• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.12.2021

23:27

BUKTI NOVI FUDBALSKI RAT! Napoli TUŽI FS Nigerije! Napolitanci traže ODŠTETU zbog Osimena!

Tanjug/AP

Fudbal

BUKTI NOVI FUDBALSKI RAT! Napoli TUŽI FS Nigerije! Napolitanci traže ODŠTETU zbog Osimena!

Podeli vest

Fudbalski klub Napoli ne isključuje pravni postupak protiv Fudbalskog saveza Nigerije u vezi sa svojim igračem Viktorom Osimhenom, koji je ponovo zaražen korona virusom, uoči takmičenja u Kupu afričkih nacija na kome bi trebalo da nastupa za svoju zemlju

Osimhen se vratio kući posle praznika, nakon čega je trebalo da ode u Napulj na pregled kod specijaliste Đanpaola Tartara koji mu je prošlog meseca operisao povređeno lice. Medutim, danas je objavljeno da je Osimhen zaražen korona virusom i nije mu dozvoljeno da se ukrca u avion za Italiju.

Kako su preneli italijanski mediji, Osimhen je bio pozitivan i prošlog decembra, kada je išao u Nigeriju da proslavi rođendan. Napoli sada pokušava da iskoristi situaciju i natera Fudbalski savez Nigerije da izostavi fudbalera iz reprezentacije za Kup afričkih nacija ili makar da pusti Osimhena da bude u klubu za utakmicu protiv Juventusa.

- Uz dogovor Napolija i Saveza, Osimhen je mogao da igra protiv Juventusa 6. januara, a zatim da ode odmah posle utakmice. Međutim, korona virus sve komplikuje. Klub može da kaže da igrač nije dostupan, ali situaciju mora da potvrdi lekar Saveza. Pravila Fife ne navode gde se vrši ta verifikacija - rekao je advokat Napolija Enriko Lubrano za radio Punto Novo.

- Pravila FIFA napominju da ako se igrač ne odazove reprezentaciji zbog povrede, on ne može da igra za klub u periodu tokom kojeg bi igrao za reprezentaciju, čak iako se oporavi ranije - dodao je on.

Upitan da li bi Napoli možda pravnim putem mogao da traži da Osimhena pregleda doktor Tartaro ako ga Nigerija ne pusti, advokat je rekao: "To je realan scenario".

- Medicina nije egzaktna nauka. Jedan lekar može da kaže jedno, a drugi može da kaže nešto drugo. Fifa daje konačnu reč nigerijskom savezu. Ne isključujemo pravni postupak protiv nigerijskog saveza tražeći odštetu - naveo je Lubrano.

Kup afričkih nacija održaće se od 9. januara do 6. februara u Kamerunu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17