• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2022

22:40

KAD NEĆE - NEĆE! Vlahović se ISPROMAŠIVAO kao nikada! EVROGOL Malinovskog iz slobodnjaka PONIŠTIO Danilo u 93. (VIDEO)

Reuters

Fudbal

KAD NEĆE - NEĆE! Vlahović se ISPROMAŠIVAO kao nikada! EVROGOL Malinovskog iz slobodnjaka PONIŠTIO Danilo u 93. (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Atalante i Stare dame remizirali su u derbiju 25. kola Serije A rezultatom 1:1.

Nije imao sreće Dušan Vlahović da i u drugom uzastopnom meču postigne gol za Juventus i donese pobedu Staroj dami na gostovanju u Bergamu.

Srpski napadač je propustio tri lepe prilike, od kojih mu je jednom golman Atalante Marko Sportijelo fenomenalnom reakcijom odbranio udarac, pa ima za čime da žali u ovom meču.

Juventus je bio daleko bolji rival, držao loptu u posedu, stvarao šanse, međutim, protiv raspoloženi čuvara mreže domaćih spustio je rampu strelcima Torineza.

Već u 12. minutu Vlahoviću se ukazala prva šansa da zatrese mrežu, posle centaršuta Mekenija, napadač Orlova je glavom uspeo da zakači loptu, koja je otišla tik pored stative.

Nedugo zatim je i Paulo Dibala posle solo akcije mogao da promeni rezultat, ali je njegov šut sa ivice šesnaesterca završio kraj leve konstrukcije Sportijelovog gola.

Najbolju priliku Dušan Vlahović nije iskoristio u 56. minutu, tačnije, Marko Sportijelo je čudesnom intervencijom ostao nesavladan, kada je srpski golgeter prihvatio odbijenu loptu i tukao unutar kaznenog prostora. Prosto je neverovatno kako je čuvar mreže Atalante ostao nesavladan u ovoj situaciji.

Kazna za promašaje, stigla je Staru damu u 76. minutu. Slobodan udarac za Atalantu izveo je Frojler, izveo kratko dodavanje Malinovskom koji je silovitim udarcem sa preko 20 metara postigao evrogol, za TV špice - 1:0.

Odmah u sledećem napadu Vlahoviću se ukazala nova prilika, istrčao je u kontri i našao se iskosa pred Sportijelom, ali ga je sustigao jedan igrač Atalante i izblokirao ga prilikom pokušaja da šutira

Mogla je Atalanta sve dileme da reši u finišu utakmice, tada je Hans Hatebur odlično ispratio ubačenu loptu, ostao sam na drugoj stativi, međutim, njegov šut je zaustavila prečka i sreća je spasila Juventus.

I kada se činilo da će bodovi ostati u Bergamu, na scenu je stupio Danilo i posle odlično izvedenog kornera, udarcem glavom savladao do tada sjajnog Sportijela, donevši veliki bod Juventusu 1:1.

Atalanta je upisala osmi remi u sezoni i uz 12 pobeda ima 44 boda, dok je Stara dama isped tima iz Bergama sa 46  poena i trenutno je četvrta na tabeli Serije A.

Serija A

25. kolo

Subota

Lacio – Bolonja 3:0 (1:0)
Imobile 13p, Zakanji 53, 63

Napoli – Inter 1:1 (1:0)
Insinje 7p – Džeko 48

Torino – Venecija 1:2 (1:1)
Brekalo 5 – Harp 38, Crnigoj 46

Nedelja

Milan – Sampdorija 1:0 (1:0)
Leao 8

Verona – Udineze 4:0 (2:0)
Depaoli 2, Barak 31, Kaprari 66, Tameze 84

Đenova – Salernitana 1:1 (1:1)
Destro 32 – Bonacoli 45+1

Empoli – Kaljari 1:1 (1:0)
Pinamonti 38 – Pavoleti 85

Sasuolo – Roma 2:2 (0:1)
Smoling 47ag, Traore 73 - Abraham 45+1p, Kristante 90+4

Atalanta – Juventus 1:1
Malinovski 76 - Danilo 90
 

Ponedeljak

20.45 Specija – Fiorentina

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija