• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.12.2021

10:27

TOŠIĆ HTEO BESPLATNO DA IGRA U ZVEZDI! Nisu ga hteli, ušao u menadžerske vode i završio Pjanićev transfer za 5 minuta!

Starsportphoto

Fudbal

TOŠIĆ HTEO BESPLATNO DA IGRA U ZVEZDI! Nisu ga hteli, ušao u menadžerske vode i završio Pjanićev transfer za 5 minuta!

Podeli vest

Želeo je Duško Tošić karijeri da završi u Crvenoj zvezdi, ali je postao menadžer

Imao je drugo planove, a u razgovoru za Kurir Duško Tošić je pričao kako se našao u ulozi koju ni sam nije očekivao

- Imao sam nekoliko ponuda ovog leta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Hteo sam da karijeru završim u samo dva kluba: ili u Crvenoj zvezdi ili u Bešiktašu. U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota. Sedim ja tako u Istanbulu sa trenerom Bešiktaša Sergenom Jalčinom, čekam da se otvori to jedno mesto stranca. A, on mi kuka, treba mu vezni igrač. Setim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog agenta Nermina Džengisa i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergen Jalčin nije mogao da veruje da je dobio igrača Barselone. Bio je u čudu - kazao je Duško Tošić.

Nije pogrešio, dokazao je već prilikom prvog transfera.

- Pjanić je hteo u Istanbul. Ali, vreme je bilo problem. Bio je 2. septembar, morao je do ponoći da dođe i potpiše kako bi bio licenciran za Ligu šampiona. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Bukvalno smo posle lekarskih pregleda, posao završili četiri minuta pre ponoći. Bilo je neverovatno! Eto, posrećilo mi se, da prvi transfer bude veliko ime.

Foto: Starsportphoto

 

Počelo je od Miralema Pjanića, a sada je široka lepeza Tošićevih klijenata.

- Sa partnerom brinem o karijerama Dušana Tadića, Predraga Rajkovića, Mijata Gaćinovića, Radoslava Petrovića. Tu su još i Dabur iz Honfehajma, Džimšiti iz Atalante, Cubera iz AEK, Gavranovića iz Kajzerija... U Zvezdi, Partizanu, Čukaričkom i Voždovcu imam nekoliko klinaca. Neki su debitovali za prvi tim. Sa svim klubovima je saradnja odlična.

Otkrio je da je bio na korak od povratka na Marakanu, ali da ne zna gde je zapelo.

Foto: Starsportphoto

 

- Hteo sam da se vratim u Zvezdu. Sedeo sam sa Zvezdanom Terzićem i on me pitao hoću li da se vratim. Rekao sam da ću doći besplatno da igram. Sedeo je sa nama i Marko Petrović, finansijski direktor. On me tada pitao, jesam li siguran. Posle toga su me zvali i navijači. Rekao sam im istinu, sve ono što i Terzi i Marku. E, sad... Šta je bilo dalje, ne znam zašto me nisu uzeli... Mislim da bih mnogo pomogao, jer sam bio domaći igrač. Pre svega mladim fudbalerima, na terenu i van njega. Ali, ne gledam na sve to kao nešto razočaravajuće. Ko zna, zašto je to dobro. To je deo fudbala, deo života. Idemo dalje! Da se to nije desilo, možda ne bi bilo svega ovog sa menadžerskim poslom - kazao je Tošić koji je otkrio da je selektor Srbije Dragan Stojković zbog reprezentacije odboio dve unosne ponude.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija