• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2022

13:22

HAOS, SPORNI PENALI NA MARAKANI, TUČA, LASERI, EKSPLODIRALE SU DRUŠTVENE MREŽE! Evo šta kažu iz Sudijske komisije FSS! (VIDEO)

printscreen

Fudbal

HAOS, SPORNI PENALI NA MARAKANI, TUČA, LASERI, EKSPLODIRALE SU DRUŠTVENE MREŽE! Evo šta kažu iz Sudijske komisije FSS! (VIDEO)

Podeli vest

Nova bura u srpskom fudbalu nakon meča u Kupu Srbije između Crvene zvezde i Radničkog iz Niša

Zvezda je pobedila posle penala, nakon 90 minuta igre nije bilo golova. Ali, u prvom planu bili su Milan Borjan i napadač Radničkog iz Niša Nikola Štulić, te tuča igrača dva tima nakon što je utišao navijače posle gola.

Bruje društvene mreže o spornim situcijama tokom penal serije. Posebno o odbranama golmana crveno-belih, bilo ih je četiri, a navodno su bile sporne.  Odbranio je penale Vujadinoviću, Mladoviću, Živojinoviću i Mitroviću, ali su društvene mreže preplavili snimci na kojima se vidi da Borjan nije to činio na ispravan način.

Kako kažu pravila FIFA-e, u trenutku kada fudbaler šutira penal, golman mora makar jednim delom stopala da ostane na liniji, ne sme da se kreće unapred pre nego što lopta krene prema njemu. Na snimcima se vidi da Borjan to pravilo ne poštuje.  i dva puta pravi iskorak koji, u ovom trenutku, pravi odlučujuću prednost.

Foto: Starsportphoto

Nikola Štulić

Takođe, navijači su u više navrata tokom izvođenja penala laserima ometali goste, na šta je kod prvog penala reagovao prvi izvođač Nikola Vujadinović. Požalio se sudiji Marku Srećkoviću da su mu laseri upereni u oči, sudija je samo slegnuo ramenima i pristupilo se izvođenju penala.

Odgovore smo potražili u Sudijskoj komisiji, ali predsednik Sudijske komisje FSS Dejan Filipović kaže da ne sme da komentariše dešavanja sa Marakane.

- Ne smem ništa da vam lažem. Po UEFA konvenciji nemamo pravo da se oglašavamo tokom sezone. Striktno nam je zabranjeno, potpisnici smo konvencije i moramo toga da se pridržavamo - rekao je za Informer Dejan Filipović, nije vredelo naše insistiranje:

- Znate da od početka sezone nisam nijednu odluku komentarisao, neću ni ubuduće. Samo smo dali izjavu o VAR-u da nije radio tahnički na meču Zvezda-Čukarički. Strogo nam je zabranjeno da pričamo, u obavezi smo to da poštujemo - bilo je sve što je rekao Filipović.

Foto: Starsportphoto

 

Borjan je u prvoj seriji, kada je šutirao Vujadinović u trenutku kada crnogorski fudbaler dolazi do lopte, već bio ispred svoje linije, a onda je odbranio udarac. 

Potom je u četvrtoj seriji, kada je šutirao Viktor Živojinović, Borjan napravio iskorak sa linije, koji nije po pravilima.

U šestoj seriji kada je na red došao Stefan Mitrović, kapiten Zvezde je stajao u golu, što nije dozvoljeno prema pravilima. 

Pogledajte! Inače, VAR nije dostupan u ovoj fazi takmičenja, a što se tiče sudija, nisu mislili da je bilo spornih situacija tokom penal serije. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
alekmaric93

pre 2 godine

Zvezda bi opet prosla samo ovaj put lakse i bez penala

Ja

pre 2 godine

Pero vi Zagrepcani navikli da vam svi igraju sklanjalicu ove sezone, pa i ovaj isti Radnicki u prosloj utakmici, pa stalno vam kod CZV nesto smeta. Nego...22 suta na gol, 19 u okvir, posed lopte prejo 70%, a oni jedna sut i to van okvira gola. Cemu bi se nadao u ponovljenon utakmici?

Ja

pre 2 godine

Pero vi Zagrepcani navikli da vam svi igraju sklanjalicu ove sezone, pa i ovaj isti Radnicki u prosloj utakmici, pa stalno vam kod CZV nesto smeta. Nego...22 suta na gol, 19 u okvir, posed lopte prejo 70%, a oni jedna sut i to van okvira gola. Cemu bi se nadao u ponovljenon utakmici?

Smederevac

pre 2 godine

Po posl.info oštre kazne za sudije i fkcz.

ratko

pre 2 godine

sto znaci da su sudije svesno dopustile ove greske golmana jer pomocni sudija mora sa jedan metar da vidi gde stoji golman Zvezde ,ne bi mi takve sudije nikad vise sudile utakmicu ,drugo svi napadaju igraca sto je ucutkivao navijace ,a niko ne pominje zeleni laser na njegovom licu dako da Se Stankovic Borjan i druzina ne prave blesavi i ne izigeravaju neku silu a obicni su klosari,ovu utakmicu zvezda treba da izgubi,za zelenim stolom i kraj ,pa neka se nauce kulturi

laki

pre 2 godine

Cudno je da ste vi gledali samo Borjana. I golman Radnickog je napustao gol liniju cak i ociglednije nego Borjan. Mladi Stulic je veliki lazov, kad kaze da ništa nije uradio. A zasto mu je sudija dao zuti karton kad "jadnik" nista nije uradio nesportski. Nisam navijac Zvezde, ali dosta je vise ovakvih gluposti, bilo sa cije strane da dolaze. Samo raspiruju bolesnu mastu zagrizenih.

Rale

pre 2 godine

Jesam navijač Crvene zvezde, ali mislim da je bilo više sudijskih odluka u njenu korist. To nikom ne treba i nije u interesu srpskog fudbala. Svaka čast igračima Radničkog koji su pružili izvanrednu partiju i koji su svojim ponašanjem doprineli da utakmica prođe bez incidenata.

marko

pre 2 godine

Podsetio bi one koji su zaboravili da su igraci Vojvodine izasli sa terena i odbili da nastave utakmicu protiv kluba iz Humske zbog najvece kradje u istoriji fudbala

sledeća vest

Vesti

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija