• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2022

16:47

HULIGANZIMA NEMA U ENGLESKOJ!? Tri puta više NEREDA na stadionima!

Tanjug/AP

Fudbal

HULIGANZIMA NEMA U ENGLESKOJ!? Tri puta više NEREDA na stadionima!

Podeli vest

Neredi na fudbalskim stadionima u Engleskoj veći su za trećinu ove sezone, navodi se u novim policijskim podacima

Kako je danas preneo Skaj, gotovo polovina svih utakmica imala je prijavljeni incident, uključujući pirotehniku, bacanje raznih predmeta na teren i fudbalere i zločine iz mržnje.

Na polovini sezone zabeležen je porast nereda navijača od 36 odsto, ukupno 759 prijavljenih incidenata, u odnosu na 560 u istom periodu sezone 2019/2020.

Hapšenja na stadionima i oko njih porasla su skoro za 50 odsto, u poređenju sa prošlom sezonom u ovoj fazi. Do sada su obavljena 802 hapšenja, što je najveći broj incidenata koje je policija imala otkako je počela da vodi statistiku u sezoni 2015/2016.

Policija je navela i da viđa sve više slučajeva u kojima su mlađi navijači umešani u nerede.

Podaci su objavljeni posle utakmica za vikend u kojima je bilo ozbiljnih incidenata. Uhapšena su dva muškarca koja su sa tribine na kojoj su bili smešteni navijači Totenhema gađala fudbalera Čelsija Antonija Ridigera tokom utakmice na Stamford Bridžu u nedelju uveče.

Zbog nereda na Old Trafordu, na tribini navijača Vest Hema uhapšena su četvorica muškaraca, posle poraza njihove ekipe od Mančester junajteda 0:1 u subotu.

Policija je identifikovala muškarca koji je flašom pogodio fudbalere Aston Vile Luku Dinja i Metija Keša dok su slavili gol protiv Evertona u subotu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vid

pre 2 godine

Šta ste i očekivali kad vam klubove kupuju tipovi sumnjive prošlosti i bez trunke morala i ljudskosti PS Sautempton,

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija