere. Jedna je iz sezone 1982/83 u kojoj je Dinamo na dva kola do kraja bio viđen kao šampion. Međutim, Blažević nije hteo da namesti meč sa Veležom i titulu je na kraju uzeo Partizan.

- Da sam pristao na to, imali bismo drugu titulu. Nikad nisam povredio sport, znao sam ako ga tu povredim reći će - ni on nije čist, Bog zna kako je osvojio prvo prvenstvo. Bili smo u Mostaru, Ante Pavlović i društvo spremili su da bude 0:0. Nama je to bilo dovoljno jer smo u poslednjem kolu imali  Sarajevo koje je s nama bilo u finalu Kupa i moglo je u Evropu jedino ako smo mi prvaci. U protivnom ostaju bez Kupa kupova. Dakle, pustili bi nam - rekao je Blažević za Sportske Novosti i dodao:

- Međutim, ne treba mene niko da pušta. Došao mi je trener Veleža Mujić i rekao: “Ćiro, daj da odigramo prijateljsku utakmicu”. Odgovorio sam: “Ne, ne možemo varati publiku”. Otvorim vrata svlačionice, a svi igrači misle da je dogovoreno: “Ako nismo u stanju s Veležom odigrati nerešeno, bez da se dogovorimo, onda nemamo pravo da budemo prvaci i zabranim svaku povredu sporta. Izađemo na teren i završi 3:0 za Velež. Tu su svedoci Zajec, Mlinarić… koji to mogu potvrditi.

Dinamo je tu sezonu završio na trećem mestu sa 43 boda, koliko je imao i drugoplasirani Hajduk, dok je Partizan na kraju došao do 45. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15