• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

01.02.2022

16:11

NEVERICA! Bizarna situacija, Karlo Anćeloti mora ponovo u trenersku školu!

Fudbal

NEVERICA! Bizarna situacija, Karlo Anćeloti mora ponovo u trenersku školu!

Podeli vest

UEFA je naložila jednom od najboljih fudbalskih stručnjaka svih vremena Karlu Anćelotiju da ponovo polaže ispit za trenera pošto mu je trenerska licenca istekla još pre mesec dana

Verovali ili ne, čuveni Karlo Anćeloti (62) mora ponovo u trenersku školu! Evropska fudbalska federacija (UEFA) naložila je jednom od najboljih fudbalskih stručnjaka svih vremena i aktuelnom strategu Real Madrida da polaže ispit za trenersku PRO licencu, koja mu je istekla pre mesec dana.

Ovu neverovatnu vest objavio je pouzdani italijanski list "Korijere delo sport", koji piše da slavni trener neće moći da vodi Madriđane sve dok ne položi potrebne ispite. UEFA je, navodno, već poslala upozorenje Anćelotiju da obnovi licencu ili neće moći da se bavi poslom u kojem je još od 1992. godine.
Preskočio predavanja

Svaki trener je u obavezi da prisustvuje kursu obnove licence i to važi u svim zemljama članicama UEFA
Miloš Miljanić

Španci pisali UEFA

U čitavu priču uključili su se Real Madrid i Fudbalski savez Španije. Oni su poslali dopis UEFA u kojem navode da nema potrebe da čovek koji je osvojio 21 trofej u trenerskoj karijeri i ima preko 1.200 utakmica radi testove za početnike. Međutim, "Korijere delo sport" piše da su u evropskoj kući fudbala neumoljivi, što znači da fantastični taktičar mora ponovo da uradi ispite koje je polagao pre više od 30 godina.

- Više od 1.200 utakmica u trenerskoj karijeri, zvanje jednog od najboljih trenera u istoriji fudbala izgleda neće biti dovoljni da mu UEFA progleda kroz prste. Anćelotijeva trenerska licenca je istekla 31. decembra, a iz Niona mu je stiglo obaveštenje da će je obnoviti samo ako prođe sve obavezne kurseve. Fudbalski savez Španije obećao je Anćelotiju da će intervenisati kod UEFA kako bi izgladio stvar. Očigledno da 21 titula, uključujući i tri pehara Lige šampiona, nije dovoljna za obnovu licence - piše pomenuti list.

Foto: Starsportphoto

 



Bivši šampion Evrope s Milanom i Real Madridom sada mora požuriti da obnovi licencu kako bi mogao da vodi ekipu. Madridski klub već sutra igra utakmicu četvrtfinala Kupa Španije protiv Atletik Bilbaoa.

Navijače "kraljevskog kluba", međutim, najviše brine da li će iskusni trener dobaviti svu dokumentaciju do utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Pariz Sen Žermena, koja je na programu 15. februara.

ANĆELOTIJEVI TROFEJI


Juventus
Intertoto kup
Milan
Serija A, Kup Italije, Superkup Italije, Liga šampiona (dvaput), UEFA Superkup (dvaput), Svetsko klupsko prvenstvo
Čelsi
Premijer liga, FA kup, Komjuniti šild
PSŽ
Liga 1
Real Madrid
Liga šampiona, Kup Španije, Superkup Španije, Superkup Evrope, Svetsko klupsko prvenstvo
Bajern Minhen
Bundesliga, Kup Nemačke (dvaput)

Licenca traje tri godine

Predsednik Trenerske organizacije Fudbalskog saveza Srbije Miloš Miljanić za naš list objašnjava koliko traju trenerske licence i na koji način funkcioniše njihovo produžavanje.

- Profesionalni treneri imaju UEFA PRO diplomu i licencu. Licenca važi tri kalendarske godine. Svaki trener je u obavezi da prisustvuje kursu obnove licence. To je uobičajeno u svim zemljama članicama UEFA i to je zapravo osvežavanje informacija s obzirom na to da se fudbal veoma brzo menja. Nisam čuo za Anćelotijev slučaj, ali verovatno je bio sprečen da prisustvuje kursu. Ne znam šta bi drugo moglo biti u pitanju. Reč je o dvodnevnom kursu, oko 15 radnih časova. Recimo, pretprošle godine to se nije održavalo zbog kovida - objašnjava Miljanić iz FSS.
 

Dobio čak 23 lična priznanja

Karla Anćelotija mnogi smatraju jednim od najvećih trenera svih vremena. U karijeri je osvojio 21 trofej i nema sumnje da će možda već ove sezone nastaviti da ih osvaja. Osim toga, dobio je čak 23 različita lična priznanja u maltene svim klubovima u kojima je radio. Između ostalog, bio je dva puta trener godine u Italiji, jednom u Francuskoj, a član je Kuće slavnih Italije, Rome i Milana. Osim toga, "Frans fudbal" ga je 2019. godine proglasio za osmog najvećeg trenera u istoriji fudbala. Pre osam godina proglašen je od strane FIFA za najboljeg trenera na planeti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija