• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2022

22:55

LUDILOOOO! Mbape u 94. minutu srušio Real, teška kanonada i petarda surovog Sitija u Lisabonu (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

LUDILOOOO! Mbape u 94. minutu srušio Real, teška kanonada i petarda surovog Sitija u Lisabonu (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

​U prvim mečevima osmine finala Lige šampiona Pari Sen Žermen pobedio je Real Madrid golom u 94. minutu Kilijana Mbapea sa 1:0 , dok je Mančester siti pregazio Sporting u Lisabonu i već obezbedio četvrtfinale takmičenja - 5:0

Delovalo je da će se Real provući, da će meč biti završen bez pobednika u Parizu, ali je Mbape, kada su skoro svi odustali od nade, u 94. minutu doneo trijumf PSŽ-u - 1:0.

Mbapeu je u blok krenuo Vaskez, ali ga je francuski napadač prvi put prošao, a onda mu i gurnuo loptu pored noge te ga tako još jednom pretrčao. Usput je eliminisao i Militaa. Realovi defanzivci nisu znali šta ih je snašlo, Mbape ih je jednim potezom izbacio iz koloseka. Probio se na ivicu peterca, tamo je bio brži od Valverdea i Kazemira pa s leve strane  desnom nogom savladao do tada nesavladivog Kurtou. Kroz noge mu je proturio loptu u suprotnu malu mrežu za delirijum na "Parku prinčeva".

Foto: Tanjug/AP

 

PSŽ je bio mnogi bolji, ali ne samo za jedan gol. Mogao je PSŽ ubedljive da slavi na Madriđani na golu nisu imali raspoloženog golmana.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nije Real blistao u Parizu, a što nije ubedljivije poražen može da zahvali golmanu Kortoi, koji je bio poput hobotnice tokom drugog dela meča, a pored nekoliko fantastičnih odbrana, zaustavio je čak i penal Lionelu Mesiju.

Foto: Tanjug/AP

 


U derbiju dana tokom prvog dela meča nije bilo golova. PSŽ je dominirao na terenu. I statistika je ubedljivo bila na njihovoj strani. Posed lopte - 64:36, udarci 6:1, dve sjajne šanse za domaće tokom prvog dela meča. Real kao da se nije ni pojavio na terenu tokom prvih 45 minuta igre. 

PSŽ je konstatno napadao Real, a  najveće probleme stvarali su domaćini po bokovima preko Mbapea i Hakimija. Mbape je sjajnu šansu imao u 18. minutu. Pobegao je Mbape Karvahalu i u duelu jedan na jedan sa golmanom imao priliku za gol, ali je Kurota uspeo da odbrani. 

Foto: Tanjug/AP

 

U nastavku je Kurtoa briljirao na golu i čuvao Real. Bio je nerešiva enigma za Mbape, Mendeša, Mesija, sve je skidao pa i penal Argentincu. Pročitao je Kurtoa u 61. minutu gde će Mesi šutirati i zaustavio njegov pokušaj. 

Kada su svi čekali samo da sudija odsvira kraj, to je ipak uradio Mbape. Sve je sam uradio, prošao dvojicu u 94. minutu ipak matirao Kurtou.

 

PSŽ - REAL MADRID 1:0 (0:0)


Strelac: Mbape u 94. minutu

Stadion: "Park Prinčeva". Sudija: Danijele Orsato (Italija)

PSŽ: Donaruma - Hakimi, Markinjos, Kimpembe, Mendeš - Verati, Paredes, Danilo - Di Marija, Mesi, Mbape.

REAL MADRID: Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba, Mendi - Kazemiro, Modrić, Kros - Vinisijus, Asensio, Benzema

Foto: Tanjug/AP

 


Siti je završio posao tokom prvih 45 minuta utakmice.  Na jedan surov način pokazao je Sportingu da nema šta da traži u ovom dvoboju.

Ekipa iz Lisabona nije znalo šta je snašlo, gubio je domaćin već od 9. minuta posle pogotka Mareza. Potom je u 17. Silva duplirao rezultat. 

Siti nije imao nameru da stane. Katastrofu je u 32. najavio Foden, dok je Silva drugim pogotkom stavio tačku na prvi deo meča. U nastavku su malo Građani povukli ručnu, ali se Sterling pobrinuo za pobedu od 5:0.

 

Foto: Tanjug/AP

 

SPORTING - MANČESTER SITI 0:5 (0:4)

Strelac: Marez u 10, Silva 18, 44, Foden 32, Sterling 58.

Stadion: "Žoze Alvalade". Sudija: Srđan Jovanović (Srbija)

SPORTING: Adan - Esgajo, Koates, Inasio - Poro, Palinja, Mateus, Reis - Sarabija, Pedro Gonsalveš - Paulinjo

MANČESTER SITI: Ederson - Stons, Dijaš, Laport, Kanselo - Rodri, De Brujne - Silva, Foden, Marez - Sterling

 

 

TOK MEČEVA

Drugo poluvreme

KRAJ!

94. minut - GOOOOOL! PSŽ vodi sa 1:0 golom Mbapea! Sve je sam uradio Kilijan Mbape, prošao kroz dvojicu i matirao Kurtou.

 

 

79. minut - Nezaustavljiv je Mbape. Izbacio je iz igre Tonija Krosa, pa iz teže situacije  bio zamalo neprecizan.

78. minut - Ponovo pokušaj Mbape i ponovo ništa! Prohujala je lopta pored desne stative.

76. minut -  Mesi je imao šansu da se iskupi za promašeni penal. Ali loptu je iz slobodnjaka sa oko  dvadesetak metara posla oko metar od desne stative Kurtoinog gola.

62. minut - Šutirao je Leo Mesi, ali opet brani Kurtoa! Pročitao je Mesija i odbranio mu udarac sa "bele tačke". PSŽ je imao idealnu priliku da konačno povede, ali ne da Kurtoa.

 

 

60. minut - Penal za Pari Sen Žarmen!  Karvahal je oborio Mbapea.

58. minut - GOOOOL! Sjajan pogodak Sterlinga za petardu Sitija protiv Sportinga - 5:0.

 

 

53. minut - Sada se Mesi našao u solidnoj prilici. Pokušaj Argentinca je išao pod prečku, ali je Kurtoa i sada izašao kao pobednik.

52. minut - Nastavlja se pritisak domaćina u Parizu, Mendeš je šutirao, ali je Kurtioa opet bio siguran.

50. minut - Silva je postigao treći gol za Siti, ali je poništen nakon što je ofsajd potvrdio VAR kioji je tražio sudija Srđan Jovanković.

50. minut - PSŽ nastavlja gde je stao u pervom delku meča. Mbape je ponovo bio blizu da donese prednost Parižanima, ali je iz međusobnog duela još jednom kao pobednik izašao Tibo Kurtoa.

 

Prvo poluvreme

Foto: Tanjug/AP

 

45. minut - Siti vodi protiv Sportinga sa 4:0, dok je 0:0 u Parizu između Reala i PSŽ-a.

44. minut-GOOOOL! Siti ne staje, četiri gola za 45 minuta! Bernardo Silva postiže i drugi gol za Građane.

 

 

 

40. minut - Opasno se zakuvalo na Parku Prinčeva. U roku od tri minuta žute kartone zaradili Kazemiro i Verati. Realov Brazilac propušta revanš.

32. minut - GOOOL! Sporting se raspao" Siti vodi sa ubedljivih 3:0. Siti preko Fila Fodena stiže do vođstva od 3:0, pa su Građani da kažemo skoro obezbedili četvrtfinale.

 

 

 

 

30. minut - PSŽ konstatno napada Real, najveće probleme stvaraju im po bokovima preko Mbapea i Hakimija. Francuski napadač propisno muči Karvahala.

24. minut - Mendeš hteo da iznenadi Kurtou. Iskosa, sa leve strane, gađao je bliži ugao, ali nije uspeo da prevari Belgijanca.

23. minut - Real još uvek nije uspeo da uputi šut ka golu domaćeg PSŽ-a koji ima 63-39 posed lopte u svoju korist.

