• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

22.02.2022

13:29

Ljubinko Drulović za Informer: Zvezda ili Partizan - godinama je isto! Kad bi se neko UMEŠAO...

Starsportphoto

Fudbal

Ljubinko Drulović za Informer: Zvezda ili Partizan - godinama je isto! Kad bi se neko UMEŠAO...

Podeli vest

Trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović nada se da će ova godina za srpski fudbal biti poput minule

Reprezentacija je izborila plasman na Svetsko prvestvo, a Crvena zvezda i Patrizan proleće u Evropi, a potom su crno-beli pobedom na Sprtom (1:0) u prvom meču nokaut faze Lige konferencije doneli Srbiji vredne bodove za 11. mesto na UEFA rang listi. 

Srbija će imati dva predstavnika u Ligi šampiona u sezoni 2023/24. Klub koji završi sezonu na vrhu Superlige u sezoni 2022/23 ići će direktno u Ligu šampiona, a drugoplasirani će u kvalifikacije.

Tri ekipe bi išle u kvalifikacije za Ligu Evrope u sezoni 2023/2024. Srbija je na UEFA-inoj lestvici prestigla Ukrajinu, koja više nema predstavnika u Evropi.

Foto: Starsportphoto

Ljubiša Tumbaković

Foto: Starsportphoto

 

- Prošla godina je bila izuzetno dobra, nadam se da će biti i ova. Zvezda i Partizan igraju u Evropi, reprezentacija je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Tako treba da nastavimo, da idemo u istom smeru, kako naši klubovi tako i reprezentacija Srbije. Jedino tako možemo da se vratimo gde nam je mesto, da budemo među najbolji evropskim i svetskim ekipa, što se reprezentacije tiče - kazao je za Informer Ljubinko Drulović.

Drulović ističe uspeh reprezentacije Srbije koja će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Mislim da je uspeh reprezentacije na prvom mestu. To se mnogo gleda, znam iz iskustva, dok sam bio u inostranstvu. Primer je Hrvatska! Uvek su govorili, Hrvati su drugi, Hrvati su drugi...Tako automatskli skače cena, ne samo igračima nego i trenerima, svim ljudima koji su u fudbalu.

Foto: Starsportphoto

 

- Uspeh reprezentacije je izuzetno važan, jer se kroz tu prizmu mnogo toga gleda. Naravno i uspeh klubova u Evropi, to donosi više novca, daju motiv i drugim klubovima da naprave nešto. Pored Zvezde i Partizana, nadam se da će i drugi klubovi više investirati, pre svega u infrastrukturu, za neke buduće generacije. Imamo šansu da posle Lige šampiona uđemo i u Ligu Evrope, Ligu konferencija, da imamo što više predstavnika.

Žali Drulović što naša dva najveća kluba nemaju konkurecniju u Srbiji.

- Šteta je što nemamo još neki klub koji može da uđe u trku sa Zvezdom i Partizanom. Godinama je istom, ili Zvezda ili Partizan. Bilo bi zanimljivo za srpski fudbal kada bi još neko imao taj kapacitet da se umeša u borbu za titulu. Videćemo, možda u budućnosti to budu Vojvodina, TSC, Radnički... Ali, nemoguće je odmah napraviti jaku ekipu, potrebno je vreme kako biste napravili kvalitetan tim, koji bi mogao da bude konkurentan Zvezdi i Partizanu - istakao je Ljubinko Drulović.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase
Društvo

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas, u Domu Narodne skupštine, svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

05.07.2024

15:10

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija