• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

07.01.2022

07:20

LUKA JOVIĆ ZA INFORMER: Dokazaću da nisam zalutao u Real! OVO ĆE BITI MOJA GODINA, a ovakvu priču bi TEŠKO i ZA FILM osmislili!

Tanjug

Fudbal

LUKA JOVIĆ ZA INFORMER: Dokazaću da nisam zalutao u Real! OVO ĆE BITI MOJA GODINA, a ovakvu priču bi TEŠKO i ZA FILM osmislili!

Podeli vest

Prošlu godinu bih ocenio sa tri minus. U Madridu sam jesenas imao zapaženiji učinak nego u prvih godinu dana, a odigrao sam manje minuta nego tada. Verujem da će 2022. konačno biti moja, kaže Luka Jović

Silno sam motivisan da u narednoj godini svima pokažem da nisam zalutao u Real Madrid i da za mene ima mesta u najjačem klubu na svetu- poručuje Luka Jović u razgovoru za Informer.

Napadač "kraljevskog kluba" borio se sa silnim malerima otkako je potpisao za Madriđane, pa su ga od terena odvajale povrede i već drugi put korona, a za manju minutažu od očekivane kriv je i fantastični Karim Benzema.

Foto: Tanjug

 

Jović veruje da će mu trener Karlo Anćeloti u mesecima koji dolaze pronaći više prostora.
- Prošlu godinu bih ocenio sa tri minus. Vratio sam se u Real posle pozajmice u Ajntrahtu i imao zapaženiji učinak protekle jeseni nego u prvih godinu dana, a odigrao sam manje minuta nego tada. Sve u svemu, mislim da mogu još mnogo toga da pružim i verujem da će 2022. konačno biti moja - kaže Jović.

Trener ga ceni
S Anćelotijem sam razgovarao mnogo puta, on je jedan od najzaslužnijih što sam ostao u Realu
Luka Jović

 

Reči trenera Anćelotija da Jović zaslužuje veću šansu ne deluju kurtoazno, već iskreno, a u to veruje i srpski napadač.

- S Anćelotijem sam razgovarao mnogo puta, naročito tokom prelaznog roka. On je jedan od najzaslužnijih što sam ostao u Realu. Igraču je veoma važno da ima trenera koji mu pokaže da je bitan, koji zna kad šta treba da kaže igraču, kad da ga pohvali... Anćeloti to savršeno zna i sa svima ima odličan odnos. Počeo je da mi daje veću minutažu, ali kao što znate, Karim Benzema je startni centarfor i teško je treneru da pored takvog igrača pronađe minute za mene - objašnjava Jović.

Foto: Tanjug

 

Iz duše verujem u uspeh na SP

Jović kaže da niko osim Dragana Stojkovića i njegovih izabranika nije verovao da Srbija može da pobedi Portugal u Lisabonu i izbori direktan plasman na SP.
- Onakvu priču bi teško i za film osmislili. Odeš u Portugal, gde moraš da pobediš, a već u 2. minutu primiš onakav gol. I onda se digneš, stisneš ih, izjednačiš... Siguran sam da je 99 odsto ljudi nije verovalo u nas od starta, a naročito u poslednjih deset minuta. Ipak, naš mentalitet se promenio dolaskom Mistera i zato je stigla nagrada. Promenili smo sliku o sebi i pokazali svima da možemo mnogo. I zato, iskreno, onako iz dubine duše, verujem da možemo da napravimo odličan rezultat na Mundijalu u Kataru - kaže Jović.

Stigao je u Real kao zvezda, za ogromnih 60 miliona evra, ali mu se u protekle dve i po godine dešavalo i da preispituje svoju odluku. Ipak, nikad nije posumnjao da je uradio pravu stvar.
- Nikad se nisam pokajao i verujem da nisam pogrešio. Odabrao sam najveći klub na svetu, igram s najboljim igračima na svetu. Samo to što treniram s njima ogroman je stvar i napredujem svakog dana. I dalje sam tu, imam veliku priliku i videli ste da se posle jedne utakmice priča okrenula skroz na drugu stranu. Imam ogromnu želju da pokažem da nisam zalutao u Real i da imam kvalitet za taj klub. Pošto sam digao formu, nadam se da ću nastaviti da igram u ovom ritmu - ističe Jović.

Problem s kojim se Jović susreo dolaskom na "Santjago Bernabeu" bio je gotovo nepodnošljiv pritisak javnosti. Čini se da nikome nisu toliko merili svaki korak i na terenu i van njega kao Luki.

Foto: Starsportphoto

 

- Svaka greška se skupo plaća u Realu. Na primer, vodite 4:1, uđeš pet minuta pre kraja. Ako nisi dao sto posto, sutradan čitaš kritike - on neće, on ne želi, on se ne trudi... Moraš u svakom deliću sekunde da pokažeš koliko želiš da igraš za taj klub. Pritiska ima svuda, ali što je veći klub, veća su očekivanja... Navikao sam i nemam problem s tim - naglašava Jović.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija