• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2022

20:10 >> 22:53

Juventusova odbrana amaterskim potezom UNIŠTILA Vlahovićev debi iz snova u LŠ! Čelsi jednom nogom u četvrtfinalu (VIDEO)

Reuters

Fudbal

Juventusova odbrana amaterskim potezom UNIŠTILA Vlahovićev debi iz snova u LŠ! Čelsi jednom nogom u četvrtfinalu (VIDEO)

Podeli vest

Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović dao je gol na debiju u Ligi šampiona, ali Juventus nije uspeo da upiše pobedu na gostovanju Viljarealu

Fudbaleri Viljareala i Juventusa odigrali su bez pobednika (1:1) prvi meč osmine finala Lige šampiona.

"Stara dama" je povela na samom početku utakmice, pošto je srpski golgeter Dušan Vlahović posle samo 32 sekunde na debiju u elitnom takmičenju zatresao mrežu.

Međutim, bod "žutoj podmornici" doneo je iskusni Dani Pareho koji je u 66. minutu surovo kaznio početničku grešku odbrane "bjankonera".

Viljareal - Juventus 1:1 (0:1)

/Pareho 66 - Vlahović 1/

STADION: "Estadio de la Keramika" (Viljareal)

SUDIJA: Danijel Zibert (Nemačka)

VILJAREAL: Rulji - Fojt, Albiol, Tores, Pedraza (od 79. Estupinjan) - Čukvueze (od 90. Pino), Kapue, Pareho, Moreno (od 79. Trigeros) - Lo Selso, Danžuma (od 90. Dia). Trener: Unaj Emeri.

JUVENTUS: Ščesni - De Šiljo (od 87. Pelegrini), Danilo, De Liht, Aleks Sandro (od 46. Bonući) - Kvadrado, Lokateli (od 71. Artur), Rabio, Mekeni (od 81. Zakarija) - Vlahović, Morata. Trener: Masimilijano Alegri.

Sa druge strane, fudbaleri Čelsija su jednom nogom zagazili u četvrtfinale. "Plavci" su na svom terenu rezultatom 2:0 pobedili Lil i tako napravili veliki korak ka plasmanu u narednu fazu.

Aktuelni šampion Evrope je poveo u osmom minutu preko Kaja Haverca koji je posle kornera Hakima Zijeha glavom zatresao mrežu prvaka Francuske.

Konačan rezultat je postavio Kristijan Pulišić pogotkom u 63. minutu kada je na najbolji mogući način završio kontru, posle lepe asistencije Ngoloa Kantea.

Čelsi - Lil 2:0 (1:0)

/Haverc 8, Pulišić 63/

STADION: "Stamford Bridž" (London)

SUDIJA: Hesus Hil Manzano (Španija)

ČELSI: Mendi - Kristensen, Tijago Silva, Ridiger - Aspilikueta, Kante, Kovačić (od 51. Loftus-Čik), Alonso (od 80. Sar) - Zijeh (od 60. Saul), Haverc, Pulišić (od 80. Verner). Trener: Tomas Tuhel.

LIL: Leo Žardim - Čelik, Fonte, Botman, Tijago Đalo (od 76. Gudmundson) - Onana (od 65. Jilmaz), Zeka, Andre - Renato Sančes (od 81. Ben Arfa), Dejvid (od 81. Žegrova), Bamba. Trener: Džoslin Gurvenek.

Tok mečeva

Kraj! Nije bilo pobednika na utakmici Viljareal - Juventus koja je završena rezultatom 1:1, dok je Čelsi kod kuće pobedio Lil sa 2:0.

85. minut - Opasan pokušaj Vlahovića sa distance, ali je Rulji bio siguran na golu.

80. minut - Do kraja mečeva ostalo je još po deset miunuta, uz kasniju sudijsku nadoknadu.

66. minut - GOOOOOOOOOOL! Viljareal dolazi do izjednačenja protiv Juventusa! Rezultat u Španiji je 1:1, a strelac je iskusni Dani Pareho. Vezista "žute podmornice" je pobegao odbrani Juventusa koja je reagovala kao da su u pitanju petlići, pa je neometano pogodio mrežu.

 

63. minut - GOOOOOOOOL! Čelsi vodi 2:0! Kristijan Pulišić je duplirao prednost "plavaca" protiv Lila, posle sjajne kontre domaćina i asistencije Kantea.

 

57. minut - Opasan pokušaj Morena, ali nova dobra intervencija Ščesnija.

47. minut - Morata je uhvatio volej posle centaršuta sa desne strane, ali je šutirao pored gola.

Utakmice su nastavljene!

Poluvreme! Čelsi i Juventus vode minimalnim rezultatima!

33. minut - Morata je imao dobru šansu, ali je šutirao prilično neprecizno.

25. minut - Vlahović radi sve! Srbin je lepo proigrao Lokatelija, ali je vezista Juventusa poslao loptu visoko iznad prečke.

13. minut - Veliku šansu je propustio Đovani Lo Selso da poravna rezultat na meču u Španiji, ali je stativa spasla "staru damu".

8. minut - GOOOOOOL! Čelsi vodi protiv Lila, a strelac je Kai Haverc. Nemac je glavom zatresao mrežu posle kornera sa leve strane koji je izveo Hakim Zijeh.

1. minut - GOOOOOOOOOOL! Juventus vodi 1:0! Vlahović posle 32 sekunde dao gol! Srpski golgeter je maestralno primio loptu na grudi i desnom nogom je poslao loptu u sam ugao gola Viljareala.

 

Utakmice su počele!

20.55 - Utakmice u Španiji i Engleskoj počinju za pet minuta.

20.35 - Podsetimo, prošle nedelje su odigrane prve četiri utakmice nokaut faze Lige šampiona, a Pari Sen Žermen je bio jedini domaćin koji je slavio. "Sveci" su minimalnim rezultatom pobedili madridski Real, dok je nerešeno (1:1) bilo u duelu Salcburga i minhenskog Bajerna.

Pobede u gostima su ostvarili Liverpul protiv Intera (2:0) i Mančester siti koji je "petardirao" Sporting u Lisabonu (5:0).

20.10 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmica osmine finala Lige šampiona između Viljareala i Juventusa, odnosno Čelsija i Lila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Gol Spanaca je zapoceo sa faulom nad Vlahovicem .

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija