• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2021

15:15

NIKO KAO KAPITEN! Tadić najbolji igrač Srbije, a Piksi trener! Posebna nagrada za Mitra!

Fudbal

NIKO KAO KAPITEN! Tadić najbolji igrač Srbije, a Piksi trener! Posebna nagrada za Mitra!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije (FSS) je na sednici Izvršnog odbora prihvatio predlog Stručnog odbora o ododeli priznanja za sportska ostvarenja u 2021. godini.

Nagrada za najboljeg igrača pripala je  Dušanu Tadiću, a za najboljeg trenera selektoru Draganu Stojkoviću.

Mitroviću "Zlatni gol"

Fudbalska reprezentacija Srbije direktno se plasirala na Svetso prvenstvo, a oni s među najzaslužnijima za to, dok je Tadić uz to igrao i nevrovatno za Ajaks. Ovo je treća nagrada Tadiću za igrača godine, posle 2019. i 2016, što još niko nije uspeo, dok je Piksiju druga za najboljeg trenera.

Foto: reuters

Aleksandar Mitrović

Posebnu nagradu "Zlatni gol" dobio je Aleksandar Mitrović, strelac gola u 90. minutu protiv Portugala kojim smo otišli na Mundijal.

Foto: Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi

Za najbolju igračicu biće proglađena Jelena Čanković.  Priznanja će biti dodeljena u četvrtak 23. decembra.

Sednicom Izvršnog odbora predsedavao je Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS. Usvojeno je nekoliko odluka.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su jednoglasno Finansijski plan Fudbalskog saveza Srbije za 2022. godinu. Jednoglasno je doneta nova odluka o iznosima taksi i članarina utvrđenih propisima FSS. Tom odlukom značajno su smanjene takse i članarine koje plaćaju klubovi i igrači, čime su klubovi značajno rasterećeni finansijskih obaveza prema registracionim fudbalskim savezima i FSS.

Foto: fss.rs

 

Doneta je i posebna odluka o finansijskoj pomoći za obavljenje redovnih aktivnosti teritorijalnih fudbalskih saveza u 2022. godini. FSS je znatno uvećao iznos novca koji tim savezima daje radi sprovođenja programskih aktivnosti kojima se ostvaruju ciljevi rada FSS iz člana 5. Statuta FSS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17