18. minut - Mbape promašio zicer u Parizu! Šutirao je po sredini gola, a Kurtoa zaustavio šut  sjajnom odbrabom, PSŽ će izvesti korner.

Foto: Tanjug/AP

 

18. minut - GOOOOL! Siti već posle 18 minuta vodi 2:0. Nakon gola Mareza, Silva je matirao domaćine i duplirao prednost.  Silva je samo sačekao loptu Rodrija iz kornera i zakucao je u mrežu.

 

 

15. minut - Real u problemu, lopta je od starta  kod domaćina i pokušava da probije bedem rivala. Za sada se Madriđani dobro brane, ali Mbape je rešen da se večeras upiše u strelce.

 

Foto: Tanjug/AP

 


- Prvo su pomoćnici Srđana Jovanovića signalizirali ofsajd, a nakon intervencije VAR-a, pogodak Alžirca je priznat. Jedan igrač Građana jeste bio u nedozvoljenoj poziciji, ali nije imao uticaj na igru.

10. minut - GOOOL! Prvi gol u osminu finala Lige šampiona pao je u Lisabonu. Marez je doneo prednost Sitiju - 1:0.

 

 

6. minut - Vrhunskim lažnjakom Kilijan Mbape je prevario Mendija i  uposlio Di Mariju na ivici peterca, ali nema promene rezultata. 

5. minut - Bez uzbuđenja na startu mečeva ni u Parizu, ni u Lisabonu.

1. minut - Idemoooo! Počeli su prvi mečevi osmine finala Lige šampiona!

 

- Bakljada na tribinama stadiona "Park Prinčeva" u trenutku dok svira himna Lige šampiona.

- Nejmar nije u startnih 11 Pari Sen Žermen!

 

 

 

- Biće ovo noć za istoriju u Ligi šampiona! U nokaut fazi najjačeg takmičenja prvi put neće se primenjivati pravilo koje je u euro-kupove uvedeno 1965. Tada je u Kup pobednika kupova postavljeno pravilo o golu u gostima. Večeras, 57 godina kasnije, u osmini finala Lige šampiona tog pravila više neće biti. 

UEFA je letos ukinula pravilo gola u gostima od početka sezone 2021/2022. u svim takmičenjima . Prva runda nokaut faze Lige šampiona je prvi eliminacioni deo nekog takmičenja u kom se primenjuje novo pravilo. Očekuje se da sada domaćini budu daleko više napadački nastrojeni kako bi pred revanše  u gostima stekli što veću prednost. 

- Kilijan Mbape je ove sezone u Ligi šampiona - postiže ili namešta gol na svakih 62 minuta. Na šest mečeva upisao je četiri gola i četiri asistencije.

- Poslednji put Real i PSŽ sastali su se u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2019/20. Tada je u Francuskoj bilo 3:0 za domaćina, dok je meč na Santjago Bernabeuu okončan rezultatom 2:2. Oba gola za Blankose postigao je Karim Benzema, a Parižani su zavaljujući Mbapeu i Sarabiji ostali neporaženi nadoknadivši dva gola zaostatka u završnih petnaestak minuta. Proleća 2018. Madriđani su eliminisali Parižane u dvomeču osmine finala sa ukupnih 5:2.

- Luka Jović je na klupi Reala!

 

 

 

 

 

 

20.04 - Prema procenama kladionica, blagi favorit za prolazak dalje je PSŽ. Najviše zbog činjenice da u ekipi ima zvezde poput već pomenutog Mbapea, kao i jednog od najboljih igrača svih vremena Lionela Mesija. Međutim, unutar i oko kluba vlada vrlo loša atmosfera. Navijači su razočarani što ekipa s toliko zvezda igra tako loše, a zameraju rukovodstvu što do sada nije uspelo da produži ugovor s Mbapeom.

20.01 - Fudbaleri PSŽ-a, predvođeni Kilijanom Mbapeom i Lionelom Mesijem dočekuju slavni Real Madrid u prvoj utakmici osmine finala najjačeg evropskog takmičenja.

20.00 Pratite uživo iz Informer.rs mečeve osmine finala Lige šampiona.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija