• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2022

14:00

UBICA GOLMANA! Vlahović raspametio navijače Stare dame za 13 minuta! Partizan, Srbija i Fiorentina duže su čekali!

Starsportphoto/ap photo/reuters

Fudbal

UBICA GOLMANA! Vlahović raspametio navijače Stare dame za 13 minuta! Partizan, Srbija i Fiorentina duže su čekali!

Podeli vest

Prešao je Dušan Vlahović iz Fiorentine u Juventus za astronomskih 75 miliona evra, a nije mu bilo potrebno mnogo vremena da podigne Torino na noge

Dušan Vlahović je posle samo 13 minuta igre protiv Đenove (2:0), pokazao čelnicima kluba da ga nisu skupo platili.

Raspametio je navijače Stare dame. Fantastično se snašao u velikanu fudbala i postigao prelep gol za vođstvo Juventusa, koji je na kraju, uz pogodak još jednog "zimskog pojačanja", Denisa Zakarije, trijumfovao sa 2:0.

Podsećamo, navijači Partizana su duže čekali na pogodak mladog napadača. Na gol u crno-belom dresu Vlahović je čekao 118. minuta. Pogodio je protiv Radnika u 45. minutu u pobedi od 3:2, 2. aprila 2016. godine. Dušan je 28. januara pomenute godine napunio 16 godina i postao najmlađi streac kluba ikada. 

Vlahović je mrežu Surduličana zatresao sa 16 godina, dva meseca i pet dana, nedugo nakon što je na prolećnoj premijeri, utakmici sa OFK Beogradom, postao i najmlađi prvotimac kluba, sa 16 godina i 23 dana.

Foto: Starsportphoto

Dušan Vlahović

Nakon odlaska u Fiorentinu, a imao je samo 18 godina, srpski napadač se godinu dana kalio u Primaveri, drugom timu "viole" i tada najavio da će jednog dana baciti Italijane u trans.

Mrežu je zatresao protiv mladog tima Kjeva nakon 65. minuta igre, a samo 15 minuta kasnije povećao je prednost na 3:0, pa je na kraju bilo 4:0 za Primaveru. Vlahović je u Primaveri u sezoni 2018/2019. odigrao 13 mečeva i postigao 11 golova.

Iste sezone je za prvi tim odigrao 10 mečeva u Seriji A, 152 minuta, ali nije uspeo da se upiše u strelce. Ali, počeo je da rešeta na startu sezone 2019/2020. Prvi gol u dresu "viole" postigao je u Kupu u pobedi protiv Moce (3:1). Srbin je preokrenuo rezultat u tom meču i doneo pobedu svim timu. Zatresao je mrežu za 1:1 u 80. minutu posle 232 minuta čekanja. Već u 86. Dušan se pobrinuo za preokret, a tri minuta kasnije je asistirao Kijezi za konačnih 3:1.

Foto: ap photo

Dušan Vlahović

Za prvi tim reprezentacije Srbije debitovao je sa 20 godina, osam meseci i 13 dana kada je selektor bio Ljubiša Tumbaković.

Na prvi pogodak u dresu nacionalnog tima čekao je 90 minuta, a neće zaboraviti ubedljivu pobedu protiv Rusije u Ligi nacija od 5:0, jer je bio strelac trećeg gola, dok je Filipu Mladenoviću asistirao za 5:0.

Foto: Starsportphoto

Dušan Vlahović

Nije na odmet podsetiti da je Vlahović postao najmlađi igrač koji je postigao više od 20 ligaških golova za Violu u jednoj sezoni, još od dana kada je to učinio sa kraja 1990-ih i početka 2000-ih godina - Gabrijel Batistuta.

U finišu 2021. izjednačio je rekord Kristijana Ronalda, Srbin i Portugalac uspeli su da postignu 33 gola u jednog kalendarskoj godini. Nekadašnjem Partizanovom đaku bilo je potrebno 50 utakmica da postigne 33 gola.

Foto: Starsportphoto

 

Naš reprezentativac je četvrti igrač u istoriji Serije A koji je pre 22. rođendana stigao do 30. golova u kalendarskoj godini. Pre njega su to uspeli  samo bivši Interovi asovi Đuzepe Meaca (1930) i Antonio Valentin Angeliljo (1958), kao i Feliče Borel iz Juventusa (1933).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